אין בבניין מתנדב לועד בית

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
lironlousky

אין בבניין מתנדב לועד בית

שליחה על ידי lironlousky »

שלום

עברתי לדירה חדשה לפני מס' ימים.
הדיירים שעזבו ובמקומם נכנסתי היו ועד הבית של הבניין, לאחר שאף אחד מדיירי הבניין לא הסכים לקחת את תפקיד ניהול ועד בית על עצמו.

לצערי, לי אין את האפשרות לקחת את זה על עצמי גם (באמת שאין לי את הזמן לכך).

ממה שהבנתי מהועד הקודם מצב הדיירים בבניין הוא בעייתי, הבניין הוא של סה"כ 3 קומות (אני חושבת שזה 10-12 דירות), 3 דירות ריקות כבר כמה שנים, ויש דירה או שניים נוספים שמסרבים לשלם ועד בית כבר הרבה מאוד שנים.

הועד הקודם פתר את זה בחיוב וועד קצת יותר יקר (לדיירים שהסכימו לשלם) ובכך שהוצעות הועד היו רק חשמל וניקיון מדרגות (כך שהתשלום היה נמוך).

כרגע אין ועד בכלל, ואני חוששת שמצב הבנייו שגם ככה לא כל כך טוב רק ילך ויחמיר, שלא לדבר על ניתוק חשמל ודברים אחרים שכאלה.

מה אני יכולה לעשות?
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: אין בבניין מתנדב לועד בית

שליחה על ידי naftali imber »

ללירון שלום:
את יכולה הרבה, אבל זה בכל זאת קצת התעסקות - אין ארוחות חינם! אני מניח שהדירה שלך ולכן שיפור מצב המבנה גם יוסיף לערך רכושך.

הדבר הקל ביותר זה לפנות למפקח על רשום המקרקעין – שופט שלום, ולבקש למנות ועד בית חיצוני, או חברת ניהול, זה גם יעלה הרבה כסף.
באתר של המפקח על רשום המקרקעין יש הסבר כיצד מגישים תביעה אצלו.

הדבר האחר זה למצאו חברת ניהול ולמסור לה את הטיפול. אם החברה יודעת את עבודתה הם יסבירו לך את כל ההליכים. הבעיה כאן היא שבניין כזה קטן לא בטוח אם חברה כלשהי תרצה לקחת על עצמה; זה להכניס ראש בריא למיטה חולה.

אלטרנטיבה נוספת זה למצאו פנסיונר, בבניין או בשכנות, שיסכים לטפל בדברים תמורת תשלום. זה חוקי לשלם בגין עבודה זו גם לדייר בבניין.

חוץ מזה זה לא כל כך קשה להיות ועד בית, הבעיה היא ההתחלה, את המנקה יש לכם מקודם, רק להמשיך, ביטוח לו וצד ג' אפשר להסדיר דרך האינטרנט.
החלק הקשה זה הגביה; מה עושה רס"ר חדש, יורד על כמה בעיתיים וכולם לומדים לפחד ממנו.
כנסי אסיפת דיירים, בפורטל שלנו http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html מצאי את כל ההסברים.
פיתחי גם http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm וקיראי את פרק 6 בחוק. אם שני אלה עד כבר חצי מומחית לוועד.

באסיפה בחרי ועד, אפילו זמני, את עצמך אם אין ברירה, הציגי תוכנית עבודה וקבעי דמי ועד שישאיר קצת רזרבה, שכולם יתנו 12 שקים מראש. השתדלי להבטיח שכמה שכנים יבואו ושיצביעו איתך באסיפה.

למי שלא משלם, התראה במכתב רשום עם אישור מסירה ושלושים יום אחרי זה תביעה אצל המפקח (זוכרת מה כתבתי על הרס"ר?)

לדירות הריקות צריך קצת יותר עבודה. באתר הטאבו ראי מי בעלי הדירות ונסי למצוא אותם, סיפרי טלפונים או פייסבוק, תמיד יש הפתעות. דרשי מהם גם הכסף משנים קודמות.
אם את לא מצליחה לאתר אותם פני למפקח ובקשי לרשום הערת אזהרה על החוב בטאבו; מישהו פעם ירצה למכור ולא יוכל להעביר בלי להחזיר את החוב.

אנחנו לא יכולים לעשות את זה במקומך, אבל אם את מוכנה להתאמץ נעזור לך.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
nimrodseo

שליחה על ידי nimrodseo »

ניהול בניינים משותפים הינה משימה מורכבת כיום המחייבת ידע רב, ניסיון והשקעה רבה של זמן, כסף ומאמץ. אם בעבר היה נהוג כי וועד הבית היה מנהל את הבנין, הרי שכיום הטכנולוגיה המתקדמת ועלייה ברמת החיים מחייבת כבר חברות ניהול חיצוניות שינהלו את הבניינים בשל מורכבותן של המערכות והמתקנים המשותפים הדורשים כאמור ידע בהנדסה, , תחזוקה, וניסיו.
בניין שמתוחזק היטב תורם הן לאיכות החיים של דייריו והן לשמירה על ערכו של הנכס בטווח הרחוק , ולעיתים אף מעלה את התשואה על הנכסו.
חיים99

שליחה על ידי חיים99 »

זה ממש חבל לי לשמוע על המצב שלך. קשה לי לדמיין את

האנשים האלה שאת מתארת שגרים בביניין שלך. איזה חוסר

אחריות וחוסר איכפתיות. הרי ועדש הבית הוא גם למענם. אני

מאוד מקווה שהדברים יסתדרו בשבילך.
yosi46

שליחה על ידי yosi46 »

אין. זה אחת הבעיות הגדולות בניהול משותף של

בניין. צריך להסתדר עם כל מיני סוגים שונים של

אנשים. צריך להתנהל מולם בצורה רגועה ושלווה.
חומית

שליחה על ידי חומית »

שלום לך,
הבעיה שאת מתארת לצערנו הרב מוכרת להרבה מאד אנשים,
הפיתרון הכי טוב שאפשר להציע לכם {אלה שכ משלמים} זה לשכור חברת אחזקת מבנים
http://www.easyhouse.co.il/content.php?id=48
שתטפל לכם בכל הנושא,

שיהיה בהצלחה ושנה טובה, :D
matan001

חברה לניקיון והחזקות

שליחה על ידי matan001 »

בעיה מוכרת ידידי, חברה לניקיון והחזקות תעשה את כל העבודות הללו ובלי מריבות בין דיירי הבניין של מי יהיה בועד הבית
אנחנו בבניין לקחנו את שירות חברת אחזקה וניקיון לפני מספר שנים ומאוד מרוצים
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”