בניית ארון בחצר דירת גן בבית משותף

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
ערן

בניית ארון בחצר דירת גן בבית משותף

שליחה על ידי ערן »

שלום.
ברצוני לבנות ארון מפאנל מבודד בחצר ביתי במידות אורך: 4מ, גובה: 1.7 ועומק: 0.5 מ.
הארון יהיה צמוד לקיר הבניין ולא ניתן לראות אותו מחוץ לחצר- ישנה חומה בדגובה 2 מטר. (מבחינת חזות הבניין). הארון כמובן נייד ולא מקובע.
צלצלתי לברר בערייה על-כך ונאמר לי שאני צריך להמציא לה אישורי בנייה לכך, לא משנה מה אני בונה ובאיזה מידות, גם אם זה מפלסטיק עץ או ברזל.
התשובה מהפקידה ניתנה במהירות ו"מהמותן", זה ממש נשמע לי אבסורד שצריל להביא תוכניות על ארון?!ן מכאן נובעות שאלותי.
1. האם אני צריך אישורי בנייה לכך?
2. האם זה נכון שאם אני אבנה את הארון באויר (תלוי על קיר הבניין) לא אהיה זקוק לאישור הערייה?

תודה מראש.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לערן שלום:
ראשית הערה טכנית, השתמש בלוחות SOB (קונים אותם אצל סוחרי עצים לגגות וכדומה) לוחות אלה נועדו לעמוד בפגעי מזג אוויר.

במקום שאני גר שכרו חברה ע"מ למדוד מחדש את כל הבתים; הם עושים זאת עם תצלומי אוויר זויתיים.
יש בישוב אספן עתיקות שהציב כלים חקלאים עתיקים בחצר ליד המדרכה, להנאתם של עוברי הדרך. בין הכלים 2 עגלות עתיקות, מעץ וברזנט. להגנה עליהן הוא בנה סביבן כלובי זכוכית. המועצה המקומית לא התביישה לבקש על זה ארנונת מגורים!

לעניין, אם במקום לשאול על בנית ארון הייתה אומר שאתה רוצה להעמיד את ארון הקיר של חדר השינה בחצר ליד הקיר לא היו אומרים לך לבקש רישיון בניה.
לא כל רשות מקומית נוהגת אותו דבר, וכמו שאמרתי לך אם תעמיד את ארון הבגדים בחצרך לא יגידו כלום, אם תבנה ארון מיד יזכרו שבניה טעונה רישיון ורישיון טעון אגרה, והיטלים, אחרי זה יחשבו אם מדובר בבניה או בנגרות.
אני במקומך הייתי מוסיף לארון תחפושת קטנה, שהוא משני חלקים, ולכל חלק יש גלגלים, לפחות בחזית. שיבוא ויצלמו, תמיד תוכל לטעון שאתה רק החנתה אותם זמנית, בדיוק ביום שהם צילמו.

אגב, לא יפה להסביר לאנשים כיצד לסדר את הרשויות, אבל אחרי שקראתי את דו"ח מבקר המדינה החלטתי לארוז את מוסר הכליות שלי ולזרוק אותו בבוידם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
רענןגולן

Re: בניית ארון בחצר דירת גן בבית משותף

שליחה על ידי רענןגולן »

רציתי לברר משהו באותו נושא לגבי בניית ארונות, איזה צירוף מקרים!
תודה רבה, גם לי פה עזרת!
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: בניית ארון בחצר דירת גן בבית משותף

שליחה על ידי naftali imber »

הייתה טעות בהקלדה: הלוחות נקראים (OSB (ORIENTED STRAND BOARD משמשים לארגזים להובלה ימית ולציפוי קירות חיצוניים בבניה יבשה (מעל זה מצפים עם אלומיניוםץ
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”