שלום,
בבניין בו אני מתגורר יש 8 דיירים.
על גג הבניין נבנו חדרים עבור הדיירים בקומה 4 עפ"י חוק.
את דודי השמש של הדיירים שמנו על גג חדרי הדיירים והגג הנ"ל אמור לשמש את כל דיירי הבניין. על הגג יש כעת 7 דודי שמש עבור 7 דיירים מאחר ולא היה מקום לדוד נוסף לדייר ה-8.
לפני מס' ימים עשינו זיפות על הגג עקב נזילות שהיו.
ועד הבית החל לאסוף כסף מהדיירים אך דייר מס' 8 לא מוכן להשתתף בהוצאות בטענה שהגג לא משמש אותו כי אין לו דוד שמש על הגג.
1. האם הדייר ה-8 מחוייב להשתתף בהוצאות זיפות גג הבניין למרות שאין לו דוד שמש בגג (בגלל
שאין מקום) ?
2. מה עושים במקרה והדייר צריך להשתתף בהוצאות אך אינו מוכן לשלם?
3. לתשובתכם אודה.
תשלום עבור זיפות גג הבניין
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
תשלום עבור זיפוט גג הבנין
לטל 6 שלום רב:
ע"מ שאוכל לתת תשובה עליך להשלים פרטים:
1) האם החדרים נבנו כאשר נבנה הבניין או נוספו אח"כ?
2) כמה חדרים בנו ופרט לי למה אתה מתכון שאתה כותב "על פי חוק"?
3)האם החדרים הוצמדו לדירות מסוימות ברשום בטבו ומה ניסוח הרשום?
4) אני מנחש שבנו 7 חדרים אם כך האם הדייר השמיני נתן הסכמתו, בכתב, לכך ששבעה יבנו ולו לא יישאר מקום לחדר, ואפילו לדוד שמש. האם הדייר קיבל תמורה על הויתור שלו?
5) אם הגג אמור לשמש את כל דיירי הבניין – כפי שאתה כותב, כיצד זה שאין מקום לדוד השמיני? אתה כותב דבר והיפוכו
אם בצדק הטבעי עסקינן, עצם העובדה שאתה אצמך ראית לנכון להוסיף בסוף השאלה הראשונה "בגלל שאין מקום?" אומר שאת מרגיש שאכן הדייר השמיני מקופח.
אני לא יודע כיצד יגיב מנהל האתר לתשובתי זו, אבל כל עוד שלא שוכנעתי שלא מדובר בכבסת הרש, אינני מוכן אפילו לדפדף בחוק ולבדוק את המקרה.
אגב,בבית המשפט אתם עשויים לקבל תשובה דומה בעיקרה.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בתים
050-5357526
Imber-n@zahav.net.il
ע"מ שאוכל לתת תשובה עליך להשלים פרטים:
1) האם החדרים נבנו כאשר נבנה הבניין או נוספו אח"כ?
2) כמה חדרים בנו ופרט לי למה אתה מתכון שאתה כותב "על פי חוק"?
3)האם החדרים הוצמדו לדירות מסוימות ברשום בטבו ומה ניסוח הרשום?
4) אני מנחש שבנו 7 חדרים אם כך האם הדייר השמיני נתן הסכמתו, בכתב, לכך ששבעה יבנו ולו לא יישאר מקום לחדר, ואפילו לדוד שמש. האם הדייר קיבל תמורה על הויתור שלו?
5) אם הגג אמור לשמש את כל דיירי הבניין – כפי שאתה כותב, כיצד זה שאין מקום לדוד השמיני? אתה כותב דבר והיפוכו
אם בצדק הטבעי עסקינן, עצם העובדה שאתה אצמך ראית לנכון להוסיף בסוף השאלה הראשונה "בגלל שאין מקום?" אומר שאת מרגיש שאכן הדייר השמיני מקופח.
אני לא יודע כיצד יגיב מנהל האתר לתשובתי זו, אבל כל עוד שלא שוכנעתי שלא מדובר בכבסת הרש, אינני מוכן אפילו לדפדף בחוק ולבדוק את המקרה.
אגב,בבית המשפט אתם עשויים לקבל תשובה דומה בעיקרה.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת בתים
050-5357526
Imber-n@zahav.net.il
הבהרות
1. החדרים נוספו שנים לאחר בניית הבניין.
2. בקומה הרביעית יש 2 דיירים. כל אחד בנה לעצמו על הגג 2 חדרים.
3. את דודי השמש העלו על גג החדרים האלו עם תנאי הרשום בטאבו שהגג ישמש את כל הדיירים ויש לאפשר להם גישה בכל עת למתקנים שעל הגג.
4. מאחר ובנו רק 4 חדרים על גג הבניין. גג החדרים הוא קטן והוא יכל לשמש רק 7 דודי שמש כך שנשאר דייר אחד אשר לא יכל לשים דוד על הגג.
5. לא ידוע לי אם הדייר הנ"ל פוצה בשל כך.
6. מצד אחד אני מבין את הדייר על כך שהוא מקופח שאין באפשרותו לשים דוד שמש על הגג.
7. השכנים לא מוכנים לשלם את חלקו של הדייר ה-8.
8. אם כך, מי אמור לשלם את הסכום ה-8?
9. עלות הזיפות 2600 ש"ח. כל דייר מוכן לשלם רק 320 ש"ח. נשאר עוד תשלום אחד של 320 ש"ח. מי מחוייב לשלם את התשלום הנ"ל? הרי צריכים לשלם גם את התשלום הנ"ל ע"מ להשלים את עלות הזיפות.
2. בקומה הרביעית יש 2 דיירים. כל אחד בנה לעצמו על הגג 2 חדרים.
3. את דודי השמש העלו על גג החדרים האלו עם תנאי הרשום בטאבו שהגג ישמש את כל הדיירים ויש לאפשר להם גישה בכל עת למתקנים שעל הגג.
4. מאחר ובנו רק 4 חדרים על גג הבניין. גג החדרים הוא קטן והוא יכל לשמש רק 7 דודי שמש כך שנשאר דייר אחד אשר לא יכל לשים דוד על הגג.
5. לא ידוע לי אם הדייר הנ"ל פוצה בשל כך.
6. מצד אחד אני מבין את הדייר על כך שהוא מקופח שאין באפשרותו לשים דוד שמש על הגג.
7. השכנים לא מוכנים לשלם את חלקו של הדייר ה-8.
8. אם כך, מי אמור לשלם את הסכום ה-8?
9. עלות הזיפות 2600 ש"ח. כל דייר מוכן לשלם רק 320 ש"ח. נשאר עוד תשלום אחד של 320 ש"ח. מי מחוייב לשלם את התשלום הנ"ל? הרי צריכים לשלם גם את התשלום הנ"ל ע"מ להשלים את עלות הזיפות.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
כבשת הרש
לטל 6
שמעת מה אמר שקספיר על דנמרק, משהו מסריח שם. אומנם הבית שלכם לא שם אבל...
אני מנחש שבזמן הבניה לא היה מקום לשמונה חדרים והגיעו לפשרה שדייר אחד לא יבנה חדר אבל....
אתה כותב שתנאי הרשום בטאבו היה שהגג ישמש את כל הדיירים. אתם, הפרתם את התנאי של הרשום בטאבו. כל ההסברים שלך לא עוזרים, אם הדייר יקבל יעוץ טוב הוא יהפוך מהדייר השמיני לנוסע השמיני. יגיש נגדכם תביעת פיצויים ויזכה.
מוטב לכם להוסיף את ה-45.70 ₪ כל דייר - כי על זה מדובר, לפני שהוא יתעורר. כתבתי קודם על כבשת הרש, נדמה לי שאתם לא הבנתם, שאלו את הרב על מה אני כותב!
בברכה
נפתלי אימבר
שמעת מה אמר שקספיר על דנמרק, משהו מסריח שם. אומנם הבית שלכם לא שם אבל...
אני מנחש שבזמן הבניה לא היה מקום לשמונה חדרים והגיעו לפשרה שדייר אחד לא יבנה חדר אבל....
אתה כותב שתנאי הרשום בטאבו היה שהגג ישמש את כל הדיירים. אתם, הפרתם את התנאי של הרשום בטאבו. כל ההסברים שלך לא עוזרים, אם הדייר יקבל יעוץ טוב הוא יהפוך מהדייר השמיני לנוסע השמיני. יגיש נגדכם תביעת פיצויים ויזכה.
מוטב לכם להוסיף את ה-45.70 ₪ כל דייר - כי על זה מדובר, לפני שהוא יתעורר. כתבתי קודם על כבשת הרש, נדמה לי שאתם לא הבנתם, שאלו את הרב על מה אני כותב!
בברכה
נפתלי אימבר