דיירת לא רצויה בבית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
מוני

דיירת לא רצויה בבית

שליחה על ידי מוני »

שלום רב,
אני שוכר דירה בשותפות. לאחרונה, השותף מצא חברה ששוהה כל היום בבית. אני סובל ממנה ויש עוד הרבה זמן לתום השכירות. אני מרגיש שלקחו לי את שלוותי בהשתלטות של גורם לא רצוי בחיי. כמובן שהיא חייה פה גם על חשבוני וזה בלתי נסבל.

האם ישנה דרך להגביל את השהות שלה בבית? ברור לי שאיני יכול לאסור על השותף להזמין אורחים, אך השהות שלה היא הרבה מעבר לאורחת, והיא גורמת לי סבל רב.
האם יש תדקימים בעניין? אני רוצה לסיים את תקופת השכירות שלי בשלום אך מרגיש שמתגרים בי בכוונה. ואיני מעוניין להכניס דייר נוסף לדירה. ולא להמשיך כך את כל תקופת השכירות, שאני מחוייב לה.

לא חתמתי עם השותף על אף חוזה, אך שנינו חתמנו על חוזה השכירות (וכמובן לא החברה)

הצילו!
:cry:
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

דיירת לא רצויה

שליחה על ידי naftali imber »

למוני שלום:

צר לי להגיד את זה אבל אתה בבעיה. כאשר יש שותפות – כמו במקרה שלך, אבל לא נרשמו מה כלליה כל דבר הולך.
יתכן וחבר משותף לשניכם או שלושתכם יוכל לפסוק, אבל אינני בטוח שזה יחזיק מעמד.
נער הייתי וגם זקנתי, ואם אישה באמצע אין מי שיוכל לשלוט. אני יודע שזו הערה שוביניסטית, אבל אני אחיו הרוחני של ארצי בנקר.
אולי תביא אתה חברה משלך? יכול להיות צפוף אך מעניין.
פתרון אפשרי אחר הוא אם יש לה חברה עבורך, למרות שלא נראה לי שהיא תסכים לוותר על שטח מחיה – אבל אולי היא תשלח אתכם לגור אצל החברה (הכוונה לך ולחברה שלך) והיא והשותף יישארו בדירה שלכם.

באיחולי הצלחה

נפתלי אימבר
יעוץ לניהול ואחזקת מבנים

050-5357526
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

למוני: נ.ב.

שליחה על ידי naftali imber »

למוני שלום:
יתכם שבעל הדירה הציל אותך!
יש חוזים בהם מופיעה התחייבות של השוכרים שלא להכניס דייר נוסף או לאפשר למישהו בנוסף לחותמים להתגורר בדירה.
זה בא להבטיח שבגמר השכירות לא יופיע אדם שלישי ויגיד "אני לא חתמתי שאני יוצא, נראה אותך מוצאי אותי" "אם הם חתמו לך שיחזירו לך דירה ריקה תבע אותם"
אם בעל הדירה היה מספיק זהיר, סעיף כזה יכול לשמש עילה לפירוק החוזה. כתוב מכתב רשום עם אישור מסירה לשותפך לדירה ולבעל הדירה.

בהצלח

נפתלי אימבר
יעוץ לניהול ואחזקת מבנים
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”