שלום רב,
אני בעלים של דירה בקומה שניה, בבנין "רכבת" בן 3 קומות בעיר נשר.
התפוצץ צינור המים קרים המוביל לדירתי הנמצא בפיר השירותים. הדבר גרם נזק לקומה ראשונה (מתחת לדירתי).
הזמנתי את חברת הביטוח - ולטענת האינסטלטור - עליהם לבצע תיקון "מקומי" לפי תנאי הביטוח - וניתן להגיע לצינור מפיר קומה שלישית - מעל דירתי.
בעל הדירה של הקומה השלישית, סירב לאפשר לאינסטלטור לפתוח את הפיר, אותו סגר בלוח גבס, ולכן חברת הביטוח חייבה אותי בסכום של 500 ש"ח עבודה פרטית, זאת בנוסף להשתתפות עצמית בסך 491 ש"ח, זאת מכיוון שלטענתה - עקב סירובו של הדייר - חברת הביטוח נאלצה להאריך את הצינור (היורד מהדוד על הגג) בכ-6 מטר (יש לציין שזוהי דירת "עמידר"). למעשה לא היה כאן מעקף, אלא הארכת הצינור.
שאלתי:
א. האם במקרה זה יכולתי לחייב את בעל הדירה בקומה השלישית לאפשר לי לבצע את התיקון דרכו, זאת כאשר התחייבתי לתקן את לוח הגבס?
ב. האם היה עלי לדרוש את התיקון מחברת הביטוח, במקרה שהדייר אינו מאפשר לתקן דרכו?
ב. למי עלי לפנות בכדי לקבל פיצוי על 500 הש"ח ששילמתי לחינם? לדרוש מחברת הביטוח, לפנות לדייר דרך "תביעות קטנות", או לפנות לחברת עמידר?
בתודה
חנה
פיר שירותים
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: פיר שירותים
לחנה חג שמח:
לאומת חברות הביטוח שלנו, הפיראטים של הקאריביים הם אם טרסה.
אבל לפני שאני משיב על שאלותיך, לא ברור למה בדירה של עמידר את צריכה לבטח את הצנרת. אני לא יודע מה כתוב בחוזה השכירות בינך לבין עמידר אבל בד"כ מקובל שהדייר מתקן נזקים הנובעים משימוש, ונזקים הנובעים מהתיישנות ובלאי טבעי חלים על בעל הדירה.
יש לי הרגשה שחברת הביטוח והאינסטלטור שלה עבדו עליך; ראשית הפיר הוא פיר האוורור של חדרי השירותים, וככזה יש לו בדרך כלל פתח כניסה מהגג, לא בור לי כל הסיפור. מה ה"עבודה הפרטית" שעלתה 500 ₪, יש לך חשבונית?
עליך לקרוא את החוזה עם עמידר ואת הפוליסה של חברת הביטוח – כל העסק מסריח!
לאומת חברות הביטוח שלנו, הפיראטים של הקאריביים הם אם טרסה.
אבל לפני שאני משיב על שאלותיך, לא ברור למה בדירה של עמידר את צריכה לבטח את הצנרת. אני לא יודע מה כתוב בחוזה השכירות בינך לבין עמידר אבל בד"כ מקובל שהדייר מתקן נזקים הנובעים משימוש, ונזקים הנובעים מהתיישנות ובלאי טבעי חלים על בעל הדירה.
יש לי הרגשה שחברת הביטוח והאינסטלטור שלה עבדו עליך; ראשית הפיר הוא פיר האוורור של חדרי השירותים, וככזה יש לו בדרך כלל פתח כניסה מהגג, לא בור לי כל הסיפור. מה ה"עבודה הפרטית" שעלתה 500 ₪, יש לך חשבונית?
עליך לקרוא את החוזה עם עמידר ואת הפוליסה של חברת הביטוח – כל העסק מסריח!
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי