שלום
אני שוכר דירה בבניין כבר 10 שנים. לפני כ3 שנים אחת מהחברות לניהול בתים משותפים קיבלה את הבניין שלי.
הם כלומר החברה לניהול הבייניין נכנסו לבניין בחודש אפריל. ולמרות זאת הם דורשים תשלום בעבור 4 החודשים מתחילת השנה. האם זה מהלך חוקי למרות שלא סופק שירותים לבניין מכיוון שלא היה ועד מתפקד כשנה לפני חודש אפריל המדובר?
הם טוענים שקיים לי חוב לועד של 500 בטענה שהועד הקודם אמר להם. בניסיונות לבקש או לקבל פירוט של החוב נאמר לי שלא קיים דבר כזה אלא מתבססים על מה שהועד הקודם אמר לה ומחובת ההוכחה היא עלי ששילמתי.
האם אני צריך לשלם? האם חובת ההוכחה היא עלי. כי אני לא שמרתי את הקבלות לועד.
הם אימו עלי מספר פעמים בעבר שיפעלו את המחלקה המשפטית שלהם אך לא שמעתי מהם 3 שנים. ואפילו בעל הנכס לא קיבל שום הודעה על הנושא. דבר שמעלה את החשד שלי להונאה כל שהיא? או לקיחת כספים במירמה. בנוסף הם מסרבים לבצע איתי כל תקשורת כתובה בניינו. (כתבתי להם מכתב לפני שנתיים שנאמר לי שלא עונים לי בכתב) דבר שמחזק את החשדות.
מה אני עושה במצב שכזה?
אני יודע שהיתה עוד דירה שהתבקשה לתשלום חוב כל שהוא.
דרישת תשלום חוב לועד
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: דרישת תשלום חוב לועד
לעופרי שלום:
לא ברור לי מה קורה – או יותר מדי ברור לי.
חלק מהמכנים עצמם "חברות ניהול" הם לא יותר מביריונים שיודעים רק להחזיק מטאטא ביד.
אין חברה רצינית שלא תסכים להתנהל בכתב כך שאף פעם לא יהיו חילוקי דעות. אני אישית, כאשר מישהו פונה אלי בע"פ מקליט את השיחה – זה חוקי, שיחה בה אתה משתתף מותר לך להקליט. חלק מהטלפונים החכמים יודעים להקליט כל שיחה וגם בזק מציע שירות של הקלטת שיחה.
אם אתה כותב ל"חברת הניהול" מכתב, שיהיה רשום עם אישור מסירה – כך לא יוכלו להגיד שלא קיבלו ואם יסרבו לקחת אותו מהדואר יהיה לך את אישור של הדואר שלא משכו את המכתב.
לעיניין החוב, ראשית כל לפי החוק זה החוב של בעל הדירה, והחוזה שבינך לבין בעל הדירה קובע אם אתה צריך להחזיר לבעל הדירה את דמי הוועד (שהחוק מכנה:השתתפות בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף).
אני מציע לך לכתוב ל"חברת הניהול" מכתב ובו דרישה לעיין בספרי החשבונות על סמך סעיף 16 ג, לתקנון המצוי (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) הקובע ש"בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי."
היות שאתה לא בעל דירה הדירה דאג לקבל הסכמה, בכתב, מבעל הדירה, לעיין בחשבונות במקומו. אם אתה לא מבין בחשבונאות הבא עמך קרוב או ידיד שמבין ותבדקו את החשבונות, אם הוא רואה חשבון עוד יותר טוב. כל התשלומים שלך אמורים להופיע, אם כי אני מניח שאין להם חשבונות מסודרים כדרוש בחוק(למד את התקנון, טוב טוב). אגב, אולי תאסוף עוד כמה בעלי דירות ותשלמו לרואה חשבון ע"מ לבדוק את החשבונות שלהם. זה עשוי להשתלם.
באשר לאיום עם המחלקה המשפטית – אבי המנוח היה אומר: שיקנו להקת אווזים כך שיהיה להם את מי להפחיד.
לא ברור לי מה קורה – או יותר מדי ברור לי.
חלק מהמכנים עצמם "חברות ניהול" הם לא יותר מביריונים שיודעים רק להחזיק מטאטא ביד.
אין חברה רצינית שלא תסכים להתנהל בכתב כך שאף פעם לא יהיו חילוקי דעות. אני אישית, כאשר מישהו פונה אלי בע"פ מקליט את השיחה – זה חוקי, שיחה בה אתה משתתף מותר לך להקליט. חלק מהטלפונים החכמים יודעים להקליט כל שיחה וגם בזק מציע שירות של הקלטת שיחה.
אם אתה כותב ל"חברת הניהול" מכתב, שיהיה רשום עם אישור מסירה – כך לא יוכלו להגיד שלא קיבלו ואם יסרבו לקחת אותו מהדואר יהיה לך את אישור של הדואר שלא משכו את המכתב.
לעיניין החוב, ראשית כל לפי החוק זה החוב של בעל הדירה, והחוזה שבינך לבין בעל הדירה קובע אם אתה צריך להחזיר לבעל הדירה את דמי הוועד (שהחוק מכנה:השתתפות בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף).
אני מציע לך לכתוב ל"חברת הניהול" מכתב ובו דרישה לעיין בספרי החשבונות על סמך סעיף 16 ג, לתקנון המצוי (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) הקובע ש"בעל דירה רשאי בכל עת סבירה לעיין בפנקס ההכנסות וההוצאות, בחשבונות, בקבלות ובמסמכים הנוגעים להם ובדין וחשבון הכספי."
היות שאתה לא בעל דירה הדירה דאג לקבל הסכמה, בכתב, מבעל הדירה, לעיין בחשבונות במקומו. אם אתה לא מבין בחשבונאות הבא עמך קרוב או ידיד שמבין ותבדקו את החשבונות, אם הוא רואה חשבון עוד יותר טוב. כל התשלומים שלך אמורים להופיע, אם כי אני מניח שאין להם חשבונות מסודרים כדרוש בחוק(למד את התקנון, טוב טוב). אגב, אולי תאסוף עוד כמה בעלי דירות ותשלמו לרואה חשבון ע"מ לבדוק את החשבונות שלהם. זה עשוי להשתלם.
באשר לאיום עם המחלקה המשפטית – אבי המנוח היה אומר: שיקנו להקת אווזים כך שיהיה להם את מי להפחיד.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי