שלום,
הדירה שצמודה אלי נמכרה, והדיירים החדשים החלו בשיפוצים מאסיביים שנמשכים כבר שלושה שבועות וצפויים להמשך עוד כשלושה שבועות.
הבעיה שלי היא שאני עובדת בלילות והדבר פוגע קשות בעצבים שלי (חוסר שינה, ורעש מתמשך) וכתוצאה מכך גם ביכולת השתכרות שלי (שרות לקוחות... אני עצבנית כל הזמן וזה משפיע גם על העבודה מול לקוחות וגם על ההתנהלות מול הממונים).
פניתי לקבלן כבר בימים הראשונים ובהמשך לדיירים החדשים וסוכם שהרעש המאסיבי לא יתחיל לפני תשע בבוקר, והעבודה על הקירות שצמודים לדירתי לא לפני הצהריים. דבר שהפועלים לא מכבדים.
השאלה שלי היא אם יש משהו שאפשר לעשות או שהחוק במקרה זה מאלץ אותי למשיך לסבול? מה לגבי פגיעה ביכולת השתכרות?
תודה על העזרה
שיפוצים בדירה ליד
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: שיפוצים בדירה ליד
לגילי שלום:
הבעיה עם החוק היא שטחנות הצדק טוחנות לעט. את יכולה לשלוח להם מכתב רשום, עם אישור מסירה ובו איום לתבוע אותם על הפגיעה בכושר ההשתכרות סבל ועוגמת נפש, אבל עד שהמכתב יגיע - לפחות שבוע, הם יהיו קרובים לסיום, והתביעה בתביעות קטנות תיקח שנתיים. את יכולה גם להוסיף העתק של המכתב לקבלן ולבעלי הדירה באי מייל או בפקס, או גם וגם. את המכתב תשלחי בכל מקרה, זה לא מזיק.
מצד שיני קצת מלחמת גרילה גם לא תזיק: את יכולה לאיים על הקבלן לפנות לרשם הקבלנים, ואם כצפוי הוא לא רשום הרי כי טוב; לפנות לעירייה, אישית, בהרבה רשויות מקומיות שינויים פנימיים בדירה טעונים רישוי; גם אם לא, שכניך והקבלן לא ישמחו שתביאי להם פקח לרחרח; אם משנים חזיתות (על פגיעה ברכוש המשותף, החזית, את יכולה גם לתבוע אצל המפקח על רשום המקרקעין שהוא שופט שלום); שינויים בחשמל עשויים להיות טעונים רישוי ובטח שהחשמלאי שעושה אותם צריך להיות מורשה אחרת זה סכנה לדיירי הבניין וחברת חשמל לא תרצה להיות אחראית, יבוא לבדוק.
הסבירי את כל זה לקבלן, או שיש התחשבות או בזמן שאת לא יכולה לישון תשבי ותכתבי מכתבים לכל העולם ואשתו, החל מהרשות המקומית, דרך חברת חשמל – עד לשלטונות המס למיניהם ולסוגיהם.
בקיצור: או שלום או מלחמה
הבעיה עם החוק היא שטחנות הצדק טוחנות לעט. את יכולה לשלוח להם מכתב רשום, עם אישור מסירה ובו איום לתבוע אותם על הפגיעה בכושר ההשתכרות סבל ועוגמת נפש, אבל עד שהמכתב יגיע - לפחות שבוע, הם יהיו קרובים לסיום, והתביעה בתביעות קטנות תיקח שנתיים. את יכולה גם להוסיף העתק של המכתב לקבלן ולבעלי הדירה באי מייל או בפקס, או גם וגם. את המכתב תשלחי בכל מקרה, זה לא מזיק.
מצד שיני קצת מלחמת גרילה גם לא תזיק: את יכולה לאיים על הקבלן לפנות לרשם הקבלנים, ואם כצפוי הוא לא רשום הרי כי טוב; לפנות לעירייה, אישית, בהרבה רשויות מקומיות שינויים פנימיים בדירה טעונים רישוי; גם אם לא, שכניך והקבלן לא ישמחו שתביאי להם פקח לרחרח; אם משנים חזיתות (על פגיעה ברכוש המשותף, החזית, את יכולה גם לתבוע אצל המפקח על רשום המקרקעין שהוא שופט שלום); שינויים בחשמל עשויים להיות טעונים רישוי ובטח שהחשמלאי שעושה אותם צריך להיות מורשה אחרת זה סכנה לדיירי הבניין וחברת חשמל לא תרצה להיות אחראית, יבוא לבדוק.
הסבירי את כל זה לקבלן, או שיש התחשבות או בזמן שאת לא יכולה לישון תשבי ותכתבי מכתבים לכל העולם ואשתו, החל מהרשות המקומית, דרך חברת חשמל – עד לשלטונות המס למיניהם ולסוגיהם.
בקיצור: או שלום או מלחמה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
אני גם שיפצתי את הדירה שלי
השכן שלי בא וביקש להתגמש עם שעות השיפוץ ולא הייתה לי בעיה שידבר עם הקבלן כל עוד זה לא פוגע בתאריך סיום העבודה,
השיפוץ לא היה גדול הם החליפו ........
והתקינו במקום....זה היה שיפוצון קצרצר,
אבל אולי שווה לדבר עם הקבלן...
השכן שלי בא וביקש להתגמש עם שעות השיפוץ ולא הייתה לי בעיה שידבר עם הקבלן כל עוד זה לא פוגע בתאריך סיום העבודה,
השיפוץ לא היה גדול הם החליפו ........
והתקינו במקום....זה היה שיפוצון קצרצר,
אבל אולי שווה לדבר עם הקבלן...
-
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
ללידור, אם אתה רוצה לגנוב פרסומת לא מצאת את הכתובת.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?