בעיה עם השכנים בקומה

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
שרון

בעיה עם השכנים בקומה

שליחה על ידי שרון »

שלום,

בבינין בו אני מתגוררת קיים גג משותף, השכן המבוגר שהגג נמצא מעליו לא מאפשר לי להשתמש בו בטענה מגוכחת שזה ייצור אצלו סדקים בתקרה ונזילות. ראוי לציין כי מדובר על אדם חולה לב הנוטל תרופות שגורמות לו לקוצר רוח. כמו כן חשוב לי לציין כי ברצוני להשתמש בגג לבדי, לא אביא אנשים נוספים שישהו עמי שם.
מה אוכל לעשות?
צוות האתר

האם שיתפת את הדיירים האחרים/ועד בית בבעיה?

שליחה על ידי צוות האתר »

לפני שניתן פתרונות, עולות מספר שאלות:
האם שיתפת את ועד הבית בבנין?
האם העלת את הנושא באסיפת הדיירים?
האם הכניסה לגג היא דרך דירת השכן, ואם לא-מדוע הוא המחזיק במפתח לגג, ייתכן והוא בעל חזקה משפטית על הגג?
אני מציע שתחזור אלינו עם פרטים נוספים כדי שנוכל להתקדם.
אורח

שליחה על ידי אורח »

תודה על ההתייחסות המהירה.
המפתח לגג לא נמצא אצל השכן, מדובר על דלת פשוטה למדי שכל מפתח יכול לפתוח אותה. הכניסה לגג המשותף היא דרך חדר המדרגות, בוודאי לא דרך דירת השכן, וקשה לי להאמין שיש לו חזקה משפטית על הגג מכיוון שהגג מוגדר כמשותף לדיירי הבניין. בבעלותו חלק אחר מהגג, אליו הכניסה מדירתו.
בנוגע לועד הבית - איש קשה ומבוגר (כן, גם הוא...), הוא לא מעוניין להתעסק עם נושאים אלו שבין השכנים. כמו כן הוא סבור שאסור להרגיז את השכן מכיוון שיכול לקבל התקף לב כתוצאה מכך.
חשוב לי לציין כי גם אני לא מעוניינת בריבים ובכעסים.
שחר כהן, מנהל האתר

כדאי להעלות את הנושא באסיפת דיירים

שליחה על ידי שחר כהן, מנהל האתר »

לדעתי כדאי כדאי להעלות את הנושא באסיפת דיירים, מכיון שאני לא רואה מדוע השכן יכול למנוע בעדך מלצאת לגג, בפרט כשאינו מחזיק במפתח. עקב רצונך להתחשב בו אני מציע להעלות את הנושא בפני יתר הדיירים.ההחלטה תתקבל, למיטב ידיעתי לפי רוב רגיל של הנוכחים באסיפה.
תוכלי גם להיעזר בחוק המקרקעין המצוי באתר האיגוד תחת דף "חוקים", http://www.batim.org.il/low.html
בהצלחה,
שחר
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”