חובת השתתפות בשיפוץ לכניסה נפרדת

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
dvers

חובת השתתפות בשיפוץ לכניסה נפרדת

שליחה על ידי dvers »

יש בבעלותי דירה בבנין משותף. אולם, הכניסה לדירה אינה דרך חדר המדרגות, אלא דרך החצר, נפרדת לחלוטין. עד כה במשך שנים אני משלמת את דמי הוועד, למרות שאיני זוכה להנות מהם (נקיון המדרגות, זיפות הגג וכו') לאחרונה פנו אלי מהועד והודיעו לי שהחליטו לערוך שיפוץ נרחב בבנין הכולל שיפוץ המבנה, חדר המדרגות, איטום, גג , שיפוץ הלובי וכו. שיפוץ אשר חלקו הוא כנראה הכרחי. ומבקשים ממני להשתתף. למרות שלא אהנה מפירות השיפוץ ומהשבחת הבניין. מעבר לכך:

ביקשתי מהועד לתקן את בורות הביוב ליד הדירה שלי אשר שבורים ומחלחלים לדירתי ולטפל הרטיבות הנגרמת ולשפץ את הכניסה שלי. אך לא נעניתי ובנוסף הם לא הכניסו זאת למפרט של השיפוץ.

שאלותי הן:

א. האם ניתן לחייב אותי להשתתף בשיפוץ שגם בחלקו אינו חיוני לבניין ואסטטי בלבד.

ב. האם ניתן לחייב אותי להשתתף בשיפוץ למרות שאיני נהנית מפירות השיפוץ.

ג. האם אני יכולה לשפץ את החלק שלי הכניסה הנפרדת, הרטיבות על חשבוני חלף התשלום או ע"ח התשלום לשיפוץ.

אגב למרות שאני לא אהנה ומהשיפוץ הואיל וגודל הדירה שלי הוא הגדול ביותר אני נדרשת "לממן" אחוז גבוה ביותר מעלות השיפוץ ביחס לשאר הדיירים..

תודה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חובת השתתפות בשיפוץ לכניסה נפרדת

שליחה על ידי naftali imber »

לדברס שלום:
יש לך אי בנה בסיסית באשר לדירתך. דירתך היא ככל הנראה חלק מרכוש משותף וככל שערך הרכוש המשותף עולה כך עולה ערכה של דירתך, גם אם אין בכוונתך למכרה. מבנה שהופך לחורבה ערכו הולך ונמחק.
לשאלותיך:
א) וגם ב) החוק קובע: (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) סעיף 58 : א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת בעלי הדירות.

שימי לב שהחוק מדבר גם על "השירותים המקובלים על פי הנוהג" למשל אם לרוב הבניינים בשכונה יש חדר כושר יכולה אסיפת הדיירים להחליט על הוספת חדר כושר; הנוהג בשכונה הוא חדר כושר.

ג) אם הכניסה הנפרדת היא חלק מהרכוש המשותף על הועד לדאוג לשיפוצה בדיוק כמו כל המבנה. אין לי אפשרות להגיד לך אם הכניסה היא רכוש משותף או לא, תלוי כיצד רשמו את הכול בטאבו.

ד) באשר לרטיבות ששוחות הביוב גורמות בדירתך, שוב אם השוחות, שייכות לרכוש המשותף על הועד לתקן אותן,ולא רק זה אלא לתקן את הנזק בתוך דירתך (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html ) סעיף 3 א בתקנון המצוי . הזכות לתבוע תיקונים [תיקון: תשל"ז] (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
וכן סעיף 4 ב) פגעו העבודות האמורות בדירה, חייבים בעלי כל הדירות להשתתף בהוצאות החזרת המצב לקדמותו בשיעור שבו הם משתתפים בהוצאות החזקת הרכוש המשותף.

גם לפי דיני נזיקין את זכאית שהנזק בדירתך, שנגרם ע"י שוחות השייכות לכולם יתוקן על חשבון כולם .

ג) אם הכניסה הנפרדת היא חלק מהרכוש המשותף על הועד לדאוג לשיפוצה בדיוק כמו כל המבנה. אין לי אפשרות להגיד לך אם הכניסה היא רכוש משותף או לא, תלוי כיצד רשמו את הכול בטאבו.

ד) באשר לרטיבות ששוחות הביוב גורמות בדירתך, שוב אם השוחות, שייכות לרכוש המשותף על הועד לתקן אותן,ולא רק זה אלא לתקן את הנזק בתוך דירתך (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html ) סעיף 3 א בתקנון המצוי . הזכות לתבוע תיקונים [תיקון: תשל"ז] (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
וכן סעיף 4 ב) פגעו העבודות האמורות בדירה, חייבים בעלי כל הדירות להשתתף בהוצאות החזרת המצב לקדמותו בשיעור שבו הם משתתפים בהוצאות החזקת הרכוש המשותף.

גם לפי דיני נזיקין את זכאית שהנזק בדירתך, שנגרם ע"י שוחות השייכות לכולם יתוקן על חשבון כולם .

באשר לחלקח בשיפוץ, שוב לפי סעיף 58 ” הכול בהתאם לחלקו ברכוש המשותף" את גודל חלקך ברכוש המשותף תמצאי בנסח טאבו.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”