שינוי בצבע תריסים וחלונות בחזית בית משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
tamibeli

שינוי בצבע תריסים וחלונות בחזית בית משותף

שליחה על ידי tamibeli »

רכשתי דירה ואני משפצת אותה. הדירה נמצאת בבניין ישן (בן 40) ולא מטופח. כל התריסים והחלונות בבניין הינם לבנים. חלקם הזזה וחלקם גלילה. הזמנתי חלונות עם פרופיל חום ותריסים חומים, כולל לחלונות הפונים לחזית הבניין, אך הם עדיין לא הותקנו. אחת השכנות ששמעה שבכוונתי להתקין חלונות ותריסים בצבע שונה אמרה שאסור לי לשנות את צבע התריסים והחלונות ושהיה עלי לבקש אישור מהשכנים. לא מצאתי בחוק העזר העירוני כל התייחסות לכך. האם היא צודקת ואסור לי לשנות את צבע התריסים והחלונות? אם כך, ובמידה והשכנה תפנה לעיריייה האם ניתן יהיה לחייב אותי להחליף את כל החלונות והתריסים (שעלותם כמה עשרות אלפי שקלים.) ראוי לציין שכמעט אין בניין בשכונה שאין בו לפחות דירה אחת עם תריסים וחלונות בצבע שונה, היות שזו שכונה מזדקנת ואני מניחה שרוכשי דירות ישנות אשר שיפצו , עשו תריסים חדשים בהתאם לאופנה העכשווית. כמו כן ראוי לציין שחלק מהדיירים התקינו מזגן בחזית הבניין , כך שבכל מקרה הבניין שהינו בן 40 אינו מפואר, וזאת בלשון המעטה.

לתשובתכם אודה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: שינוי בצבע תריסים וחלונות בחזית בית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

לתמי שלום:
כנראה שאת לא מודעת שאת חיה במדינה ענקית שיש בה מאות רשויות מקומיות ולכל אחד מהם תקנות משלהן – ממש כמו ארה"ב.
אני לא חושב שיש לרשות המקומית כללים בקשר לצבע התריסים אבל יש כן בעיה אחרת, חזית הבניין היא רכוש משותף וע"מ לעשות שינויים ברכוש המשותף חייבים הסכמת אסיפת דיירים – אבל, בית בן 40 שנה נראה בארץ, בד"כ, כמו סלאמס, ואם חלק מהדיירים התקינו מזגנים הם בעצם המעשה הביעו הסכמה לביצוע שינוי בחזיתות.
במאמר מוסגר, תריסים לבנים הם "ירוקים" יותר מאחר והם מחזירים את קרני השמש, חוסכים במיזוג וזה שהם לא סופגים את הקרינה גם מוסיף להם אורך חיים. לא כל דבר שאופנתי הוא טוב.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
tamibeli

שליחה על ידי tamibeli »

תודה על תשובתך.
אני בהחלטמודעת לכך אבל בנסיון לבדוק מול עיריית חיפה, ששם הדירה המדוברת, לא ממש ידעו לענות לי באם קיים חוק אשר יכול למנוע ממני את ביצוע השינוי.
אכן כפי שאמרת, הבית לא ממש מטופח, גם התריסים לא אותו דבר אצל כולם - אצל חלק יש הזזה ואצל חלק גלילה, בחלק מהדירות מותקנים מזגנים בחזית - ועוד כהנה וכהנה.
ידוע לי שתריסים לבנים הם "ירוקים" יותר, אך בארצנו החמה, אני לא רואה שום אופציה להעביר את הקיץ בלי מיזוג הדירה, כך שבכל מקרה המזגן עובד.
בכל מקרה כל הדסיירים הסכימו על הליך של תמ"א כך שאם זה יצא אצ הפועל ,הרי שבעוד כמה שנים הבניין ישופץ ותהיה לו חזית אחידה ויפה.

יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לתמי שבת שלום:
עיריית חיפה...! מהיכרותי אותם עושה רושם שמהם שאב שלום עליכם את השראתו לחכמי חלם (ג'וחא אצל יוצאי ארצות המזרח) הם אמורים לדעת אם קיימת תקנה עירונית בנושא (לא חוק, אותם מחוקקת הכנסת).
אני הייתי כותב להם את השאלה במכתב רשום ואם הם לא מסוגלים לציין את מס התקנה, כולל תאריך החיקוק שלה הייתי פונה לנציבות תלונות הציבור.
באשר למזגן שעובד כל היום, אם את חוסמת כניסת חום לדירה הוא צורך פחות חשמל, אלה עובדות החיים
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”