רטיבות בתקרת מטבח מצינור ניקוז של השכן
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
רטיבות בתקרת מטבח מצינור ניקוז של השכן
בתקרת מטבחנו הופיעה רטיבות עד כדי טפטוף טיפות מים. פנינו לשכן מעלינו והסברנו לו שמקור הרטיבות היא בדיוק מנקודת פתח ביקורת במרפסת שמעל המטבח שלנו. (הבנין מדורג ..כך שכל מרפסת היא מעל מטבח)השכן פתח את פתח הביקורת וגילו שזהו צינור ניקוז מצנרת המטבח שלו ושל השכן מעליו (פתח מים בכיוק המטבח וראה זרימה ב) ניקה את הסתימה שהיתה בפתח. ומרגע זה אמר שהרטיבות נוצרה בשל הסתימה וגם אם יש בעיה יותר.רצינית למשל בצינור עצמו...בוודאי שהתיקון אינו חל עליו. אלא על ועד הבית. . לחלוטין הצנרת עוברת ממטבח שלו ושל השכן מעליו אל פתח הביקורת הזה ומטה. באיזשהו מקום יש בעיה רצינית יותר בצינור הזה. בינתיים הרטיבות גדלה וגדלה. שאלתי כזו: מי אחראי על צנרת ביוב ממטבח ושעדיין בתחומי רצפת הבית של השכן מעלי. וועד הבית או השכן וזה שמעליו.. האים ניתן בכלל לקרוא.לצינור כזה .. רכוש ועד הבית? למי אנחנו אמורים לפנות. תודה על העזרה
-
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: רטיבות בתקרת מטבח מצינור ניקוז של השכן
למאיר שלום
סעיף 52 של חוק המקרקעין (https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm) מגדיר רכוש משותף: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. (ההדגשה שלי)
מהתיאור שלך אני לא יכול לדעת אם מדובר במרבית בעלי הדירות;נוסף לכך יתכן שלפי אופי המבנה ניתן להתייחס למערכת הניקוז כיחידה שלמה.
בכל מקרה הנך יכול לדרוש גם מהשכן וגם מהוועד שיטפלו בבעיה על סמך סעיף 3 של התקנון המצוי, שבתוספת לחוק
סעיף 52 של חוק המקרקעין (https://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm) מגדיר רכוש משותף: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. (ההדגשה שלי)
מהתיאור שלך אני לא יכול לדעת אם מדובר במרבית בעלי הדירות;נוסף לכך יתכן שלפי אופי המבנה ניתן להתייחס למערכת הניקוז כיחידה שלמה.
בכל מקרה הנך יכול לדרוש גם מהשכן וגם מהוועד שיטפלו בבעיה על סמך סעיף 3 של התקנון המצוי, שבתוספת לחוק
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
Re: רטיבות בתקרת מטבח מצינור ניקוז של השכן
תודה רבה עו"ד אימבר. יש לנו ישיבת ועד בית בעוד יומיים
מתכוון להציג את העניין. עזרת לי מאוד. ישר כח.
מתכוון להציג את העניין. עזרת לי מאוד. ישר כח.