חשש למפגע בטיחותי

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
shai

חשש למפגע בטיחותי

שליחה על ידי shai »

שלום רב!
אני גרה בבניין משותף ובו 4 דירות (2 כניסות נפרדות, עבור כל 2 דירות - כניסה).
הדייר שגר מתחתי הוא איש מבוגר (אך פעיל) שמחמם את ביתו בגז (ומסרב לעבור לחשמל/חלופות). הוא משאיר את דלת ביתו פתוחה וכל חדר המדרגות המשותף לשנינו מתמלא בריח עז של גז.
גם אני, חברי, ורבים מבני משפחתי (שלא גרים עימי) מחממים את ביתם בגז ומעולם לא היה ריח כזה עז בביתם (והתשתית של כולנו משותפת, ולכולנו אותו הגז בדיוק).
אני יודעת שהבעיה אינה בתנור עצמו היות והוא רכש חדש לפני כשנה-שנתיים (והבעיה הייתה גם קודם לכן).
אני יודעת גם שהתשתיות תקינות והחיבור נעשה באמצעות איש גז מוסמך.
יחד עם זאת, זה מפגע ריח נוראי ויותר מזה - מפגע בטיחותי. אני ממש חוששת מהתלקחות!!!!.
גם העובדה שהבניין ישן מאוד בוודאי לא תורמת לתחושת הביטחון שלנו במקרה של התלקחות.
מבקשת לציין כי אנחנו משפחה של אנשים משכילים בעלי קריירה בתחומם שבדר"כ חיים באווירת רוגע ונמצאים בקשר יום-יומי טוב ותקין עם השכן הזה ואחרים....
יחד עם זאת, עלינו להבטיח את שלומנו ושלום ילדנו הרכים:
1. מה ניתן לעשות מבחינה משפטית? אלו כלים עומדים לרשותנו?
2. בידי מי הסמכות להביא לשינוי במצב? (עובדת סוציאלית של המועצה?)
3. - באילו עוד דרכים ניתן להבטיח את הבטיחות?
על תשובתך אודה!!!
שי
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חשש למפגע בטיחותי

שליחה על ידי naftali imber »

לשי שלום:
ברצוני לשפר הגדרות.
לגז בישול, או בשמו המקצועי גפ"מ, אין ריח – אבל מטעמי בטיחות מוסיפים לו גז אחר שריחו חריף עד מאוד כך שגם הנזילה הקטנה ביותר תתגלה מיד.

אם אתם מרגישים באמת ריח של גז עליכם להזעיק את כל העולם ואישתו לפני שיקרה אסון. שום, אבל שום מערכת חימום או בישול המופעלת על גז לא משחררת ריח גז אלא כשיש נזילה. יתכן שהתנור שלו לא תקין ומשחרר גזי שריפה לא שלמה, אבל ריחם שונה מריח הגז עצמו.

את כותבת שאת יודעת שהתחתיות תקינות ונעשו ע"י טכנאי מוסמך. אל תכעסי, אבל אני לבית כזה לא הייתי מתקרב; אני בספק אם בדקת את התעודה של הטכנאי ובאשר לחברות הגז אספר לך סיפור.
גרתי בק"ק בבית של 4 דירות, 2 בכל קומה. לשכנה מעלי היו 2 מיכלים קטנים ו-2 גדולים. בגדולים היא לא כ"כ השתמשה והותקנו, בהעדרי, ע"י אחד מחברות הגז הגדולות ביותר, במרחק 80 ס"מ מחלון שלי - בניגוד מוחלט לתקן, והעמידו את הבלונים על האדמה, גם זה בניגוד לתקן וסרבו לשנות את הדבר. עם השנים תחתית המיכלים החלידה ואחד מהם החל לדלוף. פניתי לשכנתי שציפצה עלי וסירבה לתת לי להרחיק את המיכלים; פניתי לחברה, שציפצפה עוד יותר ורק כאשר פניתי למכבי אש, והסברתי שהשיחה מוקלטת ואם יהיה פיצוץ התביעה תיהיה נגדם הם באו, בליוויו ניידת בגלל שכנתי, הרחיקו את המיכל מהבניין ורוקנו אותו לאוויר.
לא יודע מה את יודעת על בטיחות מתקני גז – אבל אם יש ריח גז יש סכנה.
אני הייתי פונה למשרד האנרגיה והמים, לחברת הגז, למשרד לשמירת הסביבה ולמכבי אש – לכולם, עם אותו טקסט: "עם מי אני מדבר?....." הסיפור ו"...אנו הקלטנו את השיחה ועל כל מקרה נשמור את ההקלטה בבית אחר..."
ובינתיים שהשם יעזור לכם
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”