השתתפות בעלות שיפוצים בגג

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
חיים א
הודעות: 1
הצטרף: 24/11/2011 - 14:19:13

השתתפות בעלות שיפוצים בגג

שליחה על ידי חיים א »

יש לנו דירה בקומה אחרונה בבנין
השכנים בבנין לא שמרו על הגג - השאירו ברזלים וכו'- מה שגרם להריסת האיטום וחדירת מים לדירתינו.
כעת החליט ועד הבית באסיפת דירים לתקן את הגג וברצוני לדעת מה עלינו לעשות עם הדירים שלא מסכימים לשלם
אם נצטרך לפנות לעו"ד על מנת לזמנם למשפט- מי אמור לממן זאת ואם יהיה צורך-מי יממן הוצאות משפט?
naftali imber
מנהל פורום
הודעות: 831
הצטרף: 02/11/2006 - 11:53:58
יצירת קשר:

Re: השתתפות בעלות שיפוצים בגג

שליחה על ידי naftali imber »

חיים שלום:
חוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm) קובע בסעיף 58 (א) בעל דירה חייב להשתתף בהוצאות הדרושות להחזקתו התקינה ולניהולו של הרכוש המשותף ולהבטחת השירותים המחוייבים על פי דין או המקובלים על פי הנוהג, הכל בהתאם לחלקו ברכוש המשותף, זולת אם נקבע בתקנון שיעור-השתתפות אחר.
לענין זה, "החזקה תקינה" - שמירה על מצבו של הרכוש המשותף כפי שהיה בעת גמר הבניה, לרבות שיפורים שבוצעו בו לאחר מכן בהסכמת
בעלי הדירות.

לבעלי דירות המסרבים לשלם את חלקם יש לשלוח הודעה, בדואר רשום עם אישור מסירה, שבמידה ולא ישלמו עד מועד מסויים תוגש נגדם תביעה.
את התביעה מגישים בפני המפקח על רשום המקרקעין – שהוא שופט שלום, באזורכם. באתר האינטרנט של המפקח תמצאו הדרכה כיצד מגישים תביעה. ההליך הוא דומה לתביעות קטנות כך שלא תזדקקו למימון. אולי למימון ביניים לביצוע האיטום.

באשר לנזקים שנגרמו בדירתך, התקנון המצוי (http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html) שהוא חלק מהחוק קובע בסעיף 3 (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה. (נציגות זה הועד) . גם במקרה זה אם לא מסתדרים יש להגיש תביעה אצל המפקח.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”