בידוד תרמי של תקרה רביץ בחלל גג רעפים בבית משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
bron.boris

בידוד תרמי של תקרה רביץ בחלל גג רעפים בבית משותף

שליחה על ידי bron.boris »

אני מתגורר בבניין ישן מאוד (כ-30 שנים). 6 דיירים סה"כ. אין מעלית והגג הוא רעפים גם ישן מאוד. אני גר בקומה אחרונה וסובל ישירות מנזקי בלאי הגג, תקרת רביץ והבידוד תרמי של תקרה. תקרה בדירה שלי - תקרת רביץ, והבידוד תרמי של התקרה רביץ נמצא בחלל גג רעפים בבית משותף. כל הזמן כניסה לתוך חלל הגג נשארת פתוחה לכניסה ושימוש של כל הדיירים. בתוך חלל הגג עוברים חוטי חשמל וצנרת מים חמים וקרים עבור דודי שמש, שגם הם היו נמצאים בחלל הגג. אחר כך כל אחד מהדיירים הוציאו את הדודים החוצה מהגג בעזרת האינסטלטורים אבל חוטי חשמל וצנרת מים חמים וקרים עדין נשארים על התקרה רביץ בתוך החומר של הבידוד תרמי של התקרה. במשך הזמן בידוד תרמי של תקרה יגיע למצב לא תקין וחום בקיץ וקור בחורף בדירה בלתי נזבל.
פניתי לוועד הבית עם בקשת לתקן את הבידוד תרמי שנמצא בחלל גג רעפים, וועד הבית מסרב לתקן אותו למרות שהבידוד תרמי במצב גרוע מאוד ולא מתפקד כראוי. וועד הבית וכל הדיירים עומרים שזה תקרה שייכת לדירה שלך ובידוד תרמי שייך רק לך, אז אתה צריך לתקן אותו בעצמך ועם כספך בלבד.
אני לא רוצה להתנגש עם השכנים, אני רוצה לפתור את הבעיה בשקט ובשלווה.
מה אני יכול לעשות במצב כזה?
תודה מראש על תשובתכם.
עורכת דין סיון רוזן
יצירת קשר:

Re: בידוד תרמי של תקרה רביץ בחלל גג רעפים בבית משותף

שליחה על ידי עורכת דין סיון רוזן »

שלום,
יש לבחון את מסמכי הבית המשותף וככל שהגג הינו חלק מהרכוש המשותף, הטיפול בו יהא על ועד הבית (כלל הדיירים).
עו"ד ומגשרת - נדל"ן/מקרקעין, דיני משפחה ובתים משותפים.
רח' הרצל 167, רחובות.
טל': 03-9119698 פקס: 03-9119689
דוא"ל: Sivan@Rozenslaw.co.il
אתר אינטרנט: www.Rozenslaw.co.il
bron.boris

Re: בידוד תרמי של תקרה רביץ בחלל גג רעפים בבית משותף

שליחה על ידי bron.boris »

שלום
קודם כול, תודה רבה על תשובתך.
אני אנסה שוב לדבר עם שכנים, אבל אני בספק אם זה יעזור.
אני רוצה לשאול אם יש אפשרות כזאת שאעשה את התיקונים בעצמי, ואמסור את כל המסמכים העלויות העבודה לוועד הבית, ואני אנכה את הסכום הזה מתשלומים לוועד הבית .
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”