שלום רב, אני גרה בבית דו משפחתי ובבניה שעון המים שלי ושל השכן הוצבו בגינתי. בזמן האחרון היו לשכן קריאות מים גבוהות ולהפתעתי הרבה בשובי מיומיים חופש גיליתי שהוא, ללא בקשה ממני או אישור שלי, קדח חור בקיר המשותף בין 2 הנכסים, והעביר צינור כניסת מים ראשית לדירה באורך של כ-2 מטר בתוך שטח הגינה שלי תוך שהוא משיר את ההתחברות התת קרקעית המקורית שנבנתה ע״י המועצה, בולט בתוך גינתי ללא שימוש יותר.
שאלתי,
מה אפשרויות הפעולה העומדות לפני (האיש אדם אלים ואין טעם בפניה ישירה אליו, למרות שניסיתי לעשות זאת).
האם יש טעם להגיש תלונה במשטרה על פגיעה ברכוש והשגת גבול?
האם באיזה סוג בית משפט אני יכולה לתבוע אותו?
תודה
שכן העביר צינור מים בגינתי וקדח חור בקיר משותף ללא אישורי
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: שכן העביר צינור מים בגינתי וקדח חור בקיר משותף ללא אישור
לאורט(?) שלום:
א) ראשית כל עליך לפנות לתאגיד המים ולברר האם לא הם עשו את זה, ובמידה וכן לדרוש שיסדירו את הגינה ויחזירו מצב לקדמותו.
ב) את יכולה להגיש תלונה במשטרה – שיש להניח שיתחמקו מלקבל אותה ובמידה ויקבלו אותה ישלחו לך הודק
עה שיש בתלונה חוסר עניין ציבורי אבל בהמשך את יכולה להגיש קובלנה פלילית פרטית.
ג) לא ברור לי בעצם אם יש נזקים, אבל במידה ויש את יכולה לתבוע אותו על הנזקים בבית הדין לתביעות קטנות. החוק (פקודת הנזיקין) אומר: 29. הסגת גבול במקרקעין הסגת גבול במקרקעין היא כניסה למקרקעין שלא כדין, או היזק או הפרעה בידי אדם למקרקעין שלא כדין; אך אין תובע יכול להיפרע פיצויים על הסגת גבול במקרקעין אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון.
א) ראשית כל עליך לפנות לתאגיד המים ולברר האם לא הם עשו את זה, ובמידה וכן לדרוש שיסדירו את הגינה ויחזירו מצב לקדמותו.
ב) את יכולה להגיש תלונה במשטרה – שיש להניח שיתחמקו מלקבל אותה ובמידה ויקבלו אותה ישלחו לך הודק
עה שיש בתלונה חוסר עניין ציבורי אבל בהמשך את יכולה להגיש קובלנה פלילית פרטית.
ג) לא ברור לי בעצם אם יש נזקים, אבל במידה ויש את יכולה לתבוע אותו על הנזקים בבית הדין לתביעות קטנות. החוק (פקודת הנזיקין) אומר: 29. הסגת גבול במקרקעין הסגת גבול במקרקעין היא כניסה למקרקעין שלא כדין, או היזק או הפרעה בידי אדם למקרקעין שלא כדין; אך אין תובע יכול להיפרע פיצויים על הסגת גבול במקרקעין אלא אם סבל על ידי כך נזק ממון.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי