סחיטה

ייעוץ משפטי והפניה לחוקים ומאמרים בנושאי בתים משותפים, מבנים וניהולם.
בניהול עו"ד יוני לוי ועורך דין און צוק לתחומי הנדל"ן, התחדשות עירונית (תמ"א 38 ופינוי בינוי), ומשפחה.

המידע שנמסר באתר אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי (או הנדסי) ממשי ולא מהווה המלצה לנקיטה או הימנעות מנקיטה בהליכים כלשהם (או התנהגות ספציפית).
כול מי שבוחר להסתמך על הכתוב - בכל דרך שהיא, עושה זאת על אחריותו הבלעדית ואין לכותבי ובעלי האתר אחראיות ישירה או שילוחית מכל סוג.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber

שלח תגובה
BIT

סחיטה

שליחה על ידי BIT »

שלום,

אני לא יודעת אם זה קשור לפורום הזה אבל אני ממש צריכה עזרה...

אבא שלי משכיר דירה לאישה עם ילדה וכעבור 3 שנים, אבי רצה להעלות לה את שכר הדירה,
תחילה הוא סגר איתה מחיר בעל פה בלבד (עליי לציין נמוך מאוד) כאשר האווירה היתה נחמדה והוא נתן לה נשיקה בלחי (בהסכמה) ולאחר מכן התחרט והתקשר לדבר על העלאת מחיר קלה.
היא מצידה התחרפנה ואמרה שהיא תתבע אותו על הטרדה מינית אף על פי שהדבר נעשה בהסכמה (נשיקה בלחי) והמציאה שדחף אותה בחוזקה לקיר ורייר למראה המיני הקצר שהייתה לבושה בו ועל כך היא רוצה פיצוי הולם (ולא במילים) ולא מוכנה לפתוח את דלת הדירה.
היא רוצה להישאר בדירה במחיר אפסי למשך שנה נוספת או שתלך למשטרה ותפתח נגדו תיק על הטרדה מינית. אבי במצב נפשי מאוד קשה עקב המקרה...
האם קיים סיכון בפתיחת התיק מצידה, האם הסיכוי שייצא זכאי הוא 50/50?
אנו יודעים שבית המשפט תמיד לטובת האישה,
האם כדאי לנו לגשת למשטרה עוד לפניה ולפתוח תיק על סחיטה?
דרך אגב, השיחה ביניהם מוקלטת.
חשוב לי לציין שבמשך ה-3 שנים הקשר ביניהם היה מצויין ושניהם היו מרוצים.
תודה מראש...

בבקשה, החזירו לי תשובה במהירות האפשרית, אנו כרגע תלויים בה (ובמעסיק שלה שהתערב)
ומחכים לראות לאן היא יורה....בזמן שאנו יושבים בבית חסרי אונים....
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לבית שלום:
בסיפור שלך יש מספר מרכיבים, ואתייחס לכל אחד בנפרד.
ראשית, באופן כללי אני אולי לא האיש להתייעץ איתו – אני הולך דרך קירות...אם את מכירה את הביטוי.
מהסיפור עולה , לכאורה, ניחוח של סחיטה, וסחיטה זו עבירה פלילית, וכאשר אני רואה עבירה פלילית אני הולך למשטרה, וגם דואג שירשמו את תלונתי; בעיקר אחרי שהמעסיק שלה התערב – הרבה ריח לא טוב עולה בעפי.

אבל רק ניחוח, בגלל שלכל מטבע יש שני צדדים, ומהסיפור שלך גם מבצבצים מאפיינים שלא מתיישרים עם רצון טוב והגינות.
ראשית, אדם צריך לכבד את מילתו הוא, גם אם טעה והדבר מסב לו נזק כלכלי. זה לא סתם הטפת מוסר, אמרתי לך שאני הולך דרך קירות.
אם מסכמים משהו בעל פה, גם באופן חוקי זה הסכם מחייב, יש אולי קושי להוכיח את המסוכם.

שינית, בהתחשב ב"אידיליה" ששררה בין אביך לדיירת, מפתיע שראיתם לנכון להקליט את השיחות עמה.
לא היה יותר נכון לגשת לעו"ד, לשלם כמה מאות שקל בודדים ולחתום אצלו על הסכם? אני לא עו"ד ולא דואג להם לפרנסה, אבל לא היה עולה בדעתי לעקור לעצמי שן במו ידי! מי אמר לכם שחוזה שכירות זה כזה דבר פשוט. ואם היא בכלל לא תרצה לשלם, איזה בטחונות לקחתם להבטיח שהיא תצא מהדירה בתום תקופת השכירות?

נחזור להטרדה המינית. כיוון שאני מניח שאביך לא נשיא המדינה, והוא גם לא המעביד שלה, והיא לא קטינה, בסיפור שלה, השוליים שנשארו ל"הטרדה מינית" הם קטנים למדי. נשאלת השאלה מדוע הסכים אביך למחיר אפסי, כפי שאת אומרת, ומה עושים בכל החגיגה את והמעביד שלה.

אני לא משוכנע שיש לי תשובה עבורך ומאחכל לך מועדים לשמחה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
BIT

שליחה על ידי BIT »

קודם כל תודה רבה,
אולי לא הבהרתי את עצמי נכון,
במשך ה-3 שנים אבי היה ביחסים טובים עימה, היא סיפרה לו על כך שבעלה ספן ומגיע הביתה פעם בחודשיים ושהיא במצוקות כלכליות קשות ועכשיו זה הולך ומסתבך.
עד עכשיו אבי השכיר לה את הדירה במחיר 2300 ש"ח כשבשוק הדירות -המחירים נעו בין 2700-3000ש"ח, אך העדיף להשאיר אותה בדירה במחיר קצת יותר נמוך כיוון ששמרה על הבית ולא גרמה נזקים.
לפני כחודש אבי הגיע אליה ואמר לה שהוא רוצה להעלות את המחיר ל-2700ש"ח (כי בשוק הדירות עלו ל-3000-3500 ש"ח) , האווירה הייתה טובה והכל, היא דיברה ללב שלו והזכירה את המצוקות הכלכליות ואבי נכנע וסגר איתה על 2500 ש"ח (פה הייתה הנשיקה בלחי בעצם), פתאום היא ראתה את בתה מסתכלת ואמרה לו בזעם שזה היה על גבול ההטרדה...הוא לא כ"כ הבין מה התכוונה אבל התחיל לחשוד שמשהו מסריח...
לאחר מספר ימים התקשר לומר שהוא רוצה להעלות לה את המחיר ואז צרחה והתפרצה עליו והעלתה את נושא ההטרדה המינית שוב.
אבי חשב על זה והגיע למסקנה שזה לא היה הוגן שהעלה את המחיר לאחר שסגרו (למרות שלא הבין את ההתפרצות מצידה לגבי הנשיקה בלחי), בכל מקרה הוא שלח לה הודעה שהיא יכולה להישאר בדירה עוד שנה ב-2500 ש"ח.

היא לא החזירה הודעה, לא ענתה לטלפונים.

הוא התכוון לסגור איתה חוזה מסודר בסיום החוזה הנוכחי (סוף השנה) אז הכין אותה לפני שהחוזה מסתיים על מנת שתוכל להערך בהתאם...

הוא התקשר דרך חברו והיא לא הסכימה להיפגש עם אבי לבד אלא עם חבר שלו והמעסיק שלה.
לפגישה הזו הוא כבר הביא מכשיר הקלטה.
שם היא דרשה התנצלות ולמרות שהתנצל אם פגע ברגשותיה בצורה כלשהי ,היא ציינה שזו לא התנצלות, הם ניסו להגיע למסע ומתן וללחוץ ידיים אך המעסיק אמר ש"אין צורך לעשות את הטקס הסמלי הזה...בואו נפתור את העניין". כשאבא שלי שאל אותם אם הם מנסים לסחוט אותו, הם שתקו.

אני במקרה שמעתי על זה כשאבי ניהל שיחה עם אמי בסלון....
BIT

עוד פרט קטן...

שליחה על ידי BIT »

כרגע, המעסיק שלה-בנוכחותה הציע את האופציות שלו:
או שהיא נשארת בדירה לעוד שנה במחיר 2,000 ש"ח (!)
או שהיא הולכת למשטרה ומדווחת על הטרדה מינית.

הם הוסיפו והדגישו שאם בעלה יידע על זה, הוא ירצח אותו.

אני מבינה שאולי זה לא המקום להתייעץ, אבל אני לא ממש יודעת לאן לפנות...
בפורום הכללי הפנו אותי אליך ואיני מוצאת מקום נוסף שבו אוכל לקבל ייעוץ.

אז תודה מקרב לב.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

עוד לא היית במשטרה?... למה את מחכה?.... מי זה הספן?.... מקי סכינאי? – כל הסיפור נשמע שכתב אותו ברכט (מחזאי ידוע)
אני לא יודע בת כמה את, אבל אני מקווה שמבוגרת מספיק בכדי לנחש מה טובת ההנאה שה"מעביד" שלה מצפה לקבל.

פריירים לא מתים, רק מתחלפים!
מזמן לא שמעתי על תרגיל עוקץ שקוף וברור יותר.

הבעיה היחידה שאני רואה היא כיצד להוציא אותה מהדירה בסוף השנה. האם יש לכם ביטחונות – ערבים או משהו דומה?
אני הייתי מודיעה לה במכתב רשום, עם אישור מסירה, שעליה לעזוב את הדירה. אם יש ערבים להודיע בצורה דומה לערבים, אם יש שטרות, למכור אותם לחברת גביה.
אני צופה ניסיון השתלטות על הדירה. ביום שעליה לעזוב, אם היא לא יוצאת להגיש תלונה על פלישה
אבל אולי תשכרו עו"ד שיטפל לכם בדבר, רק בהפרש שבין הכסף שהיא אומרת שתשלם – (אולי בסוף "המעביד" יגיד אחרת) ומה שאביך מבקש לקבל תוכלו לשכור עו"ד סביר, שגם יבטיח את הנכס וגם ייתן קצת שקט נפשי לאביך, או שזה לא שווה כלום?

אני מתנצל על הבוטות אבל יש לי הרגשה שאם לא אזעזע אתכם קצת לא תתגוננו.

חג שמח
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

BIT

ללכת למשטרה זה החלק הקל בעניין...

שליחה על ידי BIT »

היי
ושוב תודה על הכל

כל הסימנים מצביעים לטובתו של אבי
אך ברגע שהנך מועמד למשפט אתה יודע איך אתה נכנס למשפט
אבל אתה לא יודע איך תצא מהמשפט...

אתה דובר אמת אך בבית משפט זה לא תמיד מספיק.
בעקבות המקרה, חברים של אבי הפחידו אותו וסיפרו לו שהם מכירים אנשים חפים מפשע שיושבים כרגע מאחורי סורג ובריח.

עשינו חשבון וגם אם הוא ייצא במקרה הגרוע על תנאי או ששני הצדדים ייצאו נשכרים מהמצב,
רק הוצאות המשפט ועוגמת הנפש יעלו לו הרבה יותר והסיפור יכול להיגרר מספר שנים במקרה הרע...

לפי מה שאנו רואים היא והבוס שלה לא יצרו קשר עם אבי ובשיחה האחרונה עימה היא טענה שהיא מעוניינת לעזוב את הדירה.

אבי, בשביל הפרוטוקול שלח לה מכתב רשמי בדואר רשום המזכיר לה לפנות את הדירה בסוף שנה. בד בבד אנו ניצור עימה קשר וניידע אותה שנשלח אליה מכתב ושהיא צריכה לעזוב.

במידה והיא תסרב לחתום על המכתב, אנו ניגש למשטרה עקב סחיטה ופלישה יחדיו ונלך עם העניין עד הסוף.

אנו מנסים להרגיע את המצב בצורה סולידית ושקטה יותר כיוון שאנו מעדיפים לא להיכנס לכל הברוך הזה אם אפשר שלא, אבל אם לא תהיה ברירה אנחנו נלך עם כל העניין עד הסוף...

שיהיה יום מקסים ותודה רבה על הכל
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

עם חברים כמו של אביך ממש, אבל ממש לא צריך אויבים.

עם החוק אתם לא יכולים לשחק על תנאי: ...אם היא לא תעשה...אז אני אתלונן. זה בדיוק נקרא סחיטה.
הצורה הסולידית היחידה שיש לטפל בנושא זה, אם אתם מפחדים לגשת מיד למשטרה, זה לגשת לעו"ד.
אתם מסתכנים בכך שהיא בכלל לא תרצה לצאת מהדירה וגם לא לשלם שכר דירה. המוצא היחידי יהיה אז לשכור בריון מהעולם התחתון שיפחיד אותה ויוצאי אותה. זה עולה בערך חמשת אלפים ₪, העו"ד יעלה פחות.

שלח תגובה

חזור אל “פורום יעוץ משפטי לועד הבית ולדיירי הבית המשותף”