אחריות לנזילה

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
dira

אחריות לנזילה

שליחה על ידי dira »

שלום רב,
אני גר בבנין רב קומות אשר אוכלס לפני כ 5 שנים
מאז איכלוסו קיימות בעיות של נזילות בכל הדירות בין היתר גם בדירה שלי וגם בזו שמתחתי.
לדברי השכן שגר מתחתי האחריות לנזילה שבביתו היא שלי ואני זה שצריך לתקן אותה. המלצתי לו לפנות לקבלן (כמו שאני עשיתי) לצורך התיקונים אך הוא בהליכים משפטיים עמו.
שאלתי היא - האם אני זה שצריך לשלם את עלות התיקון?
תודה מראש על תשובתכם
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: אחריות לנזילה

שליחה על ידי naftali imber »

לדירה? (טוב שיש ה' בסוף) שלום:

יש לי הרגשה של דה-ז'ה-וו בקשר לשאלה שלך. לא מזמן השבתי לשאלה: "מי אחראי לנזילה", תשובתי הייתה הצינור!.... והסברתי מי אמור לשלם עבור תיקונה ותיקון נזקיה.
התשובה לשאלה שלך היא הרבה יותר מסובכת ממה שנראה לך. אם לא היה גורם של "תקופת הבדק" – השם המשפטי לתקופת האחריות של בית, התשובה ברורה ותוכל לקרוא מה שכתבתי למיטל ביום 24/4/2012.
אני לא יודע אם גם לשכנתך קוראים מיטל – אני סתם חשדני, אבל ראשית כל מישהו צריך לקבוע ממה נובעת הנזילה שבביתו של השכן – וכאשר אני אומר מישהו הכוונה למהנדס מומחה בביקורת מבנים לא לשיפוצניק, ולהפסיק את הנזילה ולתקן את הנזקים.
אם הנזילה נובעת מפגמים גלויים או סמויים בבניה (7 שנים) הקבלן יישא בתיקון הפגמים והנזקים שנגרמו בעקבותם; אם הנזילה נובעת מהצנרת המשותפת (ראה בסעיף 52 לחוק המקרקעין, http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm , את הגדרת רכוש משותף, - שים לב למשפט האחרון שלה) אם הנזילה נובעת מהצנרת שלך או מרצפת המקלחת שלך, אתה תשלם את תיקון הנזילה והנזקים.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
dira

שליחה על ידי dira »

שוב שלום ותודה רבה על תשובתך המהירה,
שאלתי היא מהו פגם גלוי או סמויים בבניה - האם בשל בעיית נזילה שקיימת בכל הדירות בבניין באותו מיקום (והתגלתה לאחר מסירתן) אני זה שצריך לשאת בעלות לדירה שמתחתי או שזוהי אחריות הקבלן?
יש לציין כי בעלי הדירה שמתחתי פנו לקבלן אך לא היו מוכנים שיבצע הערכה ושיתקן כי לא היו מרוצים מעבודתו בעבר , ככל הידוע לי הם בדיון משפטי עמו ונראה לי שהם מצאו את הפתרון הנוח יותר - לתבוע אותי.
בשנית , בתודה מראש ,
דירה
נ.ב.: אין לי ולא היה לי קשר למיטל.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

דירה שלום:
להסביר לך מה זה פגם גלוי או סמוי זה מאוד מסובך, למשל אם חדר מדרגות בבניין הוא 15 ס"מ יותר צר ממה שהיה בתוכניות זה פגם סמוי, או גלוי, תלוי בנסיבות. אל תכנס לזה.
מה שמטריד אותי זה גישתך "העולם כולו נגדנו"; כתבתי לך ברור, מומחה צריך לקבוע מה מקור הנזילה. אני הייתי ממליץ על אברהם או יואל בן עזרה מ"בן עזרא מהנדסים" או על חברת "בם ביקורת מבנים".
הם מתמחים באיתור ליקויי בנייה, וחוות דעת שלהם ועדותם בבית משפט שווה כל אגורה.
(אני לא עובד אצלם ומכיר רק את עבודתם).
הדבר החשוב ביותר זה לפנות מיד לקבלן ולדרוש לתקן את התקלה – גם אם אתה לא יודע מה התקלה, אתה לא אמור לדעת, זה לא המומחיות שלך; פניה כזו, במכתב רשום עם אישור מסירה תעצור את שעון האחריות – שהיא נע במספר שנים שונה הכול לפי הנושא. לרוב חמש שנים זה המקסימום, אבל שלח עוד היום מכתב כזה ולך להתייעץ עם מומחה שיקבע מה הליקוי.
כל פתרון הגון יכול רק להתחיל מכך.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”