שאלה דחופה בקשר לועד שחורג מסמכותו

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
Oded-D

שאלה דחופה בקשר לועד שחורג מסמכותו

שליחה על ידי Oded-D »

שלום לכם, הבנין בו אני מתגורר בנשר מנוהל ע"י דייר אחד שמשמש כועד הבנין. הועד עושה בבנין כרצונו ומכניס אותנו, הדיירים, להרפתקאות שעולות לנו בסופו של דבר כספים רבים. למשל, בגלל סכסוך אישי עם שכן, הועד חדל לתת לו שירותי ועד בית. הדייר הנפגע הגיש תביעה למפקח על בתים משותפים ובתגובה, למרות התנגדות דיירים אחרים (אשר חושבים שהדייר הנפגע הינו הצודק) פנה הועד על דעת עצמו לעו"ד שייצג אותנו בפני המפקח. הננו מתנגדים למהלך מכיוון שלדעתנו הועד היה צריך לקבל את הסכמתנו באסיפת דיירים. אנו מאמינים כי בסופו של דבר נאלץ לשלם לשני עורכי הדין (של הועד ושל הדייר) וכן לשלם לדייר עבור נזקיו. כמו כן, הועד עקר שיחים בואדי שמתחת לבנין (ללא הסכמת העיריה) כדי להכשיר שם חניה (עוד פעם - ללא הסכמת הדיירים). מה אנחנו יכולים לעשות? אנחנו מתכוונים לכנס אסיפת דיירים ולפטר אותו, אבל היכן אנו עומדים בנושא שכר הטירחה לעו"ד שהוא שכר? האם אנחנו יכולים לבטל את המינוי? האם אנחנו צד לעניין? האם אנחנו יכולים לדרוש מהועד שיחזיר את הכספים ששילם לעו"ד ולחברה שפינתה את השיחים בואדי לקופת הועד? את הקנסות שבטח נקבל בעתיד מהעיריה? אודה לעזרתכם.
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לעודד שלום:
עודד, צר לי להיות בוטה, אבל אתם אשמים.
בסה"כ את הועד אפשר להחליף תוך שלושה שבועות!
קרא את התקנון המצוי, המופיע בסוף החוק בתוספת ו'1 של חוק המקרקעין
את נוסחו המלא של החוק תמצא ב: http://www.batim.org.il/MekrkeinLow.htm
אם אתה רוצה להתעסק עם הנושא מומלץ לקרוא את כל פרק ו' של החוק.

על הועד החדש לידע את שני עורכי הדין ובעיקר את המפקח על רשום המקרקעין – בכתב, על השינוי ועל כך שהנכם מבקשים להגיע לפשרה.
אתם יכולים גם להגיש תביעה נגד אותו דייר – לא על חריגה מסמכות, שלא ברור אם בכלה הייתה כזו, אלה על מעילה באמון.
תזכור רק שדברים כאלה יותר קל להגיד מאשר להוכיח - תסתכל על מני מזוז, שהוא מקצוען רציני.
עם העירייה רצוי לא לחקות לקנסות אלא לגשת להידבר איתם. יש לכם ראש עיר טוב, שגם עומד בפני בחירות לכן יהיה יותר גמיש מהרגיל.
שים לב! כל מה שכתבתי הוא בהנחה שאתה מדייק, חוץ מזה שיש לכם ראש עיר טוב אני מכיר אותו. (אני לא גר בנשר)
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
Oded-D

נפתלי, תודה

שליחה על ידי Oded-D »

אסיפת הדיירים אמורה להתכנס בעוד יומיים. עם העיריה כבר דיברנו, כי נשלח אלינו פקח ע"י שכנים מבנין לידינו. מרגיז אותי שאני צריך לשלם עבור ה"הרפתקאות" של הועד. אלו היו רק שתי דוגמאות ממה שהוא עשה ויש לי הרגשה שעוד מחכות לי הפתעות בדרך, כאלה שאני עדיין לא יודע עליהן. זו הסיבה ששאלתי אם אני יכול לתבוע אותו כספית על הנזקים שהוא גרם לנו ולרכוש המשותף.
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”