השתתפות בעלות הערכת שמאי

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
יובלי

השתתפות בעלות הערכת שמאי

שליחה על ידי יובלי »

שלום,
אני גר בקומה השניה בבית משותף בן 3 קומות. לפני 10 שנים אני והדייר בקומה הראשונה הרחבנו את הדירות שלנו. לאחרונה הדייר בקומה השלישית בנה על ההרחבה שלנו ולצורך חישוב התשלום שהוא צריך לתת לנו כהשתתפות בעלות היסודות והתקרה אנחנו מתכוונים להזמין הערכה של שמאי.
השאלה שלי היא אם לפי הנהוג והמקובל השכן בקומה השלישית צריך להשתתף בעלות ההערכה של השמאי או שזה צריך להתחלק רק ביני ובין הדייר מהקומה הראשונה.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: השתתפות בעלות הערכת שמאי

שליחה על ידי naftali imber »

יובלי שלום:
בלי להעליב, אתה מזכיר לי את משרד האוצר. אין במדינה הזו שני אנשים שמסוגלים לשבת לדבר ולהגיע לעמק השווה...? כולם רמאים...?
אתם – שניכם לא מסוגלים להגיע לאומדן, ואם אתם צריכים שמאי גם השכן שרוצה לבנות ירצה שמאי, משלו, שאולי הוא זול יותר, והכול יגמר בבית משפט.
אני מציע שתישבו על קפה, אפילו עם קצת מזתים, תדונו בדבר ותנסו לאמוד את המרכיבים של היסודות – שאם הם ישנים אולי לא עומדים ברעידת אדמה, והמרכיבים של התקרה שאם עשויה מבלוקי איטונג קשה יותר לעשות עליה טיח.
מהר מאוד תבינו שאיש מכם לא יודע מה באמת ערכם של היסודות והתקרה ואין לכם ברירה אלא לממן בין שלושתכם את שמאי מוסכם.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”