אנטנה מרכזית בבנין מגורים

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
סיגל צ.

אנטנה מרכזית בבנין מגורים

שליחה על ידי סיגל צ. »

מדובר בבנין בן 8 קומות 32 דיירים יש לנו אנטנה מרכזית על גג הבנין , האנטנה מתוחזקת על ידי
הוועד, דיירת בבנין התלוננה שאינה קולטת ערוץ 1,2 (היא קנתה את מכשיר הDTT ולאחר שלא הצליחה לקלוט בו רצתה להתחבר לאנטנה שוב ופנתה אלינו)אנחנו אמרנו לה שאם הבעיה לא באנטנה עצמה עלות התיקון יהיה עליה ואכן הזמנו טכנאי שבדק ואמר שהכבל שלה מנותק הוא חיבר אותה וכיוון לה את הטלויזיה מעל לשעתיים,כשדרש תשלום היא הפנתה אותו לוועד בית, אנו טענו שזה לא מתפקידו של הוועד לחבר אותה לאנטנה ואכן מי שרצה להתחבר הזמין טכנאי בעצמו
היא התווכחה ולבסוף שילמה לטכנאי 200 ש"ח אך כעת מסרבת לשלם את התשלומים השוטפים של הוועד בטענה שהיא רוצה שנקזז לה את התשלום לטכנאי. השאלה שלי מי צריך לשאת בהוצאה של החיבור הוועד או היא? יש לציין שיש קופסאת הסתעפות בארון תקשורת ומשם יוצאים 4 כבלים אחד לכל דירה וכבל זה היה מנותק לה ולא הכבל השחור של האנטנה שיורד מהגג.
לתשובתכם אודה
סיגל ועד בית.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

סיגל שלום:
תענוג של שאלה, כי הרי התשובה אינה יכולה לעהעות מפוטת או מדוייקת יותר מהשאלה עצמה.
סעיף 52 של חוק המקרקעין (http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm)
מגדיר :"רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות,
ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות, מקלטים, וכן מתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסוימת.
הדגש במקרה שלך הוא על "לשמש את כל בעלי הדירות או מרביתם” הכבל שאחרי קופסת הסעף מיועד לשרת רק דירה בודדת, ולכן הוא אינו רכוש משותף; הועד אחראי רק על הרכוש המשותף.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
סיגל צ.

אנטנה מרכזית

שליחה על ידי סיגל צ. »

תודה נפתלי עזרת לי מאוד.זו גם התשובה שקיבלתי מתרבות הדיור רק שהם לא רצו לתת לי זאת בכתב מכיון שאני לא חברה אצלם. אמליץ בחום על האתר המיוחד הזה.
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”