סוגיה זו של שינוי מבנה מגורים שהתרגלנו לו במשך שנים יכול לגורם לאנשים רבים 'זעזוע' בלשון המעטה, במיוחד כשמדובר בשינוי מקום מגורים שהתרגלנו אליו במשך מספר עשורים של חיינו.
היום התפיסה בעולם ובמיוחד בערים הולכת ונעשית יותר נוקשה בקשר לבניית מבנים לגובה ומדובר בבנניינים של 20 קומות ומעלה.
בישראל כל שכן המצב הנוכחי של אזלת הקרקע גורם לאדריכלים רבים לחשוב שיש להדק את חגורתו של האזרח ולהסביר לו את המשמעות האמיתית של הצורך בבניית מבני מגורים לגובה. לצד כל השיפורים בצורת המגורים החדשה שתיווצר כתוצאה מהשינוי. מרבית הפחדים כמו מרבית הפחדים בכלל נובעים מבורות של חוסר ידע. במיוחד כשמדובר באוכלוסיה מתבגרת או מבוגרת.
חלק גדול מהיכולת להניע את השינוי היום בתהליך זה, כרוך במדיניות הסברה אינטנסיבית ומסיבית בפלחי יעד מגוונים ורבים.עדיין הגישה של מרבית האוכלוסיה היא שאיש אינו רוצה לזוז באמת למרות כל ההטבות שיקבל הפרט עם השינוי המתבקש
יש לשים לב שכל 'המדוחה' הזאת מלווה הן בשיקולים אמיתיים ציבוריים של אזלת קרקע אך במקביל גם מוצגת הראיה של טובת האזרח לאו העובדות הקימות בשטח שקשה יהיה להתעלם מהם בעתיד וקשה כבר עכשיו.
מי שעדיין יכול לשמור לעצמו את נחלתו לכמה שנים ולהנות משקט יחסית,שמנו הולך ואוזל. ועל כך הנכם מוזמנים 'לשטוח' את כל שאלותיכם. כאן ועכשיו.
במידה ויש לכם אי אילו שאלות שאתם יודעים שאתם רוצים לשאול לגבי מצב שבו אתם מצויים שמצריך שאלות בתחום, אתם מוזמנים לפנות לפורום זה ולהעלות את שאלותיכם. אשתדל לענות על השאלות הרלוונטיות על פי ידעיותי שלי ובמקביל אוכל להסתייע בעמיתיי למקצוע. אין ספק שמדובר בסוגיה רגישה במיוחד שמחייבת הסתכלות עניינית לכל פרט ולשאלתו הוא.
ממני אליכם ברכת בהצלחה לכל הגורמים הנוגעים בדבר
ממני
הפשרת אזורים של מבנים בעלי 3-4 קומות לבניה לגובה
הפשרת אזורים של מבנים בעלי 3-4 קומות לבניה לגובה
אור לי (אודרילי) הראל - מרכז אוריגון,
מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
לפרטים, הכנסו לדף המידע שלי בנושא עיצוב פנים ואדריכלות: www.batim.org.il/color
מנהלת פורום אדריכלות ועיצוב פנים
לפרטים, הכנסו לדף המידע שלי בנושא עיצוב פנים ואדריכלות: www.batim.org.il/color