מרפסת שמש - רו נדרש

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
roni2222

מרפסת שמש - רו נדרש

שליחה על ידי roni2222 »

אודה לכם אם תעדכנו אותי איזה רוב נדרש להעביר החלטה על בניית מרפסות שמש, האם נחשב כשדרוג או כשיפוץ וכן מראה מקום בחוק
תודה מראש
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

מרפסת שמש

שליחה על ידי naftali imber »

לרוני שלום:

צר לי לאכזב אותך, אך אם אינני טועה המילים "שיפוץ" ו-"שדרוג" כלל לא מופיעות בחוק!

החוק מדבר על :"החזקה תקינה" (סעיף 58 לחוק מקרקעין , www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ) ומגדיר שם בברור מה זה.

באשר לתוספות - שדרוגים בלשונך המכובסת, אפשר למצוא בפסיקה סימוכין, מקרים בהם מפקחים אישרו את הדבר.
מדובר באביזרים או מתקנים המקובלים בסביבה; במקרה אחד זכור לי מדובר באנטנות טלוויזיה, בשנות ה- 80, ובמקרה אחר באינטרקום.
כאשר לרוב גדול של הבניינים בשכונה יש מרפסות שמש (לי לא ברור מה זה, אבל אני דינוזאור שמייד חושב על הדירות שפונות צפונה. על קיר צפוני אין שמש, כיצד מכנים שם את המרפסות? או הבניין שלכם מסתובב כמו חמנייה,דוגמת ה- ARCOBALENO המפורסם ) ורק לבניין שלכם אין, תוכלו אולי להעביר החלטה שתחייב את כל הדיירים.

בברכה

נפתלי אימבר
ייעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526

נ. ב.": אל תתרגז, זה לא שחצנות, זה ניסיון פתטי להוריד את מחצית מדינתנו מהסחרחרת המטורפת עליה היא רוכבת. לפני פחות משנה נהרגו לנו כמאתיים איש ובדרום נופלים כל יום טילים!
roni2222

מרפסת שמש

שליחה על ידי roni2222 »

נפתלי אמבר שלום
קודם כל תודה על התיחסותך/תשובתך
מרפסת שמש זו מרפסת שבניינים משותפים שאין בהם מרפסות אלא רק חלון גדול מהסלון, נוהגים להוסיף בהחלטת דיירים לבית, בדרך כלל מרפסת שאינה מקורה. אין כמובן שום קשר לשמש אבל זה הכינוי הנדל"ני הנפוץ למרפסת זו.נשאלת השאלה איזה רוב דרוש לאישור בניית מרפסת כזו.
לגבי שיפוץ/שידרוג , גם אני לא הכרתי הגדרות כאלו אבל שמעתי אותם לראשונה מועד בית שהגיש באספת דיירים המלצותיו לשיפוץ. ואז נטען שפעולות המוגדרות כשיפוץ מחיבות רוב של 75 אחוז מהדיירים ופעולות המגדרות כשדרוג מחייבות הסכמה מלאה של כל הדיירים. לכן בקשתי לאתר סימוכין בחוק לכך.תודה ולהתראות.
רוני
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

רוני, אתה לא לבד

שליחה על ידי naftali imber »

לרוני שלום:
אתה נשמע בחור אינטליגנטי, ובטח קלטת שחלק גדול מתשובתי הייתה זועפת ובעיקר צינית – אני כזה.
אחבר לטובתך, ובקיצור, את "תולדות המרפסת"
פעם, בימי סגנון באוהאוס, מרפסת הייתה מרפסת, קטע של רצפה מוקף מעקה ופתוח לשמש ולרוחות. לרוב יותר ולרוחות מאשר לשמש, אבל נעזוב.
במשך השנים הקבלנים, ובעיקר משרד השיכון, הבינו שאפשר לקמץ בעלויות ע"י כך שקטע של הדירה יהיה לו רק מעקה ובתוך הדירה קיר שיפריד אותו מיתר הדירה, לרוב מהסלון.
כך נולדה מרפסת שנות השישים השבעים והשמונים. ברור שמאחר והדירות היו קטנות 105 % מהמרפסות נסגרו תחילה עם דבר שכונה "תריסול" (פסים אנכים מאזבסט שאמורים היו לזוז הצידה בקלות – רק בדירתו של שימשון הגיבור ורפאל הלפרין, בנעוריו) ובהמשך עם חלונות ותריסים.
רמת חיינו עלתה וכך שוב החלו להופיע מרפסות המאפשרות לנשום בחופשיות את הפיח העירוני, ולפעמים לראות קצת שמש.
באשר לכינוי "מרפסת שמש" זה לא יותר מתשובה לצורך הפלצני לשדרג את השמות של הדברים הכי פשוטים מתוך ניסיון להוציא עוד קצת כסף מהפריירים.

באשר להגדרות של שיפוץ או שדרוג אתה לא לבד, גם המחוקק לא מכיר כאלה. בניין אמורים לתחזק אותו כך שיהיה כל הזמן כפי שהיה כאשר גמרו לבנות אותו, ואם משהו ברכוש המשותף מתקלקל כל דייר זכאי לדרוש שיתקנו את זה.
אני חוזר על המלצתי, תדפיס לך את כל החוק, עיין בו – הוא לא ארוך, ויהיה לך מה זה יתרון על הועד שלך.
בברכה

נפתלי אימבר
יעוץ וניהול אחזקת בתים
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”