אופן חלוקת מיסי ועד בית

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
litalat

אופן חלוקת מיסי ועד בית

שליחה על ידי litalat »

שלום רב,
הינני גרה בבנין חדש, שבאסיפה הראשונה, שעדיין לא כל הדירות היו מאוכלסות/מכורות, התקימה ישיבה בה החליטו לגבות מיסי ועד בית באופן שיוויני.
עכשיו, כעבור חצי שנה, הינני חכמה יותר וחקרתי את העניין לעומק.
באסיפה הדבר התקבל לפי רוב, אך היו 37 בעלי דירות מתוך 64 דירות קיימות, מהם רב לדירות הגדולות.
לאחר בירור מצאתי כי בבניין 24 דירות קטנות (2-3 חדרים) ו 40 דירות גדולות ( 4-5 חדרים) כלומר תמיד יהיה רב לדירות הגדולות, שהאינטרס שלהם לשלם פחות, על גב הדירות הקטנות.
מספר שאלות:
לבית אין תקנון שאני יודעת עליו, מלבד פרוטוקול האספה הראשונה. על כן אני מסתמכת על התקנון המצוי.
האם אני יכולה להצהיר שברצוני לשלם על פי חלקי היחסי בבנין והזכות עומדת לצידי?
האם בעלי הדירות הגדולות יכולות להתאגד ולהצביע ברב קולות על תקנון, בו יהיה רשום שיטת גביה אחידה, ובכך לעשוק את המיעוט?
איך הדרך המומלצת להחזיר את שיטת הגביה היחסית? האם להתאגד כל הדירות הקטנות, או להודיע לכל הדירות בבנין, גם הגדולות, ובכך להסתכן בסנקציות כלפי והפחדה?
איני רואה טעם להעלות את המצב באסיפה הכללית היות ומדובר בככ הרבה דירות, כלומר הרבה אנשים באסיפה, מה שיוביל, שוב, לריב גדול וצעקות, בהם מי שצועק חזק יותר הוא הקובע.
תודה,
ליטל.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לליטל שלום:
איזה שאלה, איזה שאלה!!!
אני מבין שאת החוק את פחות או יותר יודעת, על כל מקרה, ולטובת אלה שלא יודעים אותו להלן נוסח החוק:

נשיאת הוצאות (תיקונים: התשמ"ד, התשנ"ב)
58. (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים
על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף....

את תשובתי אתחיל בסיפור עורכי דין קצר, שכבר סיפרתי:
שני עורכי דין נפגשים ואחת מספר ששכנו תבע אותו לדין על כך שכלבו הרס את גינת השכן.
נו? שאל השיני.
התפשרתי איתו על 300 ₪ פיצוי.
אבל אין לך בכלל כלב...! תמה השיני.
כן, אבל לך תדע איזה שופט יצא לנו.

אם קראת את תשובותיי את יודעת שאיני מרבה להתחנף לשואלים; נהפכהו, בד"כ אני בוטה ולגלגן, זה הגנים, אבל במקרה שלך עלי להודות שאת היטבת להציג את המצב.

לפי החוק הבית אמור להתנהל על בסיס דמוקרטי, אבל כל מי שלמד פילוסופיה פוליטית יודע שחסרון הדמוקרטיה בכך שהרוב יכול להחליט גם לתלות את המיעוט, וההלטה תהיה דמוקרטית. אגב יש לך יותר משליש נגד פחות משני שליש, זה יחס שהחוק מתחשב בו לא פעם.

במשחק הזה אני הייתי משחק כך:
הייתי מחשב בדיוק את גובה התשלום עבור דירתי (שטח הדירות אפשר לברר בטאבו, או עם חיוך וכפתור חולצה פתוח, אצל פקיד המכירות של הקבלן – ושיסלחו לי הפמיניסטיות).
שולח את הסכום לועד בצירוף מכתב עם נוסך החוק, כמו שאני צטטתי ומודיע שמאחר וההחלטה היא לא חוקית, וגם פוגעת בזכויות הקניין שלך זה מה שאת מוכנה לשלם.

לועד אין סמכויות לנקוט בשום סנקציות אלא לתבוע אותך.

אם יעשו זאת בתביעות קטנות צרי שוב קשר עמי.

אם יעשו את זה אצל המפקח על רשום המקרקעין, אספי מיד חתימות של בעלי הדירות הקטנות על פניה למפקח ש- א)שילמתם מתוך פחד, ב) הלטה נוגדת את חוק המקרקעין ג) ההחלטה פוגעת בזכויות הקניין שלכם ג) החיוב נוגד ואת רוח החוק ואת הכתוב בסעיף 12 ב בתקנון המצוי : (ב) החלטה המטילה על בעל דירה חובות או תשלומים מסוג או שיעור שלא פורשו בפרק ו' לחוק המקרקעין, התשכ"ט-1969, או בתקנון זה, או המשנה את זכויותיו, לא יהיה לה תוקף לגבי אותו בעל דירה אלא אם הסכים לה. ובונה סביב זה כתב הגנה.

לרשום תקנון מוסכם זה לא פשוט.

תקנון מוסכם(תיקון התשנ"ב)
62. (א) בעלי הדירות רשאים לערוך תקנון ולשנות את הוראותיו ברוב
של בעלי הדירות ששני שלישים של הרכוש המשותף צמודים לדירותיהם,
אולם אין לקבוע או לשנות בתקנון זכויות של בעלי דירות או להטיל
עליהם חובות או תשלומים מסוג או בשיעור שלא פורשו בחוק זה אלא בהסכמתם,
ואין לקבוע הצמדה של חלק מסויים מהרכוש המשותף לדירה פלונית אלא
בהסכמת כל בעלי הדירות.
מחמאה אחת כבר קיבלת ממני, השנייה היא שאת כנראה מבינה עניין. תלמדי את כל פרק ו' ש החוק ואת התקנון שבסוף זה יעזור לך תמצאי אותו ב:.http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm

האמת שאין פסיקה מכרעת (בית הדין העליון) בנושא ואני מניח שכל פסיקה אצל מפקח תלויה , ביכולתכם להציג את הדבר, וגם בכמות המתנגדים. אתם יותר משליש נגד פחות משני שליש ואם תצליחי לבוא לבית משפט עם יחס כזה אני מניח שהפסיקה תהיה לטובתכם. אם תבואי לבד אחת נגד 100 , זה ידון אצל אברי גילעד!

בהצלחה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
litalat

טוב, אז להלן המשך הסיפור

שליחה על ידי litalat »

כתבתי לועד את דעתי בענין ואת דעת החוק, האגודה לתרבות הדיור וכו'
באספה האחרונה הועד ציפה שאני אעלה את ההצעה לכל דירי הבניין.
היות ואני יודעת שאין נציגות טובה לבעלי הדירות הקטנות לא העלתי בדעתי לעמוד מול בעלי הדירות הגדולות ולנסות לשכנע אותם בצדקתי וצדקת החוק.
לאחר האספה פניתי לאחד מששת חברי ועד הבית וביקשתי לדבר איתו, ואז כאשר גילו שאר החברים שאני זו שמאחורי המכתב, קיבלתי סוג של אמבוש והם הראו לי את מה ש"הכינו לי" למקרה שארצה לעלות זאת באספה.
הם טוענים, שהיות והבית הוא חדש, והוא אינו רשום עדיין כבית משותף, החוק לתשלום כיחס שטח רצפה אינו חל עליו, וכמו כן העבירו לידי פסק דין (בגוגל נמצא תחת פסק דין+תיק 160/03 ) אצל המפקחת על הבניה בחולון שדחתה בקשה של דייר שרצה לשלם כחוק, היות והבית לא רשום כבית משותף, למרות שהוא עתיד להיות רשום שכזה. במקרה ההוא מדובר על הפרש של 22 שח בלבד, המקרה שלי לדירות 2 חדרים ההפרש הוא כ100 שח לחודש, ולדירות 3 חדרים כ-40 שח לחודש.
המפקחת גם טענה ש"אין להגיש תובענה בשל מעשה קל ערך שאדם סביר לא היה מלין עליו" על פי הקודקס האזרחי- האם המצ"ב נכון גם פה?
מה אתה אומר בנדון? מה עכשיו? לוותר ובאמצעות המשכורת המצחיקה של סטודנטית עלי
להחזיק את תשלום ועד הבית של משפחות בדירות 5 חדרים?
עלי להוסיף כי הועד דרש ממני להסביר את ההגיון שמאחורי החוק, מה שנשאר לי מלבד הרציונל שלי כאזרח הקטן להפנות אותם לכנסת למען הסבר טוב יותר בנדון...
אשמח לחוכמתך ותגובתך בנושא.
ליטל
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לליטל שלום:

את , כמו חלק הולך וקטן של האוכלוסייה, סובלת מסינדרום "האנשים הישרים"
מי אמר שהחוק צריך להיות צודק או הגיוני?, החוק צריך לעבור שלוש קריאות בכנסת ולהתפרסם ברשומות. שישאלו את חברי הכנסת מה ההיגיון שבו. אזרח חייב לקיים את החוק, לא לבדוק בציציותיו.
אם הייתי רוצה לעשות רשימה של חוקים בלתי צודקים ולא הגיוניים הייתי יושב שבוע מול המחשב.

מה זה סינדרום "אנשים ישרים". כתבתי לך מה אני הייתי עושה. לא שאני מחשיב עצמי כלא ישר, אבל אנו חיים במדינה של בריונים וכך צריך לנהוג.

הכסף אצלך, והאפשרות לתבוע אותך אצלם.לא לשלם זה קל, לתבוע זה מסובך, גם עבור עו"ד.

אמרתי חישבי כמה מגיע להם לפי חוק ושלמי את הסכום הזה. לא ירצו לקבל, פתחי חשבון בבנק הדואר על שמך בתוספת לשם "כסף עבור ועד ברח' .... והפקידי מדי חודש את הסכום. הודיעי להם במכתב רשום עם אישור מסירה, ושיתבעו אותך.
באשר לכך שהבית טרם נרשם עייני בסעיף 77 לחוק המקרקעין http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm – הוא בעצם הרחבת כל הוראות החוק על בתים שטרם נרשמו.

מה כתבתי, בריונים, אוסיף גם שקרנים.

אני לא אוהב להמריד, אבל מגיע להם שתדפיסי את תשובתי ותחלקי לכל בעלי הדירות הקטנות.

באשר לפסק דין שהציגו לך, צריך לקרוא את כולו, בדיוק כפי שצריך לקרוא את כל החוק לפני שמסכימים למשהו (שעור קיבלת).
באשר לגישת המפקחת, "שהטרידו" את בית הדין עבור 22 ₪ , או כל סכום אחר, תני לועד להיות אלה שמטרידים את בית המשפט. את תקיימי את החוק, על כל תג ופסיק.
בושה זו לא שיטה משפטית, זו האוטוסטראדה עליה נוסעים הנוכלים.
בברכה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”