שאלה בקשר לשיפוץ חזית הבניין

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
רינתא

שאלה בקשר לשיפוץ חזית הבניין

שליחה על ידי רינתא »

שלום רב,
בבעלותי דירה בבניין בן שלוש קומות [היא מושכרת]
לאחרונה החלה המוזיאקה המצפה את חזית הבניין ליפול. יש צורך בשיפוץ דחוף ביותר, שכן דבר זה מסכן את העומדים מתחת לבניין ובמיוחד את הילדים המשחקים על המדרכה.
אני מאוד רוצה להשתתף כמובן בשיפוץ , אבל הדיירים האחרים מסרבים בגלל העלויות הגבוהות. אין להם כסף.
אנו חברים באגודה לתרבות הדיור והם אינם מוכנים לסייע.
מה עושים ?
אני מאוד חרדה. אם מישהו יפגע , יתבעו אותנו בעלי הדירות ואני בתוכם.
תודה על התשובה
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לרינת שלום:
יש שני דרכים לסדיר את הדבר. הדרך הישרה, לשלוח מכתב לכל הדיירים ולצטט את החוק המחייב לבצע את השיפוץ. הסעיף הרלבאנטי בחוק הוא 58 ואת נוסח החוק תוכלי למצאו אצלנו באתר : http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm .
אפשר לדרוש מהועד לכנס אסיפת דיירים ולדון בנושא, אם לא עברו יותר משבע שנים מגמר הבניה אפשר לחייב את הקבלן לתקן את הדבר – מאחר וזה פגם סמוי.

יש גם הדרך הישראלית, לשלוח מכתב תחת שם בדוי למחלקת מהנדס העיר או פיקוח על הבניה, הם ישלחו פקח, יפתחו תיק וישלחו התראות, ואם השיפוץ לא יבוצע תוך פרק זמן מסוים יתחילו להטיל קנסות, אישיים על כל בילע הדירות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
רינתא

תודה על התשובה

שליחה על ידי רינתא »

שלום רב,
עשיתי מה שהצעת. שלחתי מיכתבים לכל בעלי הדירות והם מצידם אמרו - ועד הבית,
שאיש לא יכול לחייב אותם לשפץ. לכן העברתי בקשה אל פקחי משרד ההנדסה של עירית נתניה.
אבל, נראה לי שהם לא ממש ממהרים ועדיין לא ביקרו במקום.
בכל רגע יכול ליפול אריח עם בטון על הילדים המשחקים שם למטה בתחתית הבניין על המדרכה.
תודה לך, ואני אוסיף לכתוב אם יתפתחו דברים.
רינת
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לרינת שלום:

לפיקוח ההנדסי (או איך שמכנים את זה בנתניה) שולחים מכתב, רשום עם אישור מסירה – לאישורי מסירה יש כוח מאגי, מודיעים להם על המפגע הבטיחותי ומזכירים שבמידה ויקרה משהו הם יהיו אחראים. העתקים לראש העיר, ובעיקר למבקר העירייה מוסיפים לאפקט "זרוז פקיד" של כזה מכתב.

דרך אחרת היא הגשת תביעה אצל המפקח על רשום המקרקעין באזורכם, על סמך סעיף 58 לחוק המקרקעין (את נוסח החוק תמצאי ב- http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm ובאתר המפקח, בגוגל, תמצאי הוראות כיצד מגישים תביעה, לא צריך עו"ד)
למפקח מעמד של שופט שלום, ונראה אותם אומרים שאף אחד לא יכול לחייב אותם לשפץ אחרי שהמפקח ייתן צו.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
רינתא

תודה רבה. אעשה כל מה שאמרת

שליחה על ידי רינתא »

תודה
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”