חנית לאופנוע על ריצוף חדש בכניסה לבניין

פורום פתוח בנושאים הנוגעים לניהול / אחזקת בתים, ועד בית, חברות ניהול וכו'.

בניהול יואב לוי - מנכ"ל משותף בחב' Easy House ניהול בתים.

מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv

נעול
egyur

חנית לאופנוע על ריצוף חדש בכניסה לבניין

שליחה על ידי egyur »

שלום רב
אני ראש ועד בבניין 8 קומות 32 דירות. שיפצנו לובי וכניסה לבניין בעלות 80000 ₪. דייר אחד שגר בדירה בבעלות עמידר (כל הדירות אחרות בבעלות פרטית), חונה את האופנוע שלו על הריצוף החדש בניגוד להחלטת דירי הבניין. בשיפוץ דאגנו למקום מיוחד לחנית אופנועים. (בעלות של 3000 ש"ח בנינו שביל ומקום חניה לאופנועים במרחק 2 מ' ממקום שהוא חונה). עמידת האופנוע על הריצוף יגרום לשבירתו. בחברת עמידר אומרים שזה סכסוך שכנים, במשטרה שזה שטח פרטי. מה לעשות? אני רוצה לציין שעוד ארבע בעלי אופנוע חונים במקום המוסדר.
שאילה נוספת: דייר מקומה 2 הוציא קו ביוב פרטי בלי אישור, תוך כדי התנתקות מקו הראשי, והתחבר מחדש למטה.

תודה
גיורא
naftali imber
מנהל פורום
יצירת קשר:

Re: חנית לאופנוע על ריצוף חדש בכניסה לבניין

שליחה על ידי naftali imber »

גיורא שלום
עליכם לטפל ביד קשה בעמידר, הם בעלי הדירה ונזקים שנגרמים ע"י המשתמשים בדירה שלהם חלים עליהם. אגב הרצוף לא יישבר, הוא כבר נשבר ומלוכלך מצמיגי האופנוע. (מי יבדוק?)
אני הייתי מוצאי מכתב – רשום עם אישור מסירה, ומודיע להם שנגרם נזק לרצוף ואתם עומדים לתבוע אותם לדין (חוק המקרקעין לא מכיר בדיירים אלא בבעלי דירות http://www.justice.gov.il/MOJHeb/HagafL ... utafim.htm ) אולי רצוי שהמכתב יהיה של עו"ד (ושידרוש מיד את הוצאות המכתב).
אם האופנוע מפריע בדרך למקלט, רצוי לפנות לפיקוד העורף – אבל שוב פניה סמכותית, כמו שאומרים דרוך חזק ודבר בקול רם, שיזהירו אותו. במידה ומקבלי הפניה יבינו שלא תוכלו להתנער מכם בתירוצים ינסו לעשות משהו. כנ"ל המשטרה, מדובר בגרימת נזק בזדון זו עבירה פלילית ואם תבהירו שסירובם
להזהירו תזכה לטיפול יסודי, כולל פניה לשר ולמפכ"ל זה יכול לעזור
יש גם שיטת טוני סופראנו, הרי כולם עוברים בלובי עם מפתחות ביד או סתם נתקלים ומפילים את האופנוע.
בקיצור, עליכם להיות החלטיים

באשר לדייר עם הביוב, הוא פגע ברכוש המשותף – ראה סעיף בחוק, 52 הגדרות, חזיתות הבניין הם רכוש משותף אסור היה לו לעשות את זה.
אשמח לקבל את תגובתך לתשובה, עכשיו שאת/ה עדיין ליד המחשב! האם התשובה עזרה לך, האם יש לך שאלות שלו נענו, ומה הן?
נפתלי אימבר - ניהול ואחזקת מבנים בצפון בורר בעינייני ועד הבית וסכסוכי שכנים

נ.ב - המידע שנמסר בפורום אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי ממשי
egyur

Re: חנית לאופנוע על ריצוף חדש בכניסה לבניין

שליחה על ידי egyur »

תודה על תשובתך

גיורא
נעול

חזור אל “פורום ניהול / אחזקת בית משותף”