שיפוץ בדירה השכנה

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
טל בש
הודעות: 1
הצטרף: 30/10/2016 - 13:39:07

שיפוץ בדירה השכנה

שליחה על ידי טל בש »

שלום! אנחנו גרים בבניין רב קומות (11), שגרות בו כ40 משפחות. השכנים בדירה שמולנו משפצים כעת את דירתם. הרעש והלכלוך הם באסה כמובן, אבל נכון לעכשיו ישנן 2 בעיות עיקריות: אחת, הם עובדים עם דלת פתוחה באופן שממלא את כל הבניין אבק עד כדי כך שזה מפעיל את גלאי העשן. פנינו אליהם בדרישה שייזהרו, והיום גילינו שהם פירקו לנו את הגלאים בקומות הקרובות! יש לציין שזה בניין ששריפה היא סכנה מאד בעייתית בו (בבניין הסמוך פרצה שריפה לא מזמן שהביאה ל36 פצועים קל ולכודים רבים).
הבעיה השנייה היא שהם פירקו לנו היום את הריצוף במסדרון כדי לטפל בצנרת, וכיוון שאנחנו עם עגלת תאומים זה סיוט ממש. הם טענו שיסגרו תוך 3 שעות- כרגע נראה שזה הולך להישאר לפחות עד מחר.
מה עושים?? יש לנו איך להכריח אותם לשנות את דרכיהם? ניסיתי לדבר איתם והאשה צעקה עלי ש"היא לא מתכוונת לעשות עם זה כלום ושאני אביא עליה את מי שבא לי"... אז.. את מי אני יכולה להביא עליה?
(חוץ מכל אלה- לא יודעת אם זה יכול לעזור לי באיזו דרך- הם כבר הספיקו לעשות לנו חור בקיר של חדר האמבטיה לפני חודש, ועדיין לא הגיעו לתקן אותו...)
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

Re: שיפוץ בדירה השכנה

שליחה על ידי naftali imber »

לטל שלום
ראשית כל גלאי העשן, אני מציע שתבקשו שיחה דחופה עם מפקד תחנת הכיבוי באזורכם; הם מי שנתן אישור האכלוס לבניין לאחר שבדקו שמערכת מניע וכיבוי האש עומדת בתקנים.
אני חושב שיש מקום להגשת תלונה למשטרת ישראל על גניבת הגלאים. ברור שבמשטרה אתם צריכים אדם ש"דורך חזק ומדבר בכל רם", וברור אם עומד לצידכם קצין מכבי אש הדבר יקבל טיפול VIP.
באשר לעבודה עם דלת פתוחה וגרימת אבק בכל הפרוזדור (והדבר עלול לפגוע במערכות האלקטרוניות של המעלית) רצוי שהוועד יוצאי מכתב לבעל אותה דירה ויחייב אותו בהוצאות הניקיון המיוחדות.
אם הועד לא קיים או לא מתפקד את יכולה לפנות ישירות לבעל הדירה, במכתב עם אישור מסירה, או במייל עם אישור מסירה, על סמך סעיפים 2 ו-3 של התקנון המצוי שבחוק המקרקעין (ראי בראש הפורטל, בצד ימין, חוקי הבית המשותף, ושם התקנון המצוי.) אני הייתי כותב: התראה לפני הגשת תביעה. את התביעה את יכולה להגיש אצל המפקח על רשום המקרקעין – שהוא שופט, ויש בגוגל הדרכה כיצד מגישים כזו תביעה אצלו.
לנוכח המצב בקשי דיון דחוף או צו ביניים להפסקת העבודות.

באשר לחור בקיר הייתי מזמין מתקן משלי, קבלן רשום, ותובע אותם על כל ההוצאה, בתוספת פיצוי על סבל ועוגמת נפש.
בכל מקרה דאגי לתעד ולצלם רעשים ושיחות, בבית המשפט מילה כנג מילה לא תמיד מספיק
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”