תיקון בעיית אינסטלציה בבית שכור

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
simayamin

תיקון בעיית אינסטלציה בבית שכור

שליחה על ידי simayamin »

שלום,
אימי שכרה דירה במודיעין, בית משותף קומה שניה. מידי פעם הוצף מדיח הכלים מהביוב.
בבדיקה שעשינו עם קפיץ לשחרור סתימות אין סתימה בביוב של הבית. כנראה שהביוב עולה מהדירה למטה.
פנינו לועד הבית, שטוענת שזה בינינו לבין השכנה למטה.
פנינו לבעל הדירה שטען "אני נתתי לכם ביוב תקין זה לא מעניין אות",
שאלתי: האמנם? מי אמור לתקן את הבעיה של ביוב שעולה מלמעלה לדירה?
אודה לתשובה...

הערה: אימי נפטרה ואנחנו ממשיכים את השכירות. לא ברור בדיוק מה נכתב בחוזה אולם במעמד החתימה אמר בעל הדירה שכל מה שיתקלקל הוא אמור לתקן.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

סימה שלום:
אוי זה מסובך!
מבחינה משפטית מה שנאמר הוא הסכם, הסכם בעל פה אבל הסכם, הקושי הוא להוכיח שנאמר. חשוב מה כתוב.

גם מי אחראי על הביוב הוא קצת מסובך.
לפי החוק, כל מתקן או חלק מהמבנה המיועד לשרת לפחות את מחצית מהדיירים הוא רכוש משותף ועל וועד הבית לדאוג לתקנו.
אבל מה קורה עם יש מספר כניסות בבניין, האם אותו צינור אנכי המשרת רק את הדיירים שלאורכו הוא רכוש משותף, הרי הוא משרת רק חלק, אולי אפילו חלק קטן מדירות הבניין; או שנתבונן בו כחלק ממערכת הביוב הכוללת, המשרתת את כל הבית.
יש על זה פסיקות לשם ולכאן. הפרשנות המקובלת ביותר הוא שהצינורות האנכים המשרתים את הדירות הם חלק ממערכת משותפת, ושהביוב הפרטי נגמר במקום שהצינורות האופקיים מתחברים לאנכיים.

שיגעתי אותך? צר לי, הדברים לא תמיד קלים.

באשר לסתימה שלך, אני מנחש שהיא ממוקמת בנקודה כלשהיא מתחת לדירתכם או מתחת לדירה בקומת הקרקע. כאשר מהדירות שמעליכם מוזרמים יותר מים ממה שהסתימה מאפשרת לעבור הביוב עולה על גדותיו ומציף את המדיח.
את לא מדברת עם השכנה שמתחתיך? שאלי אותה אם יש לה בעיה של הצפות בכיורים או במקלחות, אם לא הסתימה היא בצינור האנכי בין 2 הקומות, אם גם היא סובלת מבעיה דומה הסתימה היא בתחתית הצינור האנכי.
בכל מקרה אפילו אינסטלאטור מתחיל יוכל לפתור את הבעיה. צריך רק קפיץ ארוך יותר מזה שאתם ניסיתם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
משה רכמוט

תיקון רדיאטור בבית משותף בירושלים

שליחה על ידי משה רכמוט »

שלום וברכה,
אני משכיר דירה בירושלים בבית משותף,
בבית זה ישנה מערכת חימום מרכזית על גז עם רדיאטורים בכל בית,
אם יש תקלה באחד מהרדיאטורים (נזילה הדורשת החלפה בעלות של למעלה מ-1000 ש"ח) מי אמור לשלם על התיקון?
אני או וועד הבית?

תודה מראש.
שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”