שלום.
באחת הדירות המושכרות בבניין, יש נזילה שנמשכת כבר זמן רב. הדירה נמצאת בקומה הראשונה (מתוך 3 קומות).
בעקבות הנזילה יש סימני רטיבות נרחבים גם בתקרת הרחבה בבניין וגם בחדר המדרגות, סימני הרטיבות ממשיכים להתרחב, ולכן ניתן להסיק שהנזילה פעילה. (ידוע לי שבדירה עצמה יש גם סימני רטיבות כמעט בכל חדרים).
למרות פניות חוזרות ונשנות של הדייר, המשכיר לא מבצע תיקון יסודי, הוא הגיע פעם אחת לבצע תיקונים קוסמטיים של צביעה באיזורי הרטיבות, תיקון שכמובן לא פתר שום בעיה.
האם יש דרך לחייב את בעל הדירה לבצע תיקון של הנזילה ? האם מחובתו לבצע תיקון של הנזקים גם ברכוש המשותף?
תודה
חיוב דייר לתקן מפגע שגורם נזק לרכוש משותף
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: חיוב דייר לתקן מפגע שגורם נזק לרכוש משותף
יפית,
כן וכן
מי שחייב בתיקון הוא בעל הדירה. והתקנון המצוי – שהוא חלק מחוק המקרקעין קובע בסעיף 3 :
הזכות לתבוע תיקונים
3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
(ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה האחרת, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון.
את כל התקנון תמצאי ב"חוקי הבית המשותף" בעמוד השער של הפורטאל.
שילחו לו מכתב רשום עם אישור מסירה, עם העתק לדייר, והודיעו לו שאתם תבצעו את התיקון ותדרשו את כספו דרך בית המשפט.
מילה אזהרה, עד כמה אתם בטוחים שהנזילה היא לא מצנרת משותפת? תתייעצו עם אינסטלאטור מנוסה.
כן וכן
מי שחייב בתיקון הוא בעל הדירה. והתקנון המצוי – שהוא חלק מחוק המקרקעין קובע בסעיף 3 :
הזכות לתבוע תיקונים
3. (א) בעל דירה זכאי לדרוש מהנציגות שתבצע כל תיקון בבית או ברכוש המשותף, שאי ביצועו עלול לפגוע בדירתו או בערכה.
(ב) בעל דירה זכאי לדרוש מבעל דירה אחרת שיבצע תיקון בדירה האחרת, שאי-ביצועו עלול לפגוע בדירתו של דורש התיקון.
את כל התקנון תמצאי ב"חוקי הבית המשותף" בעמוד השער של הפורטאל.
שילחו לו מכתב רשום עם אישור מסירה, עם העתק לדייר, והודיעו לו שאתם תבצעו את התיקון ותדרשו את כספו דרך בית המשפט.
מילה אזהרה, עד כמה אתם בטוחים שהנזילה היא לא מצנרת משותפת? תתייעצו עם אינסטלאטור מנוסה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
-
Re: חיוב דייר לתקן מפגע שגורם נזק לרכוש משותף
למה לא לשפץ את הדירה ??? אני נגנב מהבעלי דירות האלו
אני גר במרכז ראשון , הביניין בו אני גר דיי ישן ...
אני גר בקומה אחרונה ( גג רביץ ) ולא הפסיקו לי נזילות כל החורף
בסופו של דבר הזמנתי שיפוצניק כדי שיסדר את הבעיה ,
לאחר מכן הורדתי את עלות התיקון מבעל הנכס ...
לא יתן שיעשו ממני צחוק, יש דברים שמחובתו של בעל הנכס לסדר
אני גר במרכז ראשון , הביניין בו אני גר דיי ישן ...
אני גר בקומה אחרונה ( גג רביץ ) ולא הפסיקו לי נזילות כל החורף
בסופו של דבר הזמנתי שיפוצניק כדי שיסדר את הבעיה ,
לאחר מכן הורדתי את עלות התיקון מבעל הנכס ...
לא יתן שיעשו ממני צחוק, יש דברים שמחובתו של בעל הנכס לסדר