אני מתגוררת בדירת גן שבה הביוב המרכזי עובר בגינתי ובגינה של השכן הצמוד אלי (הוא שייך לבניין אחר ) המיקום שלי הוא גבוה יותר ולכן בינינו יש חומה. לשכן זה כנראה יש סדק בביוב המרכזי ואחת לשלושה-ארבעה חודשים יש סתימה.
השכן דורש שהתשלום על פתיחת הסתימה יתחלק בין שני הבניינים כאשר הוא אינו מוכן להביא בעל מקצוע שיבדוק מה הסיבה לסתימה החוזרת.
הצענו לו שיביא מצלמה אך הוא דורש שעלות הבדיקה תתחלק בין כל הדיירים של שני הביניינים.
יתכן והליקוי הוא ליקוי שקיים מיום הבנייה, יש אפשרות שהליקוי נובע מעצי פיקוס השתולים בגינתו והוא אינו מוכן לעקור אותם.
שאלתי היא אם אני מחוייבת לשלם לו עבור כל בדיקה שתיעשה או פתיחת סתימה בעתיד ?
ביוב משותף לשני בניינים
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, razadv
-
naftali imber
- מנהל פורום
- יצירת קשר:
ביוב משותף
לדקלה שלום:
ראשית אני מתנצל על העיקוב בתשובה – המחשב אשם. לא באמת הוא אשם, היה מקולקל!
לשאלתך, השאלה היא לא אם את מחויבת לשלם עבור כל בדיקה או תיקון אלא
האם הצינור הוא משותף. מההסבר שלך קשה לי להגיד בפסקנות אבל סעיף 52 לחוק המקרקעין, הגדרות, קובע:
"רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות,
ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות,
מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל
בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת.
קראי בעיון והחליטי. אם הצינור הוא משותף עליך להשתתף בהוצאות אחזקתו; מצד שיני זכותך גם לקבוע בדבר התיקון. לא ברור אם צריך להבאי מצלמה, אינסטלאטור טוב ומנוסה ידע מה הבעיה. לא יודע אם הוא יהיה זול, אבל כך זה עם דברים טובים.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526
ראשית אני מתנצל על העיקוב בתשובה – המחשב אשם. לא באמת הוא אשם, היה מקולקל!
לשאלתך, השאלה היא לא אם את מחויבת לשלם עבור כל בדיקה או תיקון אלא
האם הצינור הוא משותף. מההסבר שלך קשה לי להגיד בפסקנות אבל סעיף 52 לחוק המקרקעין, הגדרות, קובע:
"רכוש משותף" - כל חלקי הבית המשותף חוץ מן החלקים הרשומים כדירות,
ולרבות הקרקע, הגגות, הקירות החיצוניים, המסד, חדרי המדרגות, מעליות,
מקלטים, וכן מיתקני הסקה או מים וכיוצא באלה המיועדים לשמש את כל
בעלי הדירות או מרביתם אפילו הם בתחומי דירה מסויימת.
קראי בעיון והחליטי. אם הצינור הוא משותף עליך להשתתף בהוצאות אחזקתו; מצד שיני זכותך גם לקבוע בדבר התיקון. לא ברור אם צריך להבאי מצלמה, אינסטלאטור טוב ומנוסה ידע מה הבעיה. לא יודע אם הוא יהיה זול, אבל כך זה עם דברים טובים.
בברכה
נפתלי אימבר
יעוץ ואחזקת מבנים
050-5357526