חובת התחברות לגז מרכזי בבית משותף

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
yizharv

חובת התחברות לגז מרכזי בבית משותף

שליחה על ידי yizharv »

רציתי לדעת מה החוק אומר לגבי התחברות לגז מרכזי שהותקן בבניין משותף, רכשתי דירה בבניין משותף ובו יש מערכת מרכזית של גז שאנני מעוניין להתחבר אליה , אלא לרכוש בלון גז בנפרד, והסיבה העיקרית היא כי לאחר ברור דברים ,העלויות בגז מרכזי גבוהות מאוד לעומת רכישת בלון גז בנפרד המספיק לתקופה ארוכה מאוד, האם ועד הבית יכול לחייב אותי להתחבר למערכת המרכזית או שאני יכול לרכוש בלון גז עצמאית ? האם החוק מחייב גם כאשר יש הפסד כספי לדייר וגם לשאר הדיירים שאינם מודעים לכך?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חובת התחברות לגז מרכזי בבית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

ליצחק שלום
הפסיקה בנושא לא מורת לי – זה לא אומר שלא קיימת, וחוק המקרקעין לא דן ממש בזה. תוכל לקרוא מה כתוב בחוק (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm) בסעיפים 59 (ד) ו-59 (ה).
יש תקנה של תכנון ובבניה לפיה כל בית ובו מעל לשש דירות יותקן בו מערכת גז מרכזי, אבל זה תלוי מתי בנו את ביתך. אם הבית נבנה עם מערכת מרכזית יכולה להתעורר בעיה עם מיקום המיכלים. אני מציע לך להתייעץ עם חברות הגז, לא זו המספקת גז לבניין, וכל תשובה שתקבל שיהיה בכתב, שלא יסבכו אותך ואחרי זה יגידו שלא הבנת אותם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
yosi46

Re: חובת התחברות לגז מרכזי בבית משותף

שליחה על ידי yosi46 »

אני אוסיף שמומלץ גם במקרה הזה להשוות בין כמה חברות גז וכך יהיה ניתן לבחון בצורה טובה יותר את המקרה.
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”