לנפתלי שלום רב,
אתה מאשר לי מה שהיה נדמה לי לאחר שעות של חיפוש ושל קריאה באינטרנט לגבי נושא זה: אין כל חוק מגן על השוכר! כיום מי שוכר דירה נתון לכל פנטזיה של משכיר: שכרי דירה ללא פרופורציה ובסכומי עתק, תנאי חוזה לטובת המשכיר בלבד המנצלים לרוב את השוכר (שכ"ד לתקופה מראש, בטחונות, ערבים, צ'קים בנקאיים, שיפוצים לפני עזיבה, וכדומה.) ולא לדבר על איכות הדירות השערורייתית שהרבה המשכירים מציעים ללא כל בושה... פשוט בזיון.
קשה לי לתפוס שחבר כנסת כלשהו לא ניסה עדיין להעביר חוק למען הדייר, אפילו ברצון לזכות להגדלת ציבור בוחריו בלבד ולאו דווקא למען הצדק שיכול להוות החוק עצמו!... תגיד לי שהישראלים כל כך עשירים, שלכולם דירות משל עצמם ושמספר האנשים שגרים בשכירות מזערי כל כך? קשה לי להאמין.
בחזרה לעצם הנושא:
חבר שהוא עו"ד נוטריון אמר לי היום שבעצם הכל תלוי בנוסחו של חוזה השכירות. בדקתי אז את החוזה. שם סעיף אומר:
"
כל התשלומים וההוצאות הכרוכים בהחזקת הדירה ובשימוש בה כולל טלפון, תשלומי מים, חשמל, הסקה, גז, ניקיון, ועד בית (כולל תשלומים שונים אם יהיו לתחזוקה שוטפת כמו פתיחת סתימות צנרת בין של הדירה ובין של הבית או הכניסה בין תשלומים שוטפים ובין בתשלומים חד פעמיים) וכיו"ב למשך תקופת השכירות יחולו על השוכרים וישולמו על ידיהם ובמועדם."
נכון שלפי נוסח זה התשובה (נראה) כתובה בפירוש, אך עדיין אין שמה אפשרות להגדיר בוודאות אם ההוצאה "החד פעמית" אשר מדובר בה במקרה שלנו (תשלום ועד בית עבור
זיפות גג) היא חלק מההוצאות שהשוכר צריך לכסות. וזה היה עצם שאלתי...
על כל מקרה אני מודה לך על תשובתך ועל עצותיך אשר לפיהן נלך ככל הנראה.
אני אנסה לבדוק את העניין עם בעל הבית ואם אפשר לנהל איתו משא ומתן על מנת שיתחלק עם אמי בהוצאה. אך אני מאוד בספק שיסכים. נראה שאצטרך להצטייד במנה גדושה של חוצפה כחול לבן
באשר לשאלתך על רפואה סינית וסחוס גמור של ירך, אני אענה לך במסר אישי על מנת לא להפריע לסדר ולנושא הפורום.
בתודה ובכבוד רב,
ז'אקי