תשלום עבור זיפות גג

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
Jacky

תשלום עבור זיפות גג

שליחה על ידי Jacky »

לנפתלי שלום רב,

כדבר הקדמה אני רוצה לציין שני דברים: קודם כל, אני קראתי מספר תשובות שלך לאנשים שכמוני צריכים ייעוץ בנושא החוק, ונהנתי לראות בעל תחום בקיא ושיודע לענות לעניין ונוסף לכך עם חוש הומור! שנית, אני עצמי יועץ באחד הפורומים הגדולים בצרפת (ארץ מולדתי) בנושא רפואה סינית ואני יודע טוב מאוד את הסבלנות ואת המחוייבות שצריכים להשקיע בתוך יועץ. לכן אני שולח לך :wink: מיועץ ליועץ, אתה בדיני ממונות ואני... בנפשות!

אך לעניינינו אנו.
אמי (עולה חדשה מלפני 4 שנים) גרה בשכירות בירושלים. לאחרונה, בזמן חתימת חידוש החוזה השנתי, בעל הדירה (המשכיר) דיבר על סכום של 800 ש"ח פרוס לארבעה תשלומים לוועד הבית בגין זיפות הגג שעומדים לבצע בקרוב (בנוסף לתשלום הרגיל בסך 200 ומשהו ש"ח לחודש עבור הוצאות שוטפות של וועד הבית).
לכן שאלתי היא הבאה: האם הדייר צריך לשלם עבור זיפות הגג או יש לבעל הדירה זכות לבקש מהדייר לשלם את זה? ואיזה סעיף או חוק מציין את זה במפורש?

אני מודה לך מראש על תשובתך

בכבוד רב,
ז'אקי
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לז'אקי חן חן על המחמאות, אני אישית לא בידוק מאמין ברפואה סינית, או יותר נכון לא כ"כ יודעה מה זה, אבל אתה בחברה טובה, אני גם לא מאמין גדול באלוהים.

לעניין,
כל נושא היחסים בין שוכר למשכיר לא מוסדר בחוק – פרט לשכירות מוגנת (בדמי מפתח) או חכירה.
בדרך כלל נהוג שתיקונים או שיפוצים – כגון החלפת דוד או פיצוצים בצנרת או זיפות, מממן בעל הדירה ורק תיקונים קלים החלפת נורה וכולי, משלם השוכר.
אין חוקים והדבר פתוח למו"מ הצדדים. אם אתה יודע לעמוד על המקח לא תשלם, אם אמך מאד רוצה את הדירה אין לך ברירה.
מצטער!

אגב, מה אומרת הרפואה הסינית על סחוס גמור בפרק ירך. יש לי מלא דעות של אורטופדים, שונות אחת מהשנייה, ברור.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
Jacky

שליחה על ידי Jacky »

לנפתלי שלום רב,

אתה מאשר לי מה שהיה נדמה לי לאחר שעות של חיפוש ושל קריאה באינטרנט לגבי נושא זה: אין כל חוק מגן על השוכר! כיום מי שוכר דירה נתון לכל פנטזיה של משכיר: שכרי דירה ללא פרופורציה ובסכומי עתק, תנאי חוזה לטובת המשכיר בלבד המנצלים לרוב את השוכר (שכ"ד לתקופה מראש, בטחונות, ערבים, צ'קים בנקאיים, שיפוצים לפני עזיבה, וכדומה.) ולא לדבר על איכות הדירות השערורייתית שהרבה המשכירים מציעים ללא כל בושה... פשוט בזיון.
קשה לי לתפוס שחבר כנסת כלשהו לא ניסה עדיין להעביר חוק למען הדייר, אפילו ברצון לזכות להגדלת ציבור בוחריו בלבד ולאו דווקא למען הצדק שיכול להוות החוק עצמו!... תגיד לי שהישראלים כל כך עשירים, שלכולם דירות משל עצמם ושמספר האנשים שגרים בשכירות מזערי כל כך? קשה לי להאמין.

בחזרה לעצם הנושא:
חבר שהוא עו"ד נוטריון אמר לי היום שבעצם הכל תלוי בנוסחו של חוזה השכירות. בדקתי אז את החוזה. שם סעיף אומר:
"כל התשלומים וההוצאות הכרוכים בהחזקת הדירה ובשימוש בה כולל טלפון, תשלומי מים, חשמל, הסקה, גז, ניקיון, ועד בית (כולל תשלומים שונים אם יהיו לתחזוקה שוטפת כמו פתיחת סתימות צנרת בין של הדירה ובין של הבית או הכניסה בין תשלומים שוטפים ובין בתשלומים חד פעמיים) וכיו"ב למשך תקופת השכירות יחולו על השוכרים וישולמו על ידיהם ובמועדם."

נכון שלפי נוסח זה התשובה (נראה) כתובה בפירוש, אך עדיין אין שמה אפשרות להגדיר בוודאות אם ההוצאה "החד פעמית" אשר מדובר בה במקרה שלנו (תשלום ועד בית עבור זיפות גג) היא חלק מההוצאות שהשוכר צריך לכסות. וזה היה עצם שאלתי...

על כל מקרה אני מודה לך על תשובתך ועל עצותיך אשר לפיהן נלך ככל הנראה.
אני אנסה לבדוק את העניין עם בעל הבית ואם אפשר לנהל איתו משא ומתן על מנת שיתחלק עם אמי בהוצאה. אך אני מאוד בספק שיסכים. נראה שאצטרך להצטייד במנה גדושה של חוצפה כחול לבן :)

באשר לשאלתך על רפואה סינית וסחוס גמור של ירך, אני אענה לך במסר אישי על מנת לא להפריע לסדר ולנושא הפורום.

בתודה ובכבוד רב,

ז'אקי
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

שליחה על ידי naftali imber »

לז'קי שלום:
המצב הוא שבעל הדירה של אמך רוצה פשוט עוד כ-70 ₪ לחודש שכר דירה. אולי תנסה לסגור עסקה על עוד שנה נוספת (ז"א חוזה לשנתיים) במורה למימון הזיפות.
מה שעוה"ד שלך אמר לך זה משהו שלי נמאס להזכיר- תקראו תקראו תקראו; את כל האותיות הקטנות, גם בפוליסת ביטוח וגם בצנצנת ריבה.
באותיות הקטנות תמיד מסתתר האויב שלנו – בעל הדירה, חברת הביטוח, תוסף מזון שהוא רעל (בזה אתה בטח מתמצה).
באשר לבעלי דירות, באמת ישראל היא אחד המדינות בהן אחוז בעלי דירות הוא מהגבוהים ביותר, ושוק הדירות להשכרה הוא מצומצם מאוד.
רוב משכירי הדירות הם אנשים שפחות או יותר במקרה יש להם עוד דירה, אין כמו בארה"ב מבנים שנבנים מראש במתרה להשכיר את הדירות.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
Arbelduff

שליחה על ידי Arbelduff »

---- שאלתה של קריסטינה הופרדה להודעה אחרת בפורום:
http://www.batim.org.il/phpBBHeb/viewtopic.php?t=1492
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”