שלום ותודה לפורום.
אני גר בדירה שבבית משותף 23 שנים מיום בנייתו. בבית ישנן שתי דירות עם חצר(עורפית) ושתי דירות בקומה מעל עם גג. בחזית הבית נטענו עצים וצמחיית
נוי . העצים צמחו לגובה ומגיעים לרום של כשישה מטרים קרי גובה הדירה שבקומה השנייה ומתוחזקים. מצב דומה קיים גם בחצר הפרטית. כך אנו חיים שנים
בהסכמה משותפת. הדירה שמעל דירתנו נמכרה ועולה דרישה לגזום את העצים לגובה של שלושה מטרים כדי לפתוח את היכולת לצפות בחזית לכביש הרחוב
ובעורף לשורת בתים שממול כולל גיזום עצי פרי.האם דרישה כזו היא לגיטימית למי שקנה דירה ישנה בבית משותף עם מציאות קיימת אשר נקבעה והוסכמה
ע"י ארבעת הדיירים שרכשו את דירותיהם כחדשות.
עצים שגדלים בחזית הבית , וכאלה הגדלים בעורף שהינו פרטי.
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: עצים שגדלים בחזית הבית , וכאלה הגדלים בעורף שהינו פרטי.
יוחנן שלום: מי קנה את הדירה, השב"כ?
מיהרת להודות לנו אבל מהנתונים שנתת קשה לתת תשובה מסודרת.
כתוב לי האם העצים נטועים בשטח משותף – אתה יכול לברר את זה באינטרנט לפי הערך טאבו ולהזמין שם את התשריט, והשאלה היא עבור כל עץ בנפרד.
הדבר השיני שחשוב האם העצים חוסמים את אור השמש לדירה ועד כמה– אני יודע השאלות נשמעות אידיוטיות אבל החוק בנושא מאוד מסובך; בקיצור אוכל להגיד לך שאין זכות קנויה לנוף אבל, בתנאים מסוימים חסימת אור השמש היא עוולה לפי פקודת הנזיקין
מיהרת להודות לנו אבל מהנתונים שנתת קשה לתת תשובה מסודרת.
כתוב לי האם העצים נטועים בשטח משותף – אתה יכול לברר את זה באינטרנט לפי הערך טאבו ולהזמין שם את התשריט, והשאלה היא עבור כל עץ בנפרד.
הדבר השיני שחשוב האם העצים חוסמים את אור השמש לדירה ועד כמה– אני יודע השאלות נשמעות אידיוטיות אבל החוק בנושא מאוד מסובך; בקיצור אוכל להגיד לך שאין זכות קנויה לנוף אבל, בתנאים מסוימים חסימת אור השמש היא עוולה לפי פקודת הנזיקין
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
ערב טוב נפתלי.
אני מניח שאם הרוכשים היו אנשי שב"כ הם היו שמחים להשאיר את הקיים , אך לא כך הדבר.
נכון לא ציינתי את הבעלות על הקרקע אז אוסיף כי הקרקע בחזית הבית הינה בבעלות משותפת של ארבעת
דיירי הבית. החצר האחורית היא כמובן בבעלות פרטית.
ניתן לטעון שהעץ שבחזית מצל ובכך מקטין את כמות האור שחודר דרך חלונות החדרים אך מאידך מצל על
שטח חניית הרכבים ומשנה את חזות הבניין , אלה היו המטרות בנטיעתם.
אני מניח שיש כאן עניין עם פוטנציאל משפטי אך חשבתי שאולי יש לכך תקדים .
אני מודה להתיחסותך .
יוחנן.
אני מניח שאם הרוכשים היו אנשי שב"כ הם היו שמחים להשאיר את הקיים , אך לא כך הדבר.
נכון לא ציינתי את הבעלות על הקרקע אז אוסיף כי הקרקע בחזית הבית הינה בבעלות משותפת של ארבעת
דיירי הבית. החצר האחורית היא כמובן בבעלות פרטית.
ניתן לטעון שהעץ שבחזית מצל ובכך מקטין את כמות האור שחודר דרך חלונות החדרים אך מאידך מצל על
שטח חניית הרכבים ומשנה את חזות הבניין , אלה היו המטרות בנטיעתם.
אני מניח שיש כאן עניין עם פוטנציאל משפטי אך חשבתי שאולי יש לכך תקדים .
אני מודה להתיחסותך .
יוחנן.
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
יוחנן שלום:
תקדימים יש, הזכות לאור השמש היא בעצם ירושה מהמשפט האנגלי ומקורה מלפני כמאתיים שנה, אם זיכרוני לא מטעה אותי.
ייסלחו לי עורכי הדין הרבים, מידי לדעתי, אבל מדוע כל דבר צריך להיות בארץ עניין משפטי.
המקרה ברור, העצים העומדים על שטח פרטי פרטי הם, ורק במקרה שהם מטרד משמעותי אפשר לדרוש לגזום אותם.
העצים בחזית הבית העומדים על הרכוש המשותף הם משותפים, ואספת דיירים יכולה להחליט על כך ברוב רגיל.
אני מנחש שהדייר המבקש את גיזום העצים רוצה לקבוע בחזית הבית שלט של סוכנות ביטוח או משהו דומה (זו הסיבה היחידה שעולה במוחי המשתולל לבקשה התמוהה) ואת את זה אתם בטח יכולים למנוע ממנו - חזיתות המבנה הן רכוש משותף.
אלטרנטיבה אחרת שיש בעצים עטלפים, ב100 $ בערך אפשר לרכוש מכשיר אולטראסוני להרחקתם, אם העצים נשירים, לא נראה ש-6 מטר גובה מכניס הרבה עלים לחלונות או מרפסות.
באשר לאור השמש, לא ראה לי שהוא יוכל לשכנע שופט שהעצים חוסמים באופן משמעותי את אור השמש, בעיקר לא בישראל, בלונדון אולי
תקדימים יש, הזכות לאור השמש היא בעצם ירושה מהמשפט האנגלי ומקורה מלפני כמאתיים שנה, אם זיכרוני לא מטעה אותי.
ייסלחו לי עורכי הדין הרבים, מידי לדעתי, אבל מדוע כל דבר צריך להיות בארץ עניין משפטי.
המקרה ברור, העצים העומדים על שטח פרטי פרטי הם, ורק במקרה שהם מטרד משמעותי אפשר לדרוש לגזום אותם.
העצים בחזית הבית העומדים על הרכוש המשותף הם משותפים, ואספת דיירים יכולה להחליט על כך ברוב רגיל.
אני מנחש שהדייר המבקש את גיזום העצים רוצה לקבוע בחזית הבית שלט של סוכנות ביטוח או משהו דומה (זו הסיבה היחידה שעולה במוחי המשתולל לבקשה התמוהה) ואת את זה אתם בטח יכולים למנוע ממנו - חזיתות המבנה הן רכוש משותף.
אלטרנטיבה אחרת שיש בעצים עטלפים, ב100 $ בערך אפשר לרכוש מכשיר אולטראסוני להרחקתם, אם העצים נשירים, לא נראה ש-6 מטר גובה מכניס הרבה עלים לחלונות או מרפסות.
באשר לאור השמש, לא ראה לי שהוא יוכל לשכנע שופט שהעצים חוסמים באופן משמעותי את אור השמש, בעיקר לא בישראל, בלונדון אולי
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?