חלוקת חצר משותפת

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
yankohsh

חלוקת חצר משותפת

שליחה על ידי yankohsh »

שלום וברכה !
רכשתי לאחרונה דירה בבניין ובו 3 דירות (דירה בקומה).
לבניין חצר משותפת ב- 3 כיוונים (בכיוון הרביעי הוא מוצמד לנכס אחר).
אני ודייר נוסף מעוניינים לבצע חלוקה של החצר ל-3 חלקים שווים ולהצמיד/לייחד כל חלק לאחת הדירות.
הדייר השלישי מתנגד לעניין (ללא סיבה).
האם ישנה דרך חוקית לבצע את החלוקה למרות ההתנגדות של הדייר השלישי ?

בכבוד רב,
שרון
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חלוקת חצר משותפת

שליחה על ידי naftali imber »

לשרון שלום:

אני מציע לך לעיין בנסח טאבו (אם אין לך אפשר למצאו באינטרנט)
מהתיאור יש לי את הרושם שיתכן שהנכס הנוסף אליו צמוד ביתכם הוא בית משותף יחד אתכם, וזה עשוי לשנות את התמונה, שגם כך היא לא פשוטה – החצר כנראה רכוש משותף.
כתוב לי מה גיליתה, וגם לשם מה החלוקה ואנסה לעזור לכם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
yankohsh

שליחה על ידי yankohsh »

אכן הנכס הצמוד מהווה חלק מן הבית המשותף, אולם מוצמדת לו חצר משלו, בעוד שהחצר בבניין שלנו מוצמדת ל- 3 הדירות בלבד.
הרעיון בחלוקה הוא לייחד חלקת חצר לכל דירה, כך שאוכל להשקיע בחלק שלי ולנצל אותו בצורה טובה יותר.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

שרון שלום:
ראשית כל, הבית שלכם הוא בית משותף אחד ובו שישה בעלי דירות (או יותר אבל זה מה שהבנתי מההסבר שלך) והחוק מתייחס תמיד לבית המשותף כמקשה אחת.
מה שאתם רוצים מתנגש עם הסיפא של סעיף 62 א. של חוק המקרקעין(http://www.nevo.co.il/law_html/law01/28 ... tm#Seif169) האומר: בעלי הדירות רשאים לערוך תקנון ולשנות את הוראותיו ברוב של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם, אולם אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם, ואין לקבוע הצמדה של חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית אלא בהסכמת כל בעלי הדירות. (ההדגשה שלי)
אם היה מדובר בבנייה, תיקון 18 לחוק (סעיף 71 . ב באותה קישורית) אולי היה עוזר אבל עדיין צריך רוב מסויים מתוך כל הבית המשותף.

לצד המעשי – אל תיעלב, אבל אני לא מאמין ששכנך סתם לא מסכים לחלוקה. תמיד יש סיבה, תתאמצו ותנסו למצאו מה הסיבה ואולי תוכלו לשכנעו.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”