שלום
הייתי מעוניין לעזרה מכם בנושא המעלית שלא היה ברור לי כל כך בקשר לתשובתכם
1. אנו שישה דיירים מתוך 19 החלטנו לבצע מעלית בבניין אספנו חתימות מ-14 דיירים שאין להם התנגדות לבניית מעלית.
2. אנו השישה 3 מקומה שלישית ו - 3 מקומה רביעית מעוניינים במעלית ולכן חתמנו חוזה עם הקבלן ושילמנו לו על החשבון 5%
דיירים נוספים מקומה ראשונה ושנייה מתעניינים להצטרף האם הם משלמים כמונו שווה בשווה?
או חלוקה לפי קומות / אחוזים.
והאם בקבלת ההיתר אנו יכולים לדרוש עוד תוספת של 15% בגין ריביות ששילמנו על ההלוואות?
והאם בכל הנושא הזה עדיף להתייעץ אצל עורך דין ולרשום הכל שחור על גבי לבן ליד חתימת עורך דין?
תודה מראש על תשובתכם
שמעון
בניית מעלית איזה סכומים עלינו לגבות לאחר החוזה עם הקבלן המבצ
מנהלים: יואב לוי, און צוק עורך דין, naftali imber
-
עו"ד רונן ליבוביץ
- מנהל פורום
תשובה
הדיירים בקומה הראשונה אינם מחוייבים כלל לשאת בהוצאות התקנת המעלית (להבדיל מחובת נשיאה בהוצאות אחזקה שוטפות)
שאר הדיירים, ולא משנה באיזה קומה (למעט כמובן אלו בקומה הראשונה) מתחלקים שווה בהוצאות ההתקנה
לא ברור ממי בכוונתכם לדרוש ריביות.
אשר לשאלתך האחרונה - כמו שלצורך התקנת מעלית שכרתם אני מניח ומקווה איש מקצוע, כך בענייני חוק ומשפט ובניסוח חוזים רצוי לשכור שירותיו של איש מקצוע על מנת למנוע בעיות עתידיות או לפחות לצמצמן
שאר הדיירים, ולא משנה באיזה קומה (למעט כמובן אלו בקומה הראשונה) מתחלקים שווה בהוצאות ההתקנה
לא ברור ממי בכוונתכם לדרוש ריביות.
אשר לשאלתך האחרונה - כמו שלצורך התקנת מעלית שכרתם אני מניח ומקווה איש מקצוע, כך בענייני חוק ומשפט ובניסוח חוזים רצוי לשכור שירותיו של איש מקצוע על מנת למנוע בעיות עתידיות או לפחות לצמצמן
בכבוד רב
רונן ליבוביץ,עו"ד
רונן ליבוביץ,עו"ד