שיפוץ בית משותף וועד בית לא חוקי

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול

בעיות שונות ביחס לשיפוץ יקרועוד

?בקשה מכל הגורמים הרלוונים לקבל מענה
0
אין הצבעות
אנשי מיקצוע שיכולים לתת מענה
0
אין הצבעות
עורך דין
0
אין הצבעות

סך הכול הצבעות: 0

edna gal

שיפוץ בית משותף וועד בית לא חוקי

שליחה על ידי edna gal »

שלום לכולם וחג שמח אני שמחה להצטרף לפורום שלכם.

ישלי כצפוי.. בעיות עם וועד הבית אני דיירת בקומפלקס של 70 בתים חמישה ביניינים משותפים משלמת את תשלום וועד הבית כנדרש.
*ב09 מסרתי לגזברות הועד 12 צקים שלא ניפרעו מהחשבון והגיזבר אינו יודע כלל היכן הם כעט אני כמובן צריכה לשלם גם עבור שנת09 וגם עבורשנת 10 לא ברור לי מה אני עושה ביחס לצקים הנעלמים.
*וועד הבית העלה את תשלום מיסי הוועד מ140 ל170 על דעת עצמו ללא הסכמת הדיירים כמו גם מהלכים אחרים שהוא עושה ללא רשות הדיירים.
*לא נערכו בחירות לוועד הבית לפחות ב7 השנים האחרונות ..
*וועד הבית הוביל מהלך לשיפוץ הקומפלקס במיליון שח וכעט לוחץ על הדיירים שמסרבים לשלם בתביעות משפטיות חלק הוא כבר תבע חלק לא תלוי מי פחות מוצא חן בעיניו החוזה שנחתם על ידי הוועד לא ברור לי האם זה לצורך תיחזוק או שיפוץ לצורך העלת ערך הנכס.

אני בדילמה קשה .
EDNA
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לאדנה שלום:
ראשית אני מתנצל על העיקוב בתשובה אבל לרגל החג לקחתי חופשה קטנה מהמקלדת.
נושא הצ'קים הוא לא מסובך אבל תלוי בצורה שרשמת אותם. אם הם היו ע"ש הועד, שהועד ייתן מכתב על כך שהם לא קיבלו אותם והם מסכימים שתבטלי אותם, ובטלי אותם בבנק. באשר לעמלת הביטול, נראה לי שעל הועד לשאת בעמלה, אם תצליחי להראות באופן משכנע שאכן ניתנו. אם הם לא היו על שם הועד אני מציע שתודיעי במשטרה על אבדן הצ'קים לפני לבטל אותם בבנק.

באשר לוועד על הדיירים לבחור ועד מחדש כל שנה, על הועד לתת דין וחשבון על ניהול הכספים אחד לשישה חודשים ובטח כאשר מבצעים עבודות בהיקף כזה. אני מצי לך לקרוא ב: http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html את התקנון החל עליכם, זה חלק מהחוק המסדיר את ניהול הבית.
בית יש לתחזק כמו שהיה בגמר בנייתו. אני לא יכול להשיב על שאלתך האם זה אחזקה או העלאת ערך הנכס, אני מבין שבבניין יש 70 בעלי דירות ואני מניח שלא את כולם יצליח הוועד להוליך שולל.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
edna gal

שליחה על ידי edna gal »

שלום נפתלי

תודה על התגובה והעצות אשתמש בהן.
מתגובתך הבנתי ותקן אותי אם אני טועה שיש צורך בתיחזוק מתמיד של הנכס .
ויש פה למעשה מצב של הזנחה לטעמי
ובשל ניהול כושל אני כעט נדרשת לשלם 17.000 שח אין לי את הסכום הזה ואני בצרה צרורה
וועד הבית יודע היטב שלדיירים אין את היכולת לשכור עורכי דין ומהמקום הזה הפעיל לחץ על כולם רבים לא הסכימו אך לבסוף ניכנעו בגלל האיומים של יור הוועד שיקבלו תביעה מישפטית,
האם יתכן שאדם אחד יעשה כבשלו בתפקיד שלקח לעצמו וישתמש בכוחו על מנת להוביל מהלך שפוגע בכל כך הרבה משפחות?.
אגב מי יכול לתת לי חוות דעת מיקצועית על החוזה וכתב הכמויות שנחתם .
ברמת המחירים ואופיו של החוזה כי ברור לי שהשיפוץ נועד גם להעלות את ערך הנכס.
EDNA
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

לאדנה שלום:
אני קצת כועס עליך ויתכן שאחרי שתקראי את תשובתי את תכעסי עלי, אבל כך הם החיים.
אני תמיד כועס על אלה שמקטרים אבל לא עושים כלום.

אם אני הייתי גר בבית שלך לא הייתי נותן שמצב התחזוקה יתדרדר. זאת ועוד, לא הייתי מסכים שמישהו יכנה עצמו "ועד בית" מבלי שינהג כחוק ע"מ לאשר את בחירתו, וגם לאשר את תוכניות השיפוץ.
לא צריך לזה עו"ד העתיקי לניר את http://www.batim.org.il/low/takanonmatzui.html וגם את פרק 6 של החוק מתוך http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ולמדי אותם היטב; כך תהיית כמעט חצי עו"ד לענייני בתים משותפים. כל הנושאים הנוגעים לחוק אפשר להבאי ביפני "המפקח על רשום המקרקעין" שסמכויותיו כשופט שלום, אבל הדיונים אצלו, כמו בבית הדין לתביעות קטנית, מתנהלים ללא הפרוצדורה של בית מפשט , או בלשון משפטנים, סדרי הדיון המשפטי. (בגוגל, לפי :המפקח על רשום המקרקעין" תמצאי הדרכה של משרד המשפטים כיצד מגישים תביעה)
קל להאשים את הועד – וגם לחשוד בו, אבל מה את ויתר הדיירים עשיתם למען שהדברים התנהלו כשורה, חוץ מלהגיד שמפחדים מעורכי דין ומשפטים.
הפסיקי לקטר, למדי את החוק וקחי את העניינים לידים. אם הועד לא נהג לפי התקנון המצוי (שהוא חלק מהחוק) כל פעולותיו נגועות באי-חוקיות. מתחיל לצלצל כמו עו"ד? אני לא עו"ד, אבל אני מת על קטטה טובה.
חוות דעת על החוזה, כתב הכמויות והמחירים יוכל לתת לך מהנדס בניין. צר לי שאני לא יכול לאשר או לפסול את קביעתך, אבל אם היית מארגנת את הדיירים לאסיפה מסודרת איתכן שביניהם יש גם מי שמבין בבניין.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?

edna gal

שליחה על ידי edna gal »

הי נפתלי

אתה כמובן צודק אני והאחרים נרדמנו בעמידה ואם אני כועסת על מישהו זה על עצמי
אך אני בהחלט שואבת עידוד מדבריך אלך להכין שיעורי בית ואתכנן טוב טוב את צעדי
מקווה שיהיו לי בשורות יותר טובות בעתיד תודה על כל האינפורמציה החיונית.

עדנה גל
EDNA
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

אדנה, למרות שאני משוחד לטובת ועדי בתים, מאחר ובמציאות בד"כ כולם מקטרים ואף אחד לא מוכן לעשות כלום, אני מאחל לך הצלחה.
אל תפסלי את הועד – תבדקי אותו; אולי קצת ביקורת תחזיק אותו בדרך הישר. יווני זקן אמר פעם "האל שם אותי עליכם כמו הזבוב על הסוס האציל בכדי לעקוץ אותו ולהמריצו לרוץ", גם סוס אציל צריך זבוב שימריץ אותו.
אל תהססי לפנות אם שאלות, קחי בחשבון שבדרך כלל אני משיב תוך יומיים או שלושה.

edna gal

שליחה על ידי edna gal »

,תודה אתה אכן שם דברים בפרופורציות :)
אגב אדריכל יכול לתת לי חוות דעת לגבי מהות השיפוץ בביניין?
EDNA
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

כן, אפילו סתם שיפוצניק, הרי את לא הולכת עם חוות הדעת לבית משפט

edna gal

שליחה על ידי edna gal »

כנראה שכן יור הועד הגיש נגדי בינתיים תביעה משפטית .
EDNA
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”