שלום רב,
ברצוני לשאול שתי שאלות:
1. רציתי לדעת על מי חל חיוב החלפת קולט דוד שמש השייך לפנטהאוס,
אציין שברשותנו מערכת סולארית והפנטהאוס אינו מחובר כלל למערכת.
2. האם אני מחוייב לתת לדיירי הפנטהאוס מפתח לגג?
תודה רבה למשיבים.
דוד שמש וקולט לפנטהאוס
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
Re: דוד שמש וקולט לפנטהאוס
שמוליק שלום
צר לי אבל אחרי עיון בפנייתך יש לי יותר שאלות מאשר תשובות. תעזוב את הטוויטר וכתוב מידע מפורט.
1) של מי הגג ? (מופיע בטאבו) אני מנחש שהוא משותף אבל אולי לא כולל את הפנטהאוס, הנוסח עלול ליהיות מסובך מאחר ובטח רשמו תקנון לבית והפרידו את הפנטהאוס מהרכוש המשותף.
2) יש לכם מערכת סולארית משותפת או אוסף של דודי שמש המשרתים כל אחד דירה נפרדת?
המשימה היא להגיע למסקנה האם הקולט שמש של הפנטהאוס הוא רכוש משותף או בעלות פרטית שלהם (את ההגדרה של רכוש משותף תמצא בסעיף 52 של חוק המקרקעין http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm
3)יש מוקש נוסף, בפסיקה לפעמים מפרשים צינור כמערכת שלמה, למשל קולט כחלק של מערכת חימום המים, ככזו הוא רכוש משותף מאחר והוא מיועדת לשרת "מחצית או יותר" מבעלי הדירות( נוסך החוק).
אני מציע שתשב ליד מקלדת ותכתוב את כל המידע מאחר ואם אני הייתי משיב בסיגנון טוויטר הייתי כותב: "ל-1, על בעל הדוד. ל-2 כן ולא. לא חפרתי!"
צר לי אבל אחרי עיון בפנייתך יש לי יותר שאלות מאשר תשובות. תעזוב את הטוויטר וכתוב מידע מפורט.
1) של מי הגג ? (מופיע בטאבו) אני מנחש שהוא משותף אבל אולי לא כולל את הפנטהאוס, הנוסח עלול ליהיות מסובך מאחר ובטח רשמו תקנון לבית והפרידו את הפנטהאוס מהרכוש המשותף.
2) יש לכם מערכת סולארית משותפת או אוסף של דודי שמש המשרתים כל אחד דירה נפרדת?
המשימה היא להגיע למסקנה האם הקולט שמש של הפנטהאוס הוא רכוש משותף או בעלות פרטית שלהם (את ההגדרה של רכוש משותף תמצא בסעיף 52 של חוק המקרקעין http://www.nevo.co.il/law_html/Law01/286_001.htm
3)יש מוקש נוסף, בפסיקה לפעמים מפרשים צינור כמערכת שלמה, למשל קולט כחלק של מערכת חימום המים, ככזו הוא רכוש משותף מאחר והוא מיועדת לשרת "מחצית או יותר" מבעלי הדירות( נוסך החוק).
אני מציע שתשב ליד מקלדת ותכתוב את כל המידע מאחר ואם אני הייתי משיב בסיגנון טוויטר הייתי כותב: "ל-1, על בעל הדוד. ל-2 כן ולא. לא חפרתי!"
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים
נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי