אנו נהנים משרותים של חברת ניהול אורית אור בשכונה גדולה גני אביב ליד לוד.
לפני כשנה הגיעה לבניין דיירת רוסיה, שבקושי מדברת עברית, ומנהלת חברת נקיון פרטית.
בבניין הקודם בו התגוררה בשכונה, היא הצליחה לקומם את הדיירים בבניין בן 4 קומות ולהתנתק מחברת הניהול על ידי מהלך של אי תשלום.
טפלה בהם. עזבה אותם לנפשם והיא מנסה לבצע את אותו המהלך בבניין שלנו (9 קומות עם בעיות לא מעטות)..
אחת הסיבות שחתמנו בזמנו על רכישת הדירה (על הנייר עוד) היה שבשכונה כזאת ענקית, רק חברת ניהול מסוגלת לנהל את העניינים ולא ועד בית. התנסנו בבית משותף ולא שכונה בפ"ת.
האם בכוחה לסלק את חברת הניהול של השכונה ?
האם קיים מהלך חוקי למנוע את "התפשטות המחלה" ?
האם הקבמת ועד בית, ללא ידיעתנו, ללא אסיפה כללית ופרסום הנושאים, הופכים את רישומה בתרבות הדיור כועד לכל דבר ?
אנו רואים במהלך המתגבש סכנה ממשית להמשך טיפול בנכסים.
אנו מספר דיירים לא דוברי רוסית, המתגוררים מתחת לגג (מחציץ רכוש משותף ? לא ברור)
רוצים בכל תוקף למנוע את המהלך שלה שהוא על בסיס אינטרס אישי.
תודה על התיחסות לשאלה.
0546501510
YOAV
ייעוץ לגבי נסיון של בעלי דירה בעל עניין (חברת נקיון פרטי)
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
ליואב שלום:
על תזלזל בועדי בתים, אני מכיר ועד בית שמנהל מבנה עם 170 דירות, 3 מעליות, חניון ענק, בהתנדבות...! הבניין נראה בונבוניירה אבל זה בעיקר בגלל שראש הועד יודע לנהל, והוא דיקטאטור לא קטן.
אל תכעס עלי שלפני לתת לך תשובה אשאל כמה שאלות, וטיב התשובה שלי תלוי בדיוק התשובות שלך.
ראשית כל העניין של שכונה, האם כל השכונה היא בית משותף? רשום בטאבו כבית משותף? יש לכם תקנון מוסכם? כמה בתים יש וכמה דיירים בכל בית.
את התשובות תוכל למצאו בחוזה הקניה או בנסח טאבו, אותו אתה יכול להוציא באינטרנט, חפש "טאבו" בגוגל.
מה עושה חברת הניהול שלכם בקשר לכל הסיפור, הרי היא המעוניינת ביותר בכל העסק. חברות ניהול, ואני עצמי בעל חברה כזו, בד"כ קשורות עם עו"ד שמייעץ להן, מה עמדתה?
תרבות דיור בד"כ שולחת נציג לאסיפה הראשונה להקמת ועד, בשביל לכנס אסיפה צריך להודיע בבניין במקום בולט 5 ימים מראש . פניתם לתרבות דיור בלוד? גם אם הקימו ועד ורשמו אותו בתרבות דיור אפשר תוך שבועיים להחליפו.
תצטרך ללמוד את החוק, תקרא ב- http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm את פרק 6 לחוק המקרקעין, ואת התקנון המצוי בסוף החוק . אם תלמד את שני אלה תבין הרבה דברים, ותוכל לנהל את הבניין.
באשר לשפה, לפני חמישים שנה גם אני בקושי גמגמתי עברית, ורוסית לא למדתי עד היום, אבל אני יודע עוד חמש שפות; זה מעולה בשביל לחפש באינטרנט.
על תזלזל בועדי בתים, אני מכיר ועד בית שמנהל מבנה עם 170 דירות, 3 מעליות, חניון ענק, בהתנדבות...! הבניין נראה בונבוניירה אבל זה בעיקר בגלל שראש הועד יודע לנהל, והוא דיקטאטור לא קטן.
אל תכעס עלי שלפני לתת לך תשובה אשאל כמה שאלות, וטיב התשובה שלי תלוי בדיוק התשובות שלך.
ראשית כל העניין של שכונה, האם כל השכונה היא בית משותף? רשום בטאבו כבית משותף? יש לכם תקנון מוסכם? כמה בתים יש וכמה דיירים בכל בית.
את התשובות תוכל למצאו בחוזה הקניה או בנסח טאבו, אותו אתה יכול להוציא באינטרנט, חפש "טאבו" בגוגל.
מה עושה חברת הניהול שלכם בקשר לכל הסיפור, הרי היא המעוניינת ביותר בכל העסק. חברות ניהול, ואני עצמי בעל חברה כזו, בד"כ קשורות עם עו"ד שמייעץ להן, מה עמדתה?
תרבות דיור בד"כ שולחת נציג לאסיפה הראשונה להקמת ועד, בשביל לכנס אסיפה צריך להודיע בבניין במקום בולט 5 ימים מראש . פניתם לתרבות דיור בלוד? גם אם הקימו ועד ורשמו אותו בתרבות דיור אפשר תוך שבועיים להחליפו.
תצטרך ללמוד את החוק, תקרא ב- http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm את פרק 6 לחוק המקרקעין, ואת התקנון המצוי בסוף החוק . אם תלמד את שני אלה תבין הרבה דברים, ותוכל לנהל את הבניין.
באשר לשפה, לפני חמישים שנה גם אני בקושי גמגמתי עברית, ורוסית לא למדתי עד היום, אבל אני יודע עוד חמש שפות; זה מעולה בשביל לחפש באינטרנט.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי