שלום לכולם,
הדירה שלי היא בקומה ראשונה מתוך 4.
לפני כחודשיים הוצפה הדירה שמעליי, דירה ריקה שלא גרים בה, כתוצאה מסתימה בביוב הראשי של הבניין, וההצפה עמדה בדירה הרבה זמן.
עקב כך כל התקרה בדירה שלי נרטבה והתמלאה עובש וקילופים.
ועד הבית פתח את הסתימה הראשית בביוב אך אינו מוכן לעזור במימון התיקון אצלי בדירה.
חשוב לציין:
1. הדיירים שגרים בדירה שלי (לא אני) התמהמהו ולא סיפרו לי על העובש, רק כעבור חודשיים כשהמצב החמיר, ובגלל זה כעת ועד הבית מאשים אותי בנזק שקרה לי.
2. גם אני השתתפתי בתשלומים הקשורים לבניין אך לא לדירה שלי בפרט, כמו זיפות הגג, תיקון הצפה וכד'.
שאלתי היא האם מבחינה משפטית על ועד הבית לעזור לי בתיקון הנזק, הואיל ומקור הבעיה מלכתחילה היה הביוב של כל הבניין?
זה הרי יכול היה לקרות בכל דירה אחרת...
זקוקה לכיוון להתנהלות נכונה מול ועד הבית שלי... תודה רבה מראש,
מיטל
סתימה בביוב הראשי ונזק בדירתי עקב כך- מי אחראי?
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: סתימה בביוב הראשי ונזק בדירתי עקב כך- מי אחראי?
מיטל:
השאלה היא לא מי אחראי לנזק – האחראי זה אולי הביוב, אלה מי משלם את התיקון.
עכשיו שגמרנו עם העברית, שזה לא בדיוק הצד החזק שלי, נעבור לעניין.
יש לי שתי תשובות – אחת טכנית והשנייה משפטית.
אתחיל במשפטית שתעשה לך מצב רוח טוב, סעיף משנה 3 בסעיף 64 של חוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) קובע, אני מצטט: " 3. הזכות לתבוע תיקונים [תיקון: תשל"ז]
(א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
(ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה האחרת, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון."
חד וחלק. עליך לשלוח מכתב רשום עם אישור מסירה לוועד ובמידה והם עומדים בסירובם באתר של המפקח על rauo המקרקעין תמצאי תדריך כיצד מגישים תביעה.
התשובה השנייה פחות משמחת:
יש לי הרגשה שהדיאגנוזה שלך לא נכונה "... וההצפה עמדה בדירה הרבה זמן. עקב כך כל התקרה בדירה שלי נרטבה והתמלאה עובש וקילופים...."
משיעורי הפיזיקה אני זוכר שמיים של הצפה עומדים על הרצפה ואט אט נספגים כלפי מעלה גם בקירות. אבל עד לתקרה...! עובש בכדי להתפתח בטיח זקוק ל40% לחות לפחות .
אין לי מספיק פרטים על ביתך, אבל אני ארבעים שנה בעסקים אלה; אני הייתי מהמר שמעל לתקרה הניזוקה ביותר נמצאת המקלחת של שכניך, ושמקור המים הוא במישקים שבין מרצפות רצפתם. לפני שאת הולכת להשקיע בתיקון עם שיפוצניק שמבין פחות או יותר, במקומך הייתי מזמין חברת ביקורת מקצועית, מישהו כמו מהנדס בן עזרא או חברת בם.אחרת, אם חשדותי נכונות בעוד שנה יהיה לך את אותה בעיה. הדבר חשוב גם אם תצטרכי לתבוע את הכסף.
חג עצמאות שמח
השאלה היא לא מי אחראי לנזק – האחראי זה אולי הביוב, אלה מי משלם את התיקון.
עכשיו שגמרנו עם העברית, שזה לא בדיוק הצד החזק שלי, נעבור לעניין.
יש לי שתי תשובות – אחת טכנית והשנייה משפטית.
אתחיל במשפטית שתעשה לך מצב רוח טוב, סעיף משנה 3 בסעיף 64 של חוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) קובע, אני מצטט: " 3. הזכות לתבוע תיקונים [תיקון: תשל"ז]
(א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
(ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה האחרת, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון."
חד וחלק. עליך לשלוח מכתב רשום עם אישור מסירה לוועד ובמידה והם עומדים בסירובם באתר של המפקח על rauo המקרקעין תמצאי תדריך כיצד מגישים תביעה.
התשובה השנייה פחות משמחת:
יש לי הרגשה שהדיאגנוזה שלך לא נכונה "... וההצפה עמדה בדירה הרבה זמן. עקב כך כל התקרה בדירה שלי נרטבה והתמלאה עובש וקילופים...."
משיעורי הפיזיקה אני זוכר שמיים של הצפה עומדים על הרצפה ואט אט נספגים כלפי מעלה גם בקירות. אבל עד לתקרה...! עובש בכדי להתפתח בטיח זקוק ל40% לחות לפחות .
אין לי מספיק פרטים על ביתך, אבל אני ארבעים שנה בעסקים אלה; אני הייתי מהמר שמעל לתקרה הניזוקה ביותר נמצאת המקלחת של שכניך, ושמקור המים הוא במישקים שבין מרצפות רצפתם. לפני שאת הולכת להשקיע בתיקון עם שיפוצניק שמבין פחות או יותר, במקומך הייתי מזמין חברת ביקורת מקצועית, מישהו כמו מהנדס בן עזרא או חברת בם.אחרת, אם חשדותי נכונות בעוד שנה יהיה לך את אותה בעיה. הדבר חשוב גם אם תצטרכי לתבוע את הכסף.
חג עצמאות שמח
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
ראשית תודה על תשובתך המהירה שבהחלט עזרה להבין יותר טוב את זכויותיי!!!
אני אבהיר שהסתימה במערכת הביוב ביני לבין הדירה שמעליי גרמה להצפה במטבח מעליי,
וכתוצאה מכך המים חלחלו לחול שמתחת לרצפות והגיעו לתקרה שלי.
העניין הוא שלא גרו בדירה שמעליי בזמן המקרה, כך שעד שהרטיבות לא הגיעה לדירה שלי העניין לא טופל.
כמו כן אינני גרה בדירה, אלא משכירה אותה לזוג מבוגרים, שלא הודיעו לי בזמן על הרטיבות המתפתחת בתקרה, אלא רק כעבור חודשיים כשהמצב היה כבר די חמור.
לכן ועד הבית, שבעקבות תלונתי תיקן את הסתימה בביוב, מסרב להשתתף בהוצאות השיפוץ אצלי בדירה בטענה שאם הדיירים שלי היו מודיעים בזמן על הרטיבות בתקרה,
הנזק היה פחות חמור.
האם טיעון ועד הבית מקובל ונכון, או שעל ועד הבית להשתתף בהוצאות שיפוץ התקרה שלי? או שבכלל האחריות היא של בעל הדירה שמעליי?
שוב המון תודה וחג שמח!!!
מיטל
אני אבהיר שהסתימה במערכת הביוב ביני לבין הדירה שמעליי גרמה להצפה במטבח מעליי,
וכתוצאה מכך המים חלחלו לחול שמתחת לרצפות והגיעו לתקרה שלי.
העניין הוא שלא גרו בדירה שמעליי בזמן המקרה, כך שעד שהרטיבות לא הגיעה לדירה שלי העניין לא טופל.
כמו כן אינני גרה בדירה, אלא משכירה אותה לזוג מבוגרים, שלא הודיעו לי בזמן על הרטיבות המתפתחת בתקרה, אלא רק כעבור חודשיים כשהמצב היה כבר די חמור.
לכן ועד הבית, שבעקבות תלונתי תיקן את הסתימה בביוב, מסרב להשתתף בהוצאות השיפוץ אצלי בדירה בטענה שאם הדיירים שלי היו מודיעים בזמן על הרטיבות בתקרה,
הנזק היה פחות חמור.
האם טיעון ועד הבית מקובל ונכון, או שעל ועד הבית להשתתף בהוצאות שיפוץ התקרה שלי? או שבכלל האחריות היא של בעל הדירה שמעליי?
שוב המון תודה וחג שמח!!!
מיטל
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
מיטל: החוק הוא ברור, סעיף 52 , הגדרות, בחוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm) אומר: "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסוימת.
בסעיף זה יש מלכוד מסוים; עם רואים את מערכת הביוב כמערכת שלמה הוא רכוש משותף, אם הצינור הסתום היה מה שמכונה "העמוד" הצינור האנכי שמשרת רק ארבעה דירות מתוך בניין גדול יותר הוא לא משותף בגלל המשפט: " .... המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם...." וזה תלוי בפרשנות שהשופט ייתן, או ליתר דיוק ביכולתם של הצדדים לשנעו.
לכם את צריכה לנצל את שני חלקי סעיף 3 בתקנון ולדרוש משניהם לשאת בנזק, שיסתדרו ביניהם.
ושוב הערה טכנית, אם לא מרימים את הרצוף ומחליפים את החול הרטוב שמתחתיו יכול לקחת שנה או יותר – תלוי בגודל המטבח ועובי שכבת החול, עד שזה יתייבש.
חג שמח
בסעיף זה יש מלכוד מסוים; עם רואים את מערכת הביוב כמערכת שלמה הוא רכוש משותף, אם הצינור הסתום היה מה שמכונה "העמוד" הצינור האנכי שמשרת רק ארבעה דירות מתוך בניין גדול יותר הוא לא משותף בגלל המשפט: " .... המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם...." וזה תלוי בפרשנות שהשופט ייתן, או ליתר דיוק ביכולתם של הצדדים לשנעו.
לכם את צריכה לנצל את שני חלקי סעיף 3 בתקנון ולדרוש משניהם לשאת בנזק, שיסתדרו ביניהם.
ושוב הערה טכנית, אם לא מרימים את הרצוף ומחליפים את החול הרטוב שמתחתיו יכול לקחת שנה או יותר – תלוי בגודל המטבח ועובי שכבת החול, עד שזה יתייבש.
חג שמח
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?