שלום רב,
בבניין שלנו ישנו מועדון, אשר כמובן מוגדר כשטח ציבורי (בו יש איזור ג'ימבורי, מטבחון ומעין סלון עם טלויזיה).
לאחרונה קבוצה של דיירות בבניין החליטה להתארגן להזמין קוסמטיקאית (בתשלום) אשר תעשה מניקור ותמרח לק לאותן הדיירות בשטח המועדון.
באותו זמן אשר התקיים ה"אירוע" המועדון היה ריק מאדם, אך לא נסגר לצורך האירוע והיה פתוח, נגיש ואפשרי לשימוש על ידי יתר הדיירים ככל שרצו בכך.
יצוין שהבניין טרם נרשם כבית משותף, ולא אומץ תקנון מוסכם על ידי הדיירים עדיין.
האם ישנה מניעה חוקית לערוך את הפעילות הזו במועדון?
תודה,
ע.צ
שימוש בשטח ציבורי - מועדון
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: שימוש בשטח ציבורי - מועדון
עומר שלום:
ראשית אני מניח שלא מדובר בשטח ציבורי – שלכל אדם הזכות לעבור בו או להשתמש בו, אלא ברכוש משותף, כהגדרתו בסעיף 52 לחוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm ).
אחד המאפיינים העיקריים של רכוש משותף הוא "... המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם..."
לכאורה אין מניע שגברות הבניין ישבו ויקבלו טיפול של קוסמטיקאית במועדון המשותף – חוץ מהטעם הטוב, אבל בעמי אני יושב... והדבר מצלצל לתחילתו של סיפוח זוחל והפיכת המועדון המשותף למכון קוסמטיקה, עסק לכל דבר, שברור שמישהו מסוים ייהנה באופן מיוחד וישיר.
אולי אני חשדן, אבל נער הייתי וגם זקנתי ותרגילים דומים ראיתי למכביר.
אם מדובר בקוסמטיקאית או מניקוריסטית פדיקוריסטית למה שלא תיתן טיפול לכל גברת בדירתה...? הן זקוקות לתמיכה נפשית אחת מהשנייה בזמן שמישהי מורחת להן את הלכה על הציפורניים...?
ראשית אני מניח שלא מדובר בשטח ציבורי – שלכל אדם הזכות לעבור בו או להשתמש בו, אלא ברכוש משותף, כהגדרתו בסעיף 52 לחוק המקרקעין (http://www.nevo.co.il/law_html/law01/286_001.htm ).
אחד המאפיינים העיקריים של רכוש משותף הוא "... המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם..."
לכאורה אין מניע שגברות הבניין ישבו ויקבלו טיפול של קוסמטיקאית במועדון המשותף – חוץ מהטעם הטוב, אבל בעמי אני יושב... והדבר מצלצל לתחילתו של סיפוח זוחל והפיכת המועדון המשותף למכון קוסמטיקה, עסק לכל דבר, שברור שמישהו מסוים ייהנה באופן מיוחד וישיר.
אולי אני חשדן, אבל נער הייתי וגם זקנתי ותרגילים דומים ראיתי למכביר.
אם מדובר בקוסמטיקאית או מניקוריסטית פדיקוריסטית למה שלא תיתן טיפול לכל גברת בדירתה...? הן זקוקות לתמיכה נפשית אחת מהשנייה בזמן שמישהי מורחת להן את הלכה על הציפורניים...?
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי