מסירת רכוש משותף בבניין חדש לועד זמני

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
noa

מסירת רכוש משותף בבניין חדש לועד זמני

שליחה על ידי noa »

שלום רב,

רכשתי דירה בבניין משותף (רב קומות 52 דיירים). מועד המסירה הגיע כעת, והיזם כורך את מסירת הדירה במסירת הרכוש המשותף ולועד זמני. יש לציין כי המהנדס האחראי מטעם היזם אמר זאת רק לדיירים שפנו אליו, ולא נשלחה כל הודעה לכלל הדיירים.

שאלותי:
1. האם זה חוקי ומקובל? אם לא, מה ניתן לעשות בנדון?
2. במידה ומתבצעת מסירה מה משמעותה האופרטיבית?
3. מה צריך לעשות הועד בעת המסירה ולאחריה (ביטוחים וכדומה)

אודה לכם על תשובה מהירה

תודה מראש, נועה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

מסירת רכוש משותף

שליחה על ידי naftali imber »

לנועה שלום:
מבלי להיכנס לדקדוקי עניות הדרישה שהרכוש המשותף יימסר בצורה מסודרת לועד, אפילו זמני, היא סבירה ומגיעות ליזם מחמאות. תבחרו ועד זמני, יכול להיות איש אחד, תשכרו עבורו מפקח בניה מקצועי ומנוסה, שיחד עם נציג הועד יקבל את הרכוש המשותף, וירשום פרוטוקול מפורט של כל הפגמים ומפגעים שימצא. (אני יודע שכולנו מבינים בבניין – וכך נראים הבתים בארץ)
אחרי המסירה הועד צריך להתחיל לתחזק את הבניין. יש לכם מעליות, משאבות מים, מאגר מים, ציוד כיבוי, גנראטור חרום, חשבון חשמל, ניקיון, גינון, ביטוחים ועוד.
בקיצור בית זה כמו עיר קטנה, ועם העירייה מתבטלת מהר מאוד הבית הופך לסלמס והשקעתכם יורדת לטמיון.
הדרך הטובה היא לכנס תוך שבוע אסיפת דיירים (בעלי דירות) ע"י תלית מודעה בכניסה לבית ולהחליט מי יהיה הועד ואם רוצים לנהל את זה לבד או לשכור חברת ניהול.
זה הכל, על קצה המזלג בלבד.

בברכה

נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בנינים
050-5357526
noa

מסירת רכוש משותף

שליחה על ידי noa »

הי נפתלי,

ראשית תודה על התשובה.

מתשובתך אני אכן מבינה שמדובר בנושא בעל משקל ואחריות כבדה, ואין לעשות זאת על רגל אחת (שזה אגב, מה שהקבלן מנסה לעשות - הוגדר על ידו כמסירה של חצי שעה, שאינה מחייבת אותנו בכלום).

המלצתך לכנס ישיבת דיירים אינה ישימה, מכיוון שזה בניין חדש, ואיש לא גר בו עדיין, והקבלן מסרב לתת את רישמת הדיירים.

מכאן נגזרת שאלתי: האם הקבלן יכול לחייב אותנו לקבל את הרכוש המשותף כתנאי מוקדם למסירת הדירות

תודה, נועה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

תמוה?

שליחה על ידי naftali imber »

לנוע שלום:

אני לא עו"ד ולא דואג לפרנסת עורכי הדין, אבל קנית דירה, שהיא אולי ההשקעה הגדולה בחייך וחסכת על עו"ד שלך
אותו משומש בעשירית ההשקעה הית הולכת לבדוק לפחות במכון אחד.

מסירה זה אקט פורמלי שאת חותמת שקיבלת את הדירה והכל בסדר או יש לך טענות או הסגות. אם אני מבין טוב את הדירה הוא נתן לך.

באשר לאספה אפשר לכנס ללא כל קשר למי גר או לו גר בבנין. הקבלן רוצה למסור את הרכוש המשותך ע"מ שירדו ממנו ההוצאות והדאגות לאחזקתו.
אם אין לך בעיות בדירה והכל בסדר למה את ממהרת "לקבל" אותה. אם אני טועה והוא לא נותן לך את המפתח להכנס לגור, המצב שונה.

בברכה

נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בניינים
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”