תאגיד המים דופק אותנו

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
איציק

תאגיד המים דופק אותנו

שליחה על ידי איציק »

שלום רב

אני מתגורר בבניין משותף בחולון ובשנים האחרונות היו חיובים מוזרים על צריכה משותפת בחשבון המים.

הבניין שלנו הוקם על מגרש משותף לבניין נוסף (2 בניינים בני 8 קומות). לבניין השני יש גינה ואצלנו כל הגינות מיובשות. מד המים שבעבר ריכז את 2 הבניינים הופרד לבקשתנו לפני מספר חודשים. וכעת יש לכל בניין מד ראשי משלו.

הבעייה:
שנים רבות אנחנו מחויבים בצריכה משותפת שנעה בין 3-13 קוב לחודשיים. אלו מספרים לא סבירים, לאור העובדה שאין לנו גינות והמים המשותפים היחידים הם מי שטיפת חדרי המדרגות. מה שהעלה חשד הוא חוסר העקביות במדידות הצריכה המשותפת ועצם העובדה שהצריכה לא צריכה להיות גבוהה כל כך.

החלטתי לעשות מעשה ובדקתי 2 מדידות שהמרווח בניהם חודשיים. בדקתי את מדי המים של כל דירה ואת ההפרש בין מד המים הראשי. גיליתי בסיכומו של דבר שהצריכה המשותפת = אפס.

היו כבר ויכוחים בעבר עם חברת המים וקיבלנו החזר מסויים. ההחזר כמובן לא מכסה את מה שנגבה שנים רבות וכמובן שבחיובים השוטפים אנחנו מחויבים בצריכה משותפת בין 4-5 לחודש.

כיצד אפשר לפעול. האם ניתן ללכת לתביעות קטנות ולתבוע את תאגיד המים (כל דייר בפני עצמו)? האם ההוכחה שהבאתי במדידות שלי מספיקה לבית המשפט להוכיח כי הצריכה המשותפת אפסית? האם עצם העובדה שהבניין שלי והבניין השכן (לו יש גינה די גדולה) יושבים על מגרש משותף יכול להצדיק את הגבייה מהבניין שלי על צריכה משותפת (למרות שמדי המים מפוצלים)?

האם כדאי לפנות במרוכז כלל הדיירים לעו"ד המתמחה בתחום?

אודה מאוד על תשובותיכם.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: תאגיד המים דופק אותנו

שליחה על ידי naftali imber »

לאיציק שלום:
אתה צודק, אבל לא בנקודה שלך. איזה גודל מדינה אנחנו שצריכה מעל 50 תאגידי מים – אתה זוכר את משל הרזה הנושא על כתפיו את השמן...! בכל עיר גדולה בעולם תאגיד מים בודד מספק מים לכמה מיליון תושבים, שלא נדבר על ביג'ינג, מקסיקו סיטי או סאו פשאולו – של זה עשרות מיליונים.

הבעיה שלך היא שהבתים, מבחינה חוקית הם בית משותף אחד, ואם תגיע לבית המשפט תאגיד הימים יטען שזה בית אחד והוא מחלק את הצריכה המשותפת. בדוק את הנסח טאבו (בגוגל) ותראה.
אני הייתי מנסה לקנות מהתאגיד שעון משותף למבנה שלך שיותקן בנקודת הפיצול של המערכת ודורש לקבל חשבונות לפיו. תחילה שאל כמה עולה השעון וההתקנה, לאחר מכן שיגידו שאי אפשר פנה לנציבות תלונות הציבור בדרישה שיעשו את זה.
גם אינסטלאטור טוב יודע כיצד לעשות את זה, ושיוסיף שסתום אל-חוזר. אם זה לא עוזר, עו"ד, אבל אחד שיודע ללכת דרך קירות, אולי במשרד לאטוביץ, הוא המומחה לבעיות רשויות מקומיות.

אני לא חושב שתוכל לתבוע בבית דין לתביעות קטנות אלא בבית משפט לעניינים מנהלים – במחוזי, אבל עליך לאסוף מספר חודשים כך שתשכנע את השופט שלא מדובר במקרה חד פעמי ואם אינסטלאטור התקין לך שעון, לבקש צו. אני מציע עו"ד, אתם בטח 20 או 30 דיירים, כמה יוצא לכל אחד?
זכור שתאגיד המים, והחוק, מתייחסים לכל כבית משותף "בעל אגפים" (סעיף 59 לחוק http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafL ... utafim.htm )
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
איציק

שליחה על ידי איציק »

שלום נפתלי ותודה על תשובתך.

נכון להיום יש שעון מים נפרד לכל בניין. הפיצול נעשה לבקשת הדיירים בניין שלנו וכמובן שחייבו אותנו על ההתקנה.

לגבי סעיף 59 בקישור שהבאת. אם אני מבין נכון, ניתן להכריז שהגינה שנמצאת במתחם 2 הבניינים (אך נמצאת צמודה דווקא לבניין השכן) הינה גינה השייכת לבניין השכן, רק לאחר שבתקנון (אם קיים), בעלי הדירות ב-2 הבניינים הסכימו כי הגינה "שייכת" לבניין השכן. האם הבנתי נכון?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

אם יש שעונים נפרדים דאגו רק להוסיף שסתום אל חוזר. הסיבה? כאשר הלחץ יורד בקו העירוני ועולה בחזרה כעבור כמה דקות השעון רושם את האוויר כצריכת מים – הייתה אפילו כתבה בכולבוטק על כך.
מדי חודש תאספו את הקריאות, תסכמו ותדרשו החזר.התאגיד יטען שיש נזילות במערכת אבל אינסטלאטור מוסמך יכול לבדוק ואם יתברר שלא תתבעו אותם בתביעות קטנות על עוולת גזל לפי פקודת הנזיקין, על הוצאות האינסטלאטור ועל גביה ביתר.
יש דבר המכונה הלכה "לה נסיונל"; כאשר אתה תובע גם על עוולות שלא כלולות בחוק בתי דין מנהליים כל בית הדין מוסמך לדון במכלול התביעה.

באשר לגינה הבנת נכון – ואם אתה וועד למד את חוק המקרקעין ואת סעיף 64 שבתוספת, זה לא הרבה וזה יעזור לך
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”