לפי תמא 38 אפשר לקבל אחוזי בניה גבוהים יותר לכל הבנין. ויש הצעה להרוס את הדירות בקומת קרקע. ולבנות אותם בקומה שלישית וכל דייר בבנין חוץ מקומת קרקע. יקבל סכום כסף כ25000 $.
האם חלוקה כזאת. הוגנת????.
אומנם דירים של קומת קרקע יקבלו דירה חדשה. אולם רק בזכותם יהנו גם שאר הדיירים.
דיירי קומת קרקע לא מעונינים להביא כסף מהבית. בבנין רק 6 דירים בעלי גודל שונה. האם אפשרי שהשאר יקבלו סכום קבוע?????
בזכות הרס של קומת קרקע יבצעו חניות.
מה דיין בשדרוג הבית לפי תמא 38
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
שחר כהן פורטל בתים
- מנהל מערכת הפורומים של "בתים"
- יצירת קשר:
דיירי קומה ראשונה, נפתלי ואמא טרסה
שולי שלום,
להלן תגובתו של ד"ר נפתלי אימבר, מנהל הפורום:
לשולי שלום:
אל תכעסי, זכותך לכעוס, אבל שאלותיך הם הדבר הדומה ביותר לחידות חמיצר, שהוא בחור נחמד.
אם הבנתי טוב דיירי הקומה הראשונה והשנייה רוצים שמישהו יבנה חנויות בקומת הקרקע, במקום הדירות הקיימות כרגע. עבור דיירי קומת הקרקע יבנו דירות חדשות בקומה מעל – שלישית, ואת הכסף שיישאר מהעסקה תחלקו בין דיירי קומות 1 ו-2. את גם רוצה שדיירי קומת הקרקע יממנו (יביאו כסף מהבית, בלשונך) חלק מהעסקה.
אם היית דייר בקומת הקרקע היית דורש:
1) הערכת 3 שמאים שונים על ההפרש שבין ערך דירתם הנוכחית לעתידית. לא תמיד דירה חדשה בקומה עליונה בבניין ישן, ועוד עם חנויות שמרעישות ומלכלכות, שווה יותר מישנה בקומת קרקע. למשל לדירה בק"ק אין גג חם ובגיל מסוים 3 קומות מדרגות הופכות לכללה.
2) מימון עלויות המעבר והשהיה בדירה זמנית, אם יתעורר הצורך, למשך כל הזמן שהסיפור ייקח.
3) ערבות בנקאית טובה שאם משהו ישתבש (קבלן שיפשוט רגל, למשל) אתם תמשיכו לממן את עלויות ה"אין דירה" שלי.
4) חלק מרווחי העיסקה כפיצוי על הסבל של העברת הדירה.
חוץ מזה, לא ברור לי למה את מצפה מדיירי קומת הקרקע לעבור את כל הסבל הזה רק על מנת שאתם תכניסו עשרים וחמש אלף ₪ לארנק.
מי גר שם, אמה טרסה?
בברכה
נפתלי אימבר
ייעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526
להלן תגובתו של ד"ר נפתלי אימבר, מנהל הפורום:
לשולי שלום:
אל תכעסי, זכותך לכעוס, אבל שאלותיך הם הדבר הדומה ביותר לחידות חמיצר, שהוא בחור נחמד.
אם הבנתי טוב דיירי הקומה הראשונה והשנייה רוצים שמישהו יבנה חנויות בקומת הקרקע, במקום הדירות הקיימות כרגע. עבור דיירי קומת הקרקע יבנו דירות חדשות בקומה מעל – שלישית, ואת הכסף שיישאר מהעסקה תחלקו בין דיירי קומות 1 ו-2. את גם רוצה שדיירי קומת הקרקע יממנו (יביאו כסף מהבית, בלשונך) חלק מהעסקה.
אם היית דייר בקומת הקרקע היית דורש:
1) הערכת 3 שמאים שונים על ההפרש שבין ערך דירתם הנוכחית לעתידית. לא תמיד דירה חדשה בקומה עליונה בבניין ישן, ועוד עם חנויות שמרעישות ומלכלכות, שווה יותר מישנה בקומת קרקע. למשל לדירה בק"ק אין גג חם ובגיל מסוים 3 קומות מדרגות הופכות לכללה.
2) מימון עלויות המעבר והשהיה בדירה זמנית, אם יתעורר הצורך, למשך כל הזמן שהסיפור ייקח.
3) ערבות בנקאית טובה שאם משהו ישתבש (קבלן שיפשוט רגל, למשל) אתם תמשיכו לממן את עלויות ה"אין דירה" שלי.
4) חלק מרווחי העיסקה כפיצוי על הסבל של העברת הדירה.
חוץ מזה, לא ברור לי למה את מצפה מדיירי קומת הקרקע לעבור את כל הסבל הזה רק על מנת שאתם תכניסו עשרים וחמש אלף ₪ לארנק.
מי גר שם, אמה טרסה?
בברכה
נפתלי אימבר
ייעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526
שדרוג בנין
תודה על תשובתך . אבל כוונותי היו לחניות לרכבים.