חברת אחזקה

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
איטו

חברת אחזקה

שליחה על ידי איטו »

שלום, אני גרה בדירתי הנוכחית שנה. וועד הבית חתם חוזה עם חברת החזקה לפני כעשר שנים. יחס בעלי החברה הוא יחס לא ראוי, אין שקיפות של התמורה בעד כספינו. לא פעם, היו לשאלותיי תשובות שקריות.
יש ברשותי את החוזה המקורי (בעל חברת האחזקה סירב לצלם בעבורי כשביקשתי). החוזה המקורי נחתם בתאריך 09/2006. על החוזה המקורי, בצד, בכתב יד כתוב התאריך 03/2012 ובדף האחרון של החוזה כתוב בכתב יד 02/03/11. איני חברת הוועד. יזמתי פגישה עם אחד הדיירים החתומים על החוזה, חבר הוועד, (שני האחרים עברו דירה). העליתי את תלונותיי והצגתי את כוונתי להפסיק את החוזה על מנת לעבור לחברה אחרת. שאלה: מהו ההליך החוקי להפסקת החוזה עם חברת האחזקה? האם חייבים להודיע על רצוננו להפסיק 3 חודשים מיום ותאריך חתימת החוזה המקורי (או אלו הכתובים בכתב יד?)או שאפשר להודיע 3 חודשים מבלי להתייחס לתאריכים השונים שעל החוזה.
אודה לעזרתכם, איטו
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חברת אחזקה

שליחה על ידי naftali imber »

לאיטו שלום:
את מעלה 2 סוגיות שונות. הראשונה היא קשורה לכתוב בחוזה עם חברת ההחזקה והשנייה היא ההליך החוקי לקבלת החלטות בבית משותף.
באשר לחוזה עם המתחזק (זה הכינוי שהחוק נותן לחברת החזקה) מה שקובע זה הרשום בחוזה. את לא מפרטת אבל אני מנחש שבחוזה כתוב שעל הוועד להודיע למתחזק שלושה חודשים מראש על הפסקת עבודתו. בכל מקרה התאריכים שאת הזכרת לא רלוואנטיים, המאוחר מהם הוא 3/2012 ואנחנו ב2016; לא 3 חודשים אלא יותר מ-3 שנים אחרי התאריך המאוחר ביותר.

לשאלה השנייה, וועד הבית הוא מיופה כוחם של בעלי הדירות בכל הנוגע לרכוש המשותף – אבל אני מדבר על וועד שנבחר כחוק ומנהל את הדברים כסדרם. אם את רוצה להחליף את המתחזק אני הייתי מציע שתעשו אסיפה, תבחרו וועד, ועליו לטפל בכל.
בפורטל שלנו יש חלון: "חוקי הבית המשותף" שם מוםיע חוק המקרקעין, לא צריך לקרוא את כל החוק, פרק ו' הוא החשוב; באותו חלון תמצאי גם את "התקנון המצוי" שהו בעצם מדריך להתנהלות של בית משותף.
אם משהו לא ברור אני לרשותך
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”