תשלומי חשמל לחברה המתחזקת את הבניין

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
סבטה

תשלומי חשמל לחברה המתחזקת את הבניין

שליחה על ידי סבטה »

שלום !
ברצוני לקבל יעוץ לגבי העובדה שאתאר כאן :
הבניין בו אני מתגוררת מתוחזק ע"י חברת אחזקות . את החשמל משלמת חברה , לפי חוזה שנחתם בין החברה לבנין - החברה משלמת 450 ש"ח לחודש , את השאר ישלמו דיירי בניין .
לאחר שהוחלט על הפסקת התקשרות בין החברה לבניין (אחרי שנתיים של פעילות ) , קיבלתי מכתב (כנציגת הבניין ) בו הוסבר שישנו חוב של 1290 ש"ח - עבור חשבון חשמל שחרג לשנת 2007 ובהמשך יגיע מכתב על חריגה או לא לשנת 2008 .
במשך שנתיי התחלפו דיירים וגם במשך שנתיים התקשרתי לחברה עשרות פעמים בקשר לאור שדלוק קבוע ולא הייתה התיחסו או התיחסות מאוחרת .
האם חברה יכולה לחייב אותי אישית לשלם את החוב הזה ? מה העצה שלכם על מנת לסיים את ההתקרות עם החברה בדרכי נועם .
תודה רבה !
סבטה .
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

סבתה, ראשית שלום רב, שינית, צר לי אבל לא הבנתי.
אשתדל לשאול את השאלות שיבהירו לי את הכול.
1) את יו"ר נציגות הבית – מה שבדרך כלל מכנים יו"ר הועד?
2) ממי קיבלת מכתב?
3) כיצד נוצרה החריגה? חברת האחזקה לא שילמה את חלקה? או הנציגות לא שילמה את חלקה?
4) אל תכעסי עלי, אבל התקשרתי, בענייני כסף, זה טוב רק פעם אחד, הפעם השנייה זה מכתב רשום, כך אפשר לבוא בטענות או בתביעות.
5) שוב איזה חברה רוצה לחייב אותך אישית?
6) אם את - כפי שאני מנחש, יו"ר הנציגות, חוב של הנציגות הוא חוב של כל בעלי הדירות.

בתוספת אשר בסוף חוק המקרקעין, הנקראת "התקנון המצוי" מופיעים הכללים לפיהם אמורה להתמנות ולהתנהל נציגות בית משותף. מעניינים בעיקר סעיפים 5 עד 16.
את נוסך החוק המלא, כולל התקנון שבתוספת, תמצאי ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm

אנא, קראי את הסעיפים האלה ואם משהו לא ברור חזרי אלי.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
סבטה

שליחה על ידי סבטה »

שלום נפתלי !
תודה על תשובתך !
להלן התשובות לשאלות שלך :

1- אני נציגה של הבניין
2-קיבלתי מכתב מחברת אחזקות שאיתה הבניין שלי עובד במשך שנתיים
3 - חברת אחזקות שילמה הכל החשבונות לחברת החשמל ועשתה חישוב ויצא שהבננין חייב 1290 ש"ח מכיון שהייתה חריגה בצריכת החשמל(אור היה דלוק קבוע הרבה זמן והמגנון של בקרה לא עבד) .
4 - לא כועסת
5- חברת אחזקה לא חייב אותי אישית , אך חייבה אותי לגבות כסף מדיירים , מכיוון שהרבה דיירים התחלפו יש לי קושי לגבות כספים ובכלל רציתי לדעת האם יכולים לחייב אותי אישית (רק בגלל שלי איכפת מהבית ואף אחד לא רוצה להתעסק בבניין ) .
6 - לפי הסבר שלך הבנתי שזהו חוב של כל הבננין .

תודה !
סבטה
סבטה

שליחה על ידי סבטה »

שלום נפתלי !
האם תוכל להתייחס בבקשה לכל הסעיפים שעניתי לך במכתב הקודם .
בנוסף רציתי לשאול אותך דבר נוסף : למרות שחוזה עם החברה שמתחזקת את הבניין עד סוף 2008 , החברה לא מנקה את הבניין , התקשרתי כמה ימים רצוף - הפקידה מקבלת את הקריאה אך מודיעה שרק מנהלים מטפלים בעניין של נקיון ומנהלים כל הזמן בפגישות , אני משאירה הודעות ואף אחד לא חוזר אליי , כל דיירי הבניין ממורמרים - גם הם מתקשרים וגם הם לא מקבלים מענה לבעיית אי-ניקיון . מה עושים ?
תודה מראש !
סבטה
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”