שלום רב,
אני הולך לשכור דירה בבית משותף בו יש חניה עם מחסום. מבדיקה בנסח טאבו מרוכז הסתבר כי על כל דירה בבית זה יש הצמדה - חניה. האם אני, כשוכר, זכאי לאותה חניה של בעל הדירה (המשכיר) ? האם ועד בית רשאי לומר לי "לא, אנשים חונים כאן שנים,קבל תו דייר ותחנה בחוץ ברחוב" ?
נ.ב. בחוזה שכירות אין אזכור לגבי חניה.
תודה רבה.
חניה לשוכר דירה בבית משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
לאנדרי שלום:
את המוקש רשמתה בסוף. אם אתה עוד לא חתמת על ההסכם תבקש לרשום דירה + חניה (כפי שרשום בראבו, גוש חלקה, חלקת משנה וכל הצמוד אליה לפי הרשום בטאבו).
אם כבר חתמת תהיה לך בעיה. לך אין כל עסק עם הועד, העסקה היא בינך לבין בעל הדירה, והוא אמור להסדיר את זה עם הועד.
אם החניה תופיע בחוזה אתה תוכל לתבוע את שניהם, אם היא לא תופיע בחוזה, מי אמר ששכרת דירה עם חניה צמודה? אולי בעל הדירה השכיר את החניה למישהו אחר? אם כתוב בחוזה דירה שבגוש ..., חלקה..., חלקת משנה... כולל כל הצמוד אליה - בלי איזכור המילה חניה, יש לך במה להאחז.
את המוקש רשמתה בסוף. אם אתה עוד לא חתמת על ההסכם תבקש לרשום דירה + חניה (כפי שרשום בראבו, גוש חלקה, חלקת משנה וכל הצמוד אליה לפי הרשום בטאבו).
אם כבר חתמת תהיה לך בעיה. לך אין כל עסק עם הועד, העסקה היא בינך לבין בעל הדירה, והוא אמור להסדיר את זה עם הועד.
אם החניה תופיע בחוזה אתה תוכל לתבוע את שניהם, אם היא לא תופיע בחוזה, מי אמר ששכרת דירה עם חניה צמודה? אולי בעל הדירה השכיר את החניה למישהו אחר? אם כתוב בחוזה דירה שבגוש ..., חלקה..., חלקת משנה... כולל כל הצמוד אליה - בלי איזכור המילה חניה, יש לך במה להאחז.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי