צינור ניקוז -משותף או לא

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
yedvab

צינור ניקוז -משותף או לא

שליחה על ידי yedvab »

שלום
אני גר בקומה רביעית ולאחרונה התגלה שצינור הניקוז של המרפסת שלי דולף 3 קומות מתחתי אצל שכני.. הפעלנו את חברת הביטוח שלאחר איתור התקלה סירבה לטפל בה בתואנה שמדובר ברכוש משותף. צינור זה מנקז אך ורק את המרפסת שלי ועובר דרך קירות הבניין עד לקרקע. מיותר לציין שקודם כל תוקנה התקלה אבל כעת- מה דעתכם, טענת חברת הביטוח נכונה או שמדובר בצינור " שלי"?
תודה!
שמוליק ידוב
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: צינור ניקוז -משותף או לא

שליחה על ידי naftali imber »

שמוליק שלום:
חברת הביטוח שלך עובדת על שיטת "מצליח", אבל לא הצליחו, לפחות אם אתה לא תוותר להם.
ראשית, סעיף 52 של חוק המקרקעין ttp://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafLrishomM ... utafim.htm) " הגדרות: .... "רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת. "
שים לב לקטע: "... מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם...."
הפסיקה המקובלת ל"מרביתם" זה חצי ועוד אחד. מה שנשאר לברר טכנית אם אין עוד מרפסות מחוברות לאותו צינור וכמה, אם אכן אין הייתי כותב מכתב לחברת הביטוח – רשום אם אישור מסירה, ומודיע שאם תוך עשרים יום לא תקבל את הכסף, בתוספת רבית והצמדה והוצאות המכתב, תגיש תביעה.
אבל אל תאיים סתם, לא שילמו, לך לתביעות קטנות (בגוגל יש הדרכה כיצד להגיש תביעה)
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”