נזילה בצינור ביוב

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
maozi

נזילה בצינור ביוב

שליחה על ידי maozi »

שלום
אני בעל דירה בשיכון ישן,יש לי ולשכן שמתחתי צינור ביוב שעובר בתוך שתי הדירות שלנו..היתה נזילה והיא תוקנה באופן פרטי על חשבוני והשכן שמתחתי..
מיכיוון שלא וויתרתי על זכויותי מול חברת הביטוח ,הם הציעו לי "להשתתף בכל החלק שלי בתיקון פחות השתתפות עצמית "כמובן, ואני הסכמתי.
אמהמה
הם רוצים לחלק את הסכום הכללי ל4- דיירים לומרות שרק אני והשכן מלמטה שילמנו את החשבון.
אומנם יש 4 דירים במבנה עם כניסה אחת,אבל לשני הדיירים האחרים יש קו ניקוז אחר לגמרי,שממוקם במקום אחר לגמרי במבנה..
ברצוני לציין שוב כי מדובר בשכנים מבוגרים ללא ועד, בשיכון בן 50 שנה ובנוי בצורה של כניסה באמצע שתי דירות למטה ומעליהן שתי דירות למעלה.
רציתי לשאול האם חברת הביטוח צודקת,האם עלי לדרוש כסף משני הדיירים האחרים לפי החוק? נשמע לי לא הגיוני אבל אשמח לתגובה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: נזילה בצינור ביוב

שליחה על ידי naftali imber »

יש בעיה של פרשנות
חוק המקרקעין (http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafL ... utafim.htm) מגדיר בסעיף 52 : "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסוימת.
השאלה היא האם הצינור האנכי הוא חלק ממערכת הביוב כי זו מיועדת לשמש את רוב הדיירים או הצינור הוא רק משמש אותך ואת השכן מתחתיך ולכן זה לא רכוש משותף.
יש גורסים שמערכת הביוב המשותפת מתחילה בנקודת ההתחברות של דירתך אך עובדתית אפשר לסתור את זה כי בד"כ יש בחצר יש שוחת ביוב משנית אליה מתנקז הצינור האנכי ויש מחסום גאלי ( שוחה קטנה לשם מחברים את מי הקולחין מהמקלחות והכיורים) ומחסום זה מתחבר לשוחת הביוב המשנית שמתחברת לשוחה ראשית של העירייה.
קשה להסביר את זה במילים, וגם שופטים בד"כ לא מבינים באינסטלאציה.
אני הייתי מאמץ את הפרשנות המצומצמת".... המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם..." ומרביתם לפי הפסיקות זה חצי ועוד אחד לפחות. הצינור משמש רק את שניכם. כתוב לחברת הביטוח מכתב רשום – עם אישור מסירה, ודרוש מהם לשלם את הסכום ולא מגיש תביעה לתביעות קטנות. תמצא בגוגל כיצד מגישים תביעה.
חלק מחברות הביטוח נוהגות להתעלם מאיום כזה כך שיהיה עליך להגיש את התביעה - דרוש גם את יום העבודה של המשפט.

חתימה טובה
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
maozi

Re: נזילה בצינור ביוב

שליחה על ידי maozi »

וואו תודה רבה על התשובה
אתה צודק שכנראה יש חיבור נוספ מתחת למבנה שאליו הכל מתחבר,לומרות שלא בדקתי את זה.
וגם לשאלתך הצינור ניקוז האנכי הוא לי ולשכן מתחתי.בלבד!
לכן זה באמת פחות מרוב הדיירים במבנה.
אני ינהל שוב את הדיון בטלפון עם חברת הביטוח,ואם זה לא יועיל אני יאיים במשפט ע"י מכתב מסודר.
שכחתי לציין שיש הסכם לא כתוב מול השכנים האחרים שאם יש בעית נזילה מהצינור ניקוז שלהם בדירות ליד הם ורק הם ישלמו על הנזילה...
בקיצור שני צינורות שונים לגמרי...
נקווה לטוב
חתימה טובה
ושוב תודה רבה
אעדכן בהמשך
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”