הגיע הזמן לטפל באבנית

קרדיט לתמונות PIXABAY

המים בישראל נחשבים למים קשים בגלל האבנית הנמצאת בהם בכמות גבוהה יחסית, וניתן למצוא את המשקע המוצק בגוון לבן אפרפר על גופי החימום של מכשירי החשמל הביתיים, בעיקר קומקום חשמלי, מכונת כביסה, מדיח כלים וגוף החימום של דוד שמש או חשמל, והאבנית נפוצה גם בצנרת הבניין ובצנרת הביתית.

חשוב לציין כי בניגוד לסברה הרווחת שאבנית במים מסוכנת לבריאות האדם ועלולה לגרום לאבנים בכליות ולתחלואה, אין מחקרים המוכיחים טענה זו, ולמעשה היא פוגעת באיכות המים וטעמם. בנוסף לזאת, היא מצטברת על גופי החימום במכשירי החשמל הביתיים, וגורמת לפגיעה משמעותית ביעילות המכשיר, מאחר שיש להשקיע יותר אנרגיה בחימום הגוף החשמלי. האבנית עלולה לפגוע בגוף החימום ויש להחליף את המכשיר, כלומר בזבוז אנרגיה ומשאבים והוצאות גדולות יותר למשק הבית.

 

איך נוצרת אבנית וכיצד היא מגיעה למי השתייה?

באופן כללי, אבנית נוצרת בגלל יונים המומסים במים ששוקעים בעקבות חימום המים. המקור של שכבת האבנית שניתן למצוא בכיורים, במקלחות, על גופי החימום במכשיר חשמל ובצנרת הוא בסלעי גיר המומסים על ידי הגשם בעזרת חומצה פחמתית הנפוצה במי הגשם, והמים העשירים במשקע הלבן אפרפר עושים את דרכם למי התהום ומשם הם מגיעים לצנרת הביתית ולמי השתייה בבית.

משקע האבנית מכיל יונים של סידן, מגנזיום, ביקרבונאט, ובמקרים מסוימים גם גופרית. כאשר מחממים את המים הקשים הסידן מימן פחמתי מתפרק ובתהליך המסיסות הסידן הפחמתי שוקע ומתחיל להצטבר על גופי החימום.

כדי לשמור על איכות המים בבית, להימנע מסתימות ועל מנת להגן על מכשירי החשמל הביתיים, חשוב למצוא פתרון סינון איכותי המפחית את כמות האבנית במי הברז, ויש פתרונות שונים להפחתת אבנית במי השתייה.

 

טיפול באבנית בצנרת הבניין

האבנית מצטברת בצנרת המים של הבניין בגלל המים הקשים שיש בישראל. היא נמצאת בשפע במי תהום בגלל תהליך המסיסות של סלעי הגיר וחלחול המים לשכבת מי התהום. לכן, חשוב להתקין מערכת יעילה ומתקדמת לטיפול באבנית המצויה בצנרת המים של הבניין, ואחד מהפתרונות המומלצים הוא התקנת מערכת סינון מים לבניין המגורים.

מערכת סינון מים לבניין מבטיחה מים עם כמות אבנית מופחתת, סינון מתכות שונות, כלור, שאריות של חומרי הדברה ומזהמים נוספים. המערכת משפרת משמעותית את איכות המים בכל הברזים בדירות המגורים בבניין, והיא מומלצת לכל הדיירים בבנייני המגורים המשותפים מאחר שהמים המגיעים מהצנרת העירונית מלאים במזהמים ומשקעים, ובעזרת מערכת הסינון נמנעים מנזקי האבנית וזוכים למים באיכות גבוהה.

יש מגוון מערכות לסינון המים בבנייני המגורים, לכן חשוב לפנות לחברה מוכרת ומובילה המתאימה את המערכת לסינון המים בהתאם לגודל הבניין, כמות הדיירים וצריכת המים הממוצעת של דיירי הבניין.

 

טיפול יעיל באבנית ברמת הדירה

בין אם מתקינים מערכת סינון מים מרכזית לכל הבניין ובין או לא, מומלץ לבחור מערכת יעילה לסינון המים גם לדירת המגורים. יש מגוון פתרונות בשוק להסרת האבנית ממי הברז בדירה, והפתרון המומלץ ביותר מבוסס על פילטרים, בדרך כלל סנן פחם פעיל, וניתן לבחור גם במערכת אוסמוזה הפוכה או להתקין בר מים מתקדם עם מערכת סינון יעילה המטפלת היטב גם באבנית.

רוב הישראלים מזמינים בר מים ביתי,  לדירה או למשרד בגלל נוחות השימוש והפתרון הנקודתי לסינון המים ולהסרת האבנית ממי הברז. כמו כן, אפשר להתקין מערכת מים תת כיורית עם ברז ייעודי ליד הכיור במטבח, ויש מערכות ופתרונות סינון נוספים הנחשבים ליעילים בטיפול באבנית, לדוגמה פילטר (סנן) המותקן על קו המים הראשי המוביל מים לברזים השונים בדירה.

 

שתפו באמצעות:

חיפוש מהיר:

לקבלת הצעות מחיר מבעלי מקצוע מובילים בתחום

נא למלא פרטי התקשרות ובהקדם תקבלו הצעות מחיר מבעלי מקצוע מובילים.

נא לודא שבחרתם תחום ואזור מגורים
דילוג לתוכן