בוקר טוב,
מבקש את עצתכם בשני נושאים אשר מונעים מאיתנו מגורים בבית מסודר ונקי.
הבית המדובר הינו בית בן 19 שנה, אשר מרבית הזמן הוזנח ונראה במצב די עגום.
אנו 3 משפחות אשר נכנסו לבית במהלך 3 השנים האחרונות התאגדנו, והעלינו החלטה על שיפוץ חדר המדרגות + מקלט + התקנת דלתות כניסה מאלומניום על מנת למנוע כניסת זרים וגרימת נזקים לרכוש המשותף כפי שהיה עד עכשיו, כמו כן מניעת כניסת בעלי חיים ובני אדם אשר עושים את צרכיהם בחדר המדרגות הפרוץ.
מתוך 5 הדיירים, 4 מסכימים, ואילו דייר אחד טוען שדלתות האלומנים הם בגדר שיפור, וכיוון שהם לא הגיעו במקור , הוא אינו מחויב בתשלום עבורם.
מפסקי דין רבים שקראתי בתקופה האחרונה , הפסיקות האחרונות של בתי משפט + המפקחים על הבתים המשותפים מרחיבים את היריעה היום ומאשרים דברים אשר בעת הבניה לא היו בגדר הנורמה , והיום הם בגדר נורמה בסיבית לבניה.
האם ניתן לקבל את דעתכם בנושא ?
בעיה שניה אשר נדרשת דעתכם היא בנוגע לעובדה שאנו בית אחורי, הבית הקדמי הוזנח קשות, והחלק האחורי שלו, שהיא למעשה החזית שלנו הוזנח קשות גם הוא, כך שהכניסה לבית נראית כעורה ומוזנחת.
כל פניה לבעל הבית נתקלת באמירה של אין כסף..
העיריה מסירה אחריות מעצמה למרות שנקבע על ידי מהנדס חיצוני שהבניה הקלה אשר נעשתה בניגוד לחוק הינה מסוכנת ובעלת סיכוי להתמוטט..
מה ניתן לעשות ? , האם הדרך היחידה היא פניה למפקח על הבתים המשותפים ולבקש צו עשה לפירוק המפגע ?
בתודה מראש על תשומת לבכם.
שיפוץ רכוש משותף.
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
בנושא שדרוגים והוספות – כדוגמת שערי כניסה לחדר המדרגות החוק קובע:
נשיאת הוצאות (תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב) 58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
אם תרצה לעיין בכל החוק תמצא אותו ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
"המקובלים על פי הנוהג" , שהדגשתי, הכוונה שאם בסביבת המגורים שלכם מקובל שער כניסה אפשר יהיה לחייב את התקנתו.
הדבר לא חדש, אני ראיתי בפעם הראשונה פסיקה כזו ב-1982 או 3, בר"ג, בקשר לאנטנה מרכזית.
באשר לנושא השיני, אני מציע לכם לבדוק האם הבית הקידימי הוא אכן בית נפרד, ז"א אם נרשמה פרצלציה בטאבו, או שתי המבנים עומדים על חלקה אחת, ואתם בית משותף.
היה ולא אני לא בטוח שתצליחו גם אצל המפקח.
נשיאת הוצאות (תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב) 58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
אם תרצה לעיין בכל החוק תמצא אותו ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
"המקובלים על פי הנוהג" , שהדגשתי, הכוונה שאם בסביבת המגורים שלכם מקובל שער כניסה אפשר יהיה לחייב את התקנתו.
הדבר לא חדש, אני ראיתי בפעם הראשונה פסיקה כזו ב-1982 או 3, בר"ג, בקשר לאנטנה מרכזית.
באשר לנושא השיני, אני מציע לכם לבדוק האם הבית הקידימי הוא אכן בית נפרד, ז"א אם נרשמה פרצלציה בטאבו, או שתי המבנים עומדים על חלקה אחת, ואתם בית משותף.
היה ולא אני לא בטוח שתצליחו גם אצל המפקח.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
תודה רבה על התגובה המהירה.
נושא דלתות האלומניום אינו פשוט כיוון שהסביבה שלנו נחלקת לבתים ישנים שבהם אין לבתים דלתות אלומניום, ואילו לבתים החדשים ישנה כניסה מוסדרת עם דלתות אלומניום.
הדייר כבר הודיע לנו רשמית שהוא אינו מוכן לשאת בעלות כיוון שלדעתו מדובר על שיפור.
לגבי הנושא השני, הבית הקדמי נמצא על אותו גוש\חלקה , הוא נבנה על החלק הקדמי של החלקה כבית יחיד, והוא מחובר פיזית לבית המשותף הנמצא מאחור.
כפי שכתבתי מעלה, החלק האחורי שלו שהוא למעשה החזית שלנו נמצא במצב של הזנחה מתמשכת , האם ניתן לעשות דבר מה על מנת להכריח את הדייר לשפר את החלק הטעון שיפור בביתו ?
נושא דלתות האלומניום אינו פשוט כיוון שהסביבה שלנו נחלקת לבתים ישנים שבהם אין לבתים דלתות אלומניום, ואילו לבתים החדשים ישנה כניסה מוסדרת עם דלתות אלומניום.
הדייר כבר הודיע לנו רשמית שהוא אינו מוכן לשאת בעלות כיוון שלדעתו מדובר על שיפור.
לגבי הנושא השני, הבית הקדמי נמצא על אותו גוש\חלקה , הוא נבנה על החלק הקדמי של החלקה כבית יחיד, והוא מחובר פיזית לבית המשותף הנמצא מאחור.
כפי שכתבתי מעלה, החלק האחורי שלו שהוא למעשה החזית שלנו נמצא במצב של הזנחה מתמשכת , האם ניתן לעשות דבר מה על מנת להכריח את הדייר לשפר את החלק הטעון שיפור בביתו ?