ביקורות בטיחות בבניינים משותפים

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
shulyp

ביקורות בטיחות בבניינים משותפים

שליחה על ידי shulyp »

שמי שולי והנני ממונת בטיחות על העבודה. פנו אלי מועד בית של בנין רב קומות כדי לבצע סקר סיכונים כנהוג במקומות עבודה אבל עבור הבנין, שיכלול בדיקת תאורת חרום בחדרי מדרגות, שילוט פולט אור, תחזוקה כללית, ליקויי תחזוקה היכולים להשפיע על הבטיחות של דיירי הבנין, כיבוי אש וכדומה.
האם בכלל מותר לי לבצע סקר כזה? והאם לסקר כזה יש "שיניים" מול הדיירים?
למותר לציין, כי הועד ביקש ממני לבצע סקר זה, כדי שגורם חיצוני יתריע על ליקויים וכך אולי נציג הועד ימנע מריב עם שכניו.
אשמח לקבל תשובה
שולי - יועצת לבטיחות
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

ביקורות בטיחות

שליחה על ידי naftali imber »

לשולי שלום רב:
מפנייתך לפורום המשפטי אני מבין שאת מעוניינת לדעת מה ההיבטים המשפטים של יעוץ בטיחותי מהסוג שאת שואלת. ראשית כל זכרי שתשובה בפורום אינה יכולה לבוא במקום התייעצות משפטית של ממש.
בענייני משפט אני נוהג להגיד שרצוי תמיד לנקד – פלפל ופלפל נכתבים אותו דבר רק שהאחד טעים לחך והשיני שורף.
על מנת שלא להישרף רצוי לדייק גם בנקודות. את כותבת שאת ממונת בטיחות על העבודה בלי להוסיף היכן ומטעם מי, ועוד יתר מה תקפותן של המלצותיך שם. אינני שואל אלא מנסה להדגים.
בבית משותף, בעיקר בבניין גדול אמורים לתת המלצות בטיחות: טכנאי מעליות שהוסמך ע"י משרד העבודה, טכנאי ציוד כיבוי שהוסמך ע"י מפקח כבאות ראשי, מחטא מאגרי מים שהוסמך ע"י משרד הבריאות , וכך הלה.
אני בדעה שאם תכיני עבור הועד מסמך מסודר הגיוני ומקצועי הם יוכלו להיעזר בו. אבל גם זו הדעה שלי והיא מחייבת בקושי אותי, אם את מבינה את הרמז.

נפתלי אימבר
יעוץ אחזקה,
חידוש פירי זבל
בבניינים רבי קומות
imber-n@zahav.net.il
050-5357526
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”